DEV Arcen – VVV-Venlo 0-16

VenlonarenVVV-Venlo heeft het vijfde oefenduel van de oefenreeks met duidelijke cijfers gewonnen. Tegen kersvers vierdeklasser DEV Arcen werd het maar liefst 0-16. Het is een verbetering van het resultaat van een jaar terug toen het 1-16 werd.

Over zes spelers – Maya Yoshida, Jules Reimerink, Barry Maguire, Matheus Dos Santos, Ricky van Haaren, Robin Udegbe en Jeffrey Altheer – kon trainer Ton Lokhoff niet beschikken. Tijdens het eerste bedrijf wist VVV-Venlo het halve dozijn vol te maken. Uche Nwofor (driemaal), Bryan Linssen, een eigen doelpunt en Ismo Vorstermans waren de doelpuntenmakers: ruststand 0-6.

Na de rust bleven bij VVV-Venlo drie krachten achter in de kleedkamers. Niki Mäenpää, Niels Fleuren en Robert Cullen kwamen binnen de lijnen voor Niklas Heimann, Jeffrey Leiwakabessy en Uche Nwofor. Snel na zijn entree scoorde Cullen de 0-7. Na een uur was de score opgelopen tot 0-9 in het voordeel van VVV-Venlo na treffers van wederom Cullen en Guus Joppen.

In de laatste twintig minuten was goed te merken dat DEV Arcen pas één training in de benen had en toen scoorde VVV-Venlo zeven doelpunten. Marcel Meeuwis, Marcel Seip, invaller Roy Heesen, Quin Kruijsen, Ismo Vorstermans, Robert Cullen en Yanic Wildschut verschenen met hun naam nog op het wedstrijdformulier. Met die laatste treffer in blessuretijd schoot VVV-Venlo daarmee het oude record van 1-16 uit de boeken.

Donderdag 26 juli staat de tweede Fandag op het programma. Twee dagen later – dus op zaterdag 28 juli – staat de jaarlijkse strijd om de Herman Teeuwen Memorial op het programma. Ditmaal is CA Osasuna de opponent in Seacon Stadion – De Koel – en het treffen begint om 19.00 uur.

Dinsdag 24 juli 2012

DEV ARCEN – VVV-VENLO 0-16

5. Uche Nwofor 0-1, 15. Bryan Linssen 0-2, 21. eigen doelpunt 0-3, 38. Uche Nwofor 0-4, 40. Uche Nwofor 0-5 (strafschop), 42. Ismo Vorstermans 0-6, 51. Robert Cullen 0-7, 60. Robert Cullen 0-8, 63. Guus Joppen 0-9, 69. Marcel Meeuwis 0-10, 72. Marcel Seip 0-11, 79. Roy Heesen 0-12, 84. Quin Kruijsen 0-13, 86. Ismo Vorstermans 0-14, 89. Robert Cullen 0-15, 90. Yanic Wildschut 0-16. Scheidsrechter: Klein Zieverink. Toeschouwers: 700.