NAC-VVV 3-1

1e Helft

Vol vertrouwen reisde VVV af naar Breda voor de uitwedstrijd tegen NAC. Het team bleef vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC. Alleen Musa keerde terug van een schorsing. Dit ging ten koste van Cullen.

In de vierde minuut kwam NAC op voorsprong. Een actie op rechts van Lurling leidde tot een hoekschop. Uit deze hoekschop kon Botteghin volkomen vrij inkopen. Timisela probeerde de bal op de doellijn nog te keren, maar de kopstoot was te hard. Een vroege voorsprong voor NAC dus (1-0).

VVV koos direct na de aftrap voor de tegenaanval. Wildschut kwam door over links en gaf de bal op Linssen. Zijn schot werd gemakkelijk gepakt door ten Rouwelaar. Deze laatste wilde de bal vervolgens rustig weer in het spel brengen, maar werd opgejaagd door Linssen. Ten Rouwelaar trapte de bal tegen de opspringende Linssen en de bal belandde pardoes in het doel. Na vijf minuten was de stand al weer gelijk (1-1).

Na de gelijkmaker was NAC al weer vlot de bovenliggende partij. Zonder echt gevaarlijk te worden, wist NAC de druk op VVV langzaam op te voeren. Deze druk werd De Regt fataal. Na een kwartier spelen kreeg De Regt zijn eerste gele kaart na een overtreding op Schalk. Tien minuten later was De Regt bij een hoekschop weer zijn tegenstander kwijt en kon hem alleen van scoren afhouden door hem naar de grond te trekken. Resultaat: tweede gele kaart en een strafschop. Van elf meter zette Gorter NAC opnieuw op voorsprong (2-1).

Een paar minuten na de rode kaart voor De Regt, bracht De Boeck verdediger Mei om de verdediging weer op orde te krijgen. Niet Uchebo of Wildschut, maar Musa moest plaats maken voor de Italiaan. Voor veel rust in de verdediging zorgde Mei echter niet. Vijf minuten voor rust stond hij te slapen, waardoor Schalk uit zijn rug kon komen en recht op De Vogt af kon. De doelman redde bekwaam op de inzet van Schalk en hield VVV zo in de wedstrijd.

Dit was echter maar voor even. Vlak voor rust kwam Bayram aan de rechterkant van het veld in balbezit. Hij schudde Fleuren simpel van zich af en sneed ter hoogte van de zestienmeter naar binnen. Een droog schot laag in de rechterhoek liet De Vogt kansloos. Bij de rust was de stand 3-1.

2e Helft

In de beginfase van de tweede helft kon NAC rustig combineren en genieten van het numerieke overwicht. Verder dan schoten van Lurling en Bayram kwam NAC in het eerste kwartier na rust echter niet. Met een man minder probeerde VVV het wel, maar de precisie in de passing liet menigeen aan Venlosche kant in de steek.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef ook na het eerste kwartier ongewijzigd. NAC hield de controle over de bal én daarmee over de wedstrijd. Een grote kans in de 73e minuut had de 4-1 moeten betekenen, maar de net ingevallen Kolk leverde slechts een rollertje richting De Vogt af. De Vogt had dan ook geen moeite met dit schot.

Het niveau van de wedstrijd daalde naar het einde toe naar een bedenkelijk niveau. VVV kon de hele tweede helft geen vuist maken en NAC beschikt nu eenmaal over te weinig kwaliteiten om een tegenstander echt zoek te spelen. In de problemen kwam NAC echter geen enkel moment meer. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 3-1.

Opstellingen:

NAC: Ten Rouwelaar – Botteghin (Buijs -72), Janse, Luijckx, Gorter – Gudelj (Lasnik -63), Schilder, Gilissen – Schalk (Kolk -72), Lurling, Bayram.

VVV: De Vogt – Timisela, Yoshida, De Regt, Fleuren – Meeuwis, Maguire, Linssen – Wildschut (Cullen -84),  Uchebo (Nwofor -71), Musa (Mei -32).

Op Rapport:

De Vogt: – 7 – Weer een prima wedstrijd van De Vogt. Dankzij onze doelman bleef de schade die NAC aanrichtte, beperkt. Onder andere winnaar in 1-tegen-1 duels met Schalk en Kolk en De Vogt redde ook knap op een geplaatst schot van Lurling.

Timisela: – 6 – Bleef redelijk overeind in een wedstrijd waarin VVV voor het grootste deel met de rug tegen de muur stond. Timisela is een stabiele factor in de defensie van VVV, zonder echt uit te blinken. Een vaste waarde dus.

De Regt: – 4 – Een complete off-day voor De Regt. Bij de 1-0 van Botteghin liet hij zich insluiten en met geel op zak nam hij teveel risico in een volgend duel in de zestienmeter. Zijn rode kaart betekende zowel voor hem als voor VVV einde wedstrijd.

Yoshida: – 7 – Prima wedstrijd van Yoshida. Wist een aantal keren precies op tijd in te grijpen in een aanval van NAC. Zowel slidings als blokkerende acties waren prima. Had een belangrijk aandeel in het beperken van de schade. Een ruime voldoende dus.

Fleuren: – 6 – Fleuren had veel moeite met Bayram. Net voor rust verloor Fleuren op kracht een duel van zijn directe tegenstander, die even later voor de genadeklap zorgde (3-1). Speelde verder een redelijke wedstrijd.

Meeuwis: – 6 – Aardige wedstrijd van Meeuwis. Degelijk spel van onze aanvoerder, die vrijwel nooit teleur stelt. Had vandaag alleen geen mogelijkheden op echt op te vallen. Wel een voldoende.

Maguire: – 5 – Levert veel te weinig rendement op. Ook deze wedstrijd kon Maguire te vaak geen medespeler vinden. ‘Simpele’ passes over minder dan 10 meter gaan te vaak mis. Misschien een ander een keer proberen op deze positie?

Linssen: – 7 – Ons bijtertje op het middenveld is weer helemaal terug. Zorgde puur op karakter voor de gelijkmaker en hield ook na de rode kaart van De Regt zijn positieve instelling. Een ruime voldoende voor Linssen.

Musa: – 5 – Misschien te kort gespeeld voor een beoordeling, maar toch maar even. Musa zat zeker nog niet in de wedstrijd, maar zijn snelheid kan altijd voor gevaar zorgen. Persoonlijk had ik Musa laten staan en Uchebo gewisseld.

Uchebo: – 4 – Uchebo is de hele wedstrijd niet in het stuk voor gekomen. Hij kreeg weinig tot geen mogelijkheden om een actie op te zetten. Zeker na het vertrek van Musa was Uchebo onzichtbaar. Weer een teleurstellende prestatie van onze spits.

Wildschut: – 6 – Redelijke wedstrijd van Wildschut. Kon niet zo overtuigen als tegen RKC, maar ging wel vol de strijd aan, ook na de rode kaart. Had onvoldoende contact met Uchebo om het NAC echt moeilijk te maken.

Mei: – 5 – Was nog niet helemaal wakker aan het begin van zijn wedstrijd. Liet Schalk gemakkelijk de bal voor zijn voeten wegkapen, wat de 3-1 had kunnen betekenen. Herstelde zich enigszins in de tweede helft, maar dat had ook zeker te maken met het matige aanvalsspel van NAC.

Nwofor: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 71e minuut).

Cullen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 91e minuut)