VVV-Venlo – FC Groningen

VVV-Venlo 1 - 1 FC Groningen
16 feb 2018 - 20:00Stadion de Koel, Venlo

We mochten weer eens op vrijdag in de Koel voetballen komen kijken. Iets wat gelukkig al weer een tijdje is geleden. Op deze koude vrijdag was de Trots van het Noorden de tegenstander van VVV, FC Groningen. De snelste route duurt volgens Google Maps maar liefst 2 uur en 21 minuten. Dus veel respect voor de supporters die helemaal uit Groningen naar Venlo kwamen.

Bij Groningen is het dit jaar alles behalve koek en ei. Het is er het hele jaar al onrustig met vorige week het dieptepunt met een rel rond Lars Veldwijk. Een ideale tegenstander voor 3 punten zou je toch zeggen? Bij de Venlonaren ontbraken van Bruggen en Promes wegens blessures. Dat betekende dus dat er geschoven moest worden. Aanvoerder Danny Post stond achterin, Vito van Crooij mocht op het middenveld gaan spelen en Romeo Castelen had zijn tweede basisplaats van het seizoen te pakken.

Deze opstelling legde geen windeieren. De Venlonaren begonnen namelijk SUPER scherp. Lennart Thy kopte binnen 30 seconden net langs het doel. Deze Lennart Thy gaf nog geen minuut later de bal goed af op de vrijstaande Vito van Crooij en die schoot de bal onberispelijk binnen! Binnen twee minuten stond het al 1-0 en het publiek scandeerde voluit: TIEN TIEN TIEN. De Groningers werden helemaal overrompelt en kwamen niet goed in hun spel. De Venlonaren drongen aan maar kwamen pas in de tiende minuut weer tot een kans. Ditmaal was het wederom Thy. Hij schoot in de zestien uit de draai, wonder boven wonder verdween de bal via Padt zijn been over het doel.

De storm ging langzaam liggen en Groningen had de tactiek wat aangepast. Een van de centrale middenvelders schoof steeds naar achteren bij de opbouw en hierdoor kregen de Groningers meer grip. Dit resulteerde na een kwartier spelen in een doelpunt voor de uitploeg. Een mooie steekpass van Bacuna zorgde ervoor dat de beweeglijke middenvelder Ritsu Doan op snelheid kon komen en de bal achter Unnerstall kon prikken. De stand was dus weer gelijk getrokken. De Venlonaren gaven de moed niet op, binnen een paar minuten was het Oeh Ah Castelen die met een mooie actie ruimte creëerde voor een schot. Dit deed hij dan ook met verve, echter was het Padt die bal goed uit de hoek haalde.

In het verdere verloop van de wedstrijd waren het de Groningers die sterker werden en de slag op het middenveld hadden gewonnen waardoor VVV er niet meer zo vaak uit kwam en het voetballend lastig had. De Groningers creëerden echter geen kansen. Het duurde een half uur voordat we weer een schot richting het doel konden noteren. Het was van Crooij, die een goede wedstrijd speelde, die van afstand rakelings langs schoot. Als de Venlonaren deze wedstrijd niet zouden winnen, dan had het toch aan hun zelf gelegen. In de eerste helft gebeurde er verder weinig meer. Wel kan nog worden opgemerkt dat de man in het zwart nogal heel warrig floot en de wedstrijd nu ook weer niet bepaald goed leidde.

Na rust was het Groningen dat weer het betere van het spel had. Dit resulteerde na een paar minuten spelen voor een grote kans voor Tom van Weert. Die besloot de bal in de korte hoek te schieten. Gelukkig hebben wij, net als Groningen, een goede keeper en werd de bal dus vakkundig uit het doel gehouden. In de 55e minuut vond er een opmerkelijk wissel plaats. Jens Janse kwam in het veld voor Castelen. Hierdoor werd er wederom flink geschoven. Janse kwam als rechtsback. Rutten verhuisde naar het middenveld ten faveure van van Crooij en die mocht als buitenspeler gaan spelen. Deze wissel pakte totaal niet goed uit. De Venlonaren zaten al sinds het doelpunt niet echt meer in het spel en door de wissel van Castelen verdween de diepgang van de aanvallers. Hierdoor kwamen de groen-witten nog beter in hun spel.

