VVV-Venlo – PEC Zwolle

VVV-Venlo 1 - 1 PEC Zwolle
24 sep 2017 - 14:30Stadion de Koel, Venlo

Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie Zwolle, ook wel PEC Zwolle genoemd. Dat was de tegenstander van VVV op zondag 24 september en de boys hadden er zin in. Ondanks dat onze vriend Nijhuis de wedstrijd onder zijn hoede nam, was VVV er klaar voor. D’r aan wie verkeswillem!

Zwolle had wat jongens opgetrommeld om naar Venlo te komen, wat tot een gezelliger sfeer zou leiden. Althans dat hoopte iedereen toch bij het schrijven van deze woorden. Zwolle had 10 punten en wij 8, dus het zou een strijd worden om een betere positie in het linkerrijtje. Besef je eigenlijk wel wat we nu zeggen? Linkerrijtje, heerlijke tijden om supporter van VVV-Venlo te zijn.

Ik dacht echt dat Steijn nu andere mannen in de basiself zou opstellen, maar tot mijn grote verbazing zag ik Hunte nog steeds in de basis en dat vond ik toch wel enigszins frappant. Maar goed zo is het leven en daar moeten we het mee doen. Seuntjens was ook niet erg overtuigend de laatste potten en ook tegen PEC zou het niet denderend zijn.

VVV speelde niet echt lekker de eerste helft, het was een beetje behelpen hier en daar. PEC kwam veel dreigend naar voren, maar het waren vooral speldenprikjes. Echte kansen kregen de gasten niet. Tot we bij de 30e minuut van de wedstrijd aanbelanden, want daar werd het ineens andere koek voor de Venlonaren. Röseler gaf heel makkelijk en knullig een corner weg en uit die corner viel de 0-1. Iedereen van VVV miste de bal en die kwam daardoor perfect voor de voeten van Ehizibue en die knalde de bal in het dak van het doel: 0-1.

De rest van de eerste helft was het eigenlijk bietje bäöke in de Koel. VVV kreeg geen enkele kans, want in de laatste fase van de aanval liep het staak. Dit is al vaker het geval geweest dit seizoen en we konden ons deze onzorgvuldigheden niet permitteren tegen een tegenstander van het formaat PEC Zwolle. Unnerstall voorkwam tot tweemaal toe dat we met een 0-2 achterstand de rust in gingen, in plaats daarvan bleef het 0-1 en konden we de theepauze ingaan met die achterstand.

Zoals wel vaker, begon VVV het tweede bedrijf een stuk beter. Volle bak uit die startblokken en met veel drang naar voren proberen een kans af te dwingen. Dit ging opzich wel, maar de kansen kwamen niet echt. Dit veranderde aanzienlijk met het inbrengen van Vito van Crooij, die eindelijk weer speelminuten kon maken. De dynamiek tussen hem en Thy is een hele fijne om te zien, ze begrijpen elkaar. In de 70e minuut kwam de beloning voor de betere tweede helft in de vorm van een vrije trap. Leemans en Van Crooij stonden achter de bal en de eerstgenoemde trapte de bal om in de linkerbovenhoek: 1-1!

Ozze Vito kreeg een enorme kans om de wedstrijd te doen beslissen in het Venlose voordeel. Thy zette hem 1-op-1 met een verdediger en Van Crooij won dat duel en was daardoor vrij om te schieten oog in oog met keeper Boer. Boer gokte goed of Van Crooij schoot niet overtuigend genoeg, feit was dat de stand op 1-1 bleef staan. Keurig resultaat? Tja, beetje gemengde gevoelens wel. Na de eerste helft had ik meteen getekend voor dit gelijkspel, maar na de tweede helft vond ik echt wel dat er meer in had gezeten. Het is in ieder geval weer een puntje, iets wat Roda nog niet heeft en ook Feyenoord & Ajax deze speelronde niet gelukt is.

De balans opmakend, doen we het keurig. 6 gespeeld, 1 verloren. Dat is echt wel netjes, vooral als promovendus. We stijgen zelfs een plaatsje op de ranglijst en we staan nu op de 8e plek in de Eredivisie. Op naar excelsior uit mensen! Laot gaon!

VVV-Venlo – PEC Zwolle 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 30. Ehizibue (0-1), 70. Leemans (1-1)

Gele kaarten:

Rode kaarten: –

Toeschouwersaantal: 6.621

Opstelling VVV-Venlo:

Unnerstall, Labylle (61. Van Bruggen), Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte (75. Nwakali), Thy en Tissoudali (63. Van Crooij).

Opstelling PEC Zwolle

Boer; Van Polen, Marcellis, Freire, Ehizibue; Thomas, Saymak (83. Israelsson), Bakker; Mokhtar, Parzyszek (57. Nijland) en Marinus (57. Ondaan)

Maurice Steijn voor de wedstrijd: “Kracht is dat we heel weinig veranderd hebben” (Klik op de afbeelding voor het interview)

steijn pre

Aanvoerder Danny Post na de wedstrijd: “Waren niet zo scherp als voorheen” (Klik op de afbeelding voor het interview)

Post

Clint Leemans na de wedstrijd: “Tegenstanders gaan rekening met ons houden” (Klik op de afbeelding voor het interview)