De Graafschap een makkelijke prooi voor VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft in eigen huis de eerste wedstrijd van 2018 winnend weten af te sluiten. Tegen de nummer 6 van de Jupiler League De Graafschap werd het 4-0 in het voordeel van de Venlonaren. De mannen in het geel en zwart hadden nauwelijks moeite om de Achterhoekers te verslaan.

Deze wedstrijd stond verder ook in het kader van een pilot met verschillende scheidsrechters en een videoscheidsrechter. Er waren 3 scheidrechters die iedereen een half uur floten. Dat was een nogal vreemd gezicht, maar het had geen invloed op het spel.

Bij VVV-Venlo werd er gespeeld met een sterke opstelling, alleen Post en Promes ontbraken in de basisopstelling. Post is nog steeds herstellende van zijn blessure en Promes schijnt te kampen met een spierblessure. Hoe ernstig de kwetsuur van Promes is, moeten we afwachten. Daardoor speelde Rutten op het middenveld, schoof Van Bruggen naar het centrum van de verdediging en speelde Dekker op de rechtsbackpositie.

Er waren niet veel kansen voor VVV in de eerste 25 minuten van de wedstrijd, maar er waren twee degelijke kansen voor Hunte. Zijn schot in de korte hoek werd gekeerd door Bednarek en ook de tweede poging werd niet geconverteerd tot een doelpunt. Je begon al bijna te denken dat het weer zo’n wedstrijd zou worden, maar na 22 minuten was het dan toch raak voor de Venlonaren. Een goede voorzet van Van Crooij kwam uiteindelijk bij Hunte terecht en die wist de 1-0 binnen te schieten.

Direct daarna kreeg De Graafschap een levensgrote kans wanneer Driver alleen voor Unnerstall opdook, maar onze keeper bleef uitermate kalm en bracht redding op de inzet van de aanvaller van De Graafschap. In de 30e minuut werd de voorsprong verdubbeld door onze spits Thy, die de bal uitstekend om verschillende tegenstander wist te spelen en met rechts langs de uitkomende Bednarek wist te prikken: 2-0. Zonder al te wervelend te spelen stonden de Venlonaren redelijk eenvoudig met 2-0 voor tegen de Achterhoekers.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft kreeg VVV een vrije trap en wie anders dan Leemans ging achter de bal staan. Zijn inzet was scherp richting de lange hoek en de bal was te machtig voor Bednarek: 3-0. VVV had in de eerste helft bewezen zeer efficient met de kansen om te gaan en als ze dit in de Eredivisie nu ook eens zouden doen, dan kan het helemaal een mooi seizoen worden in de Eredivisie.

In de tweede helft begon De Graafschap een stuk sterker, maar dit bracht geen accuut gevaar. Ars leek vrij door de defensie te kunnen lopen, maar Van Bruggen zorgde ervoor met een goede tackle dat er geen gevaar kwam. Van Bruggen was in mijn optiek de beste man van het veld. Enkele minuten later zorgde Opoku – net koud in het veld – voor de 4-0, door de bal met een sliding achter Bednarek te krijgen. Fijn voor Opoku die dit seizoen weinig heeft gespeeld en de wedstrijd was nu dan ook echt gespeeld, De Graafschap was eigenlijk vrij kansloos.

In de laatste twintig minuten verslapte VVV enigszins en in de 70e minuut kreeg Van den Hurk een enorm grote kans, maar hij maaide gelukkig over de bal heen. Daarna kreeg De Graafschap nog enkele kansen, maar telkens stonden daar Van Bruggen en Unnerstall om de zogenaamde cleansheet te bewerkstelligen. Na 90 minuten werd er afgefloten en had VVV gewonnen met 4-0.

VVV-Venlo – De Graafschap 4-0 (3-0)
Scoreverloop: 22. Hunte (1-0), 30. Thy (2-0), 35. Leemans (3-0), 61. Opoku (4-0)
Gele kaarten: L. Nieuwpoort (De Graafschap)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 650

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Dekker (65. Janse), Röseler, Van Bruggen, Janssen (65. Labylle); Rutten, Leemans (74. Nwakali), Seuntjens (60. Opoku); Van Crooij (60. Tissoudali), Thy (74. Bezzat) en Hunte.
Opstelling De Graafschap:
Bednarek; Abena (68. Schoop), Van Diermen (46. Straalman), S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort; Klaasen, Diemers, El Jebli (80. Burgzorg); Van Mieghem (78. Keurntjes), Ars (46. Van den Hurk) en Driver (46. Van Overbeek).

4 Responses

1. LJ

Mink Peeters was wel aanwezig. Zat alleen niet bij de selectie. Volgens Marco Bogers is er begin volgende week transfernieuws. VVV is mondeling akkoord met een nieuwe speler. Als alles goed gaat maandag of dinsdag presentatie. Gaat mogelijk over de Deense spits die op proef is.

1. kenfen

Makkie voor VVV. Deze tegenstander is weer aan het herstellen van vorige periode eredivisie.. Dit hebben wij ook wel eens meegemaakt. Hopelijk hebben we daar voorlopig geen last meer van