Pas rond het laatste kwartier herpakte VVV zich. Ze kwamen langzaam maar zeker weer beter in de duels en speelden eindelijk weer eens wat ballen goed over. Het grootste gevaar van de tweede helft kwam uit een corner. Het was Röseler die volle zak op de lat kopte, maar helaas niet in het doel. Niet veel later probeerden de mannen uit het noorden het ook met een kopbal. Deze verdween echter naast en was het tijd voor een wissel. Opoku mocht het veld verlaten voor Torino Hunte en dit zorgde direct voor meer diepgang. Dit resulteerde enkele minuten later in een goed uitgevoerde counter. Thy stuurde van Crooij diep en die gaf de bal voor op Hunte. Helaas kwam Hunte net niet aan de bal maar werkte een verdediger van Groningen hem bij achter zijn eigen doelman. Helaas bewees deze doelman geen koekenbakker te zijn en hield hij de bal ook goed uit het doel.

Het slotakkoord was deze vrijdag besteedt aan de vrijetrappenspecialisten. Bij Groningen hebben ze ene Yoëll van Nieff. Die mocht een vrije trap gaan nemen nadat de pietluttige scheidsrechter weer eens floot voor een overtreding wat eigenlijk helemaal geen overtreding was. Deze van Nieff liet zien over een mooie trap te beschikken. De bal leek er in te gaan maar de bal verdween gelukkig net langs het doel.

Aan de andere kant mocht onze vrijetrappenspecialist het gaan proberen in de aller allerlaatste seconde, nadat de scheidsrechter eindelijk eens een overtreding van de smerig spelende Zeefuik had bestraft met een gele kaart. Leemans schoot de bal slim onder de muur door en de bal werd onderweg nog licht getoucheerd. De bal ging richting Padt en die bokste hem terug de meute in. Nils Röseler was al uitgeroepen tot man of the match maar hij had hier toch echt zijn man of the match titel moeten verzilveren met een doelpunt. Uit een vrije schietkans schoot hij zowat Hunte overhoop maar helaas schoot hij niet in het doel en eindigde de wedstrijd met een 1-1 gelijkspel.

De uitslag was gezien het spelbeeld misschien wel verdiend. Als de mannen van Steijn in de beginfase nauwkeuriger waren geweest of net wat meer geluk hadden gehad dan was dit misschien wel een grote uitslag geworden. Helaas is dit niet gebeurd maar hebben we er toch weer één puntje bij. Dit betekent dat we theoretisch gezien nog maar drie punten nodig hebben voor directe handhaving en dat terwijl we nog meer dan tien wedstrijden te spelen hebben. Fijne tijden dus voor de supporters.

VVV-Venlo – FC Groningen 1-1 (1-1)

Toeschouwers: 6.624.

Doelpunten: 2. Vito van Crooij 1-0, 15. Ritsu Doan 1-1,

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Gele kaart: Rutten (VVV-Venlo), Te Wierik, Zeefuik en Padt (FC Groningen).

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Post, Röseler en Janssen; Van Crooij, Seuntjens en Leemans; Castelen (56. Janse), Thy en Opoku (79. Hunte).

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen vrijdag werd gespeeld tussen VVV-Venlo en FC Groningen. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – aanvoerder Danny Post en Vito van Crooij. De beelden zijn van FOX Sports NL.

steinpre

Trainer Maurice Steijn voor de wedstrijd tegen FC Groningen: “We zijn heel stabiel dit seizoen” (Klik op de afbeelding voor de video)

postpost

Aanvoerder Danny Post direct na de wedstrijd tegen FC Groningen: “Ik kan wel leven met een gelijkspel” (Klik op de afbeelding voor de video)

steijnpost

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd tegen FC Groningen: “Ik heb niks van Vitesse gehoord” (Klik op de afbeelding voor de video)

vancrooijpost

Vito van Crooij na de wedstrijd tegen FC Groningen: “We hebben de betere kansen gehad” (Klik op de afbeelding voor de video)