VVV-De Graafschap 1-2

VVV-De Graafschap1e Helft
In de wedstrijd tegen De Graafschap keerde Musa terug in de basis. Dit ging ten koste van Cullen. In de beginfase was Musa een aantal keren nadrukkelijk aanwezig. Hij wist Uchebo goed te vinden, die echter niet tot een schot op het doel van de Winter wist te komen. Aan de andere kant moest de Vogt in de 12e min wel reddend optreden op een schot van Sreckovic.

Even na het eerste kwartier kreeg VVV net over de middenlijn een vrije trap. Meeuwis nam de vrije schop snel in de richting van Wildschut. Deze troefde Evers af en kon alleen op de Winter af. Wildschut schoot de bal onder de Winter door, die de bal nog net met zijn zij beroerde. De bal sprong op, maar zette wel de koers richting het doel voort. Uchebo was meegelopen en kopte de bal uiteindelijk over de doellijn. Dit betekende het eerste competitiedoelpunt van Uchebo (1-0).

Na het doelpunt van VVV leek De Graafschap meteen terug te slaan, maar het schot van Wormgoor in de 20e min raakte de bovenkant van de lat. Vervolgens golfde het spel op en neer. Van de Pavert kreeg een schietkans en in de tegenstoot raakte Uchebo het zijnet. Even later ging een pass van Wildschut net aan Uchebo in het strafschopgebied voorbij.

Na een half uur kreeg De Graafschap wat meer grip op de wedstrijd. De Venlosche storm was definitief gaan liggen en VVV kroop steeds verder naar achter. Veel kansen kreeg De Graafschap echter niet. Het bleef hoofdzakelijk bij afstandschoten. Alleen in de 44e minuut kwamen de Superboeren dichtbij de gelijkmaker. Poepon kwam echter een teenlengte te kort om een pass van rechts richting het doel van de Vogt te krijgen. Bij rust was de stand 1-0.

2e Helft
VVV kwam duidelijk als beste van de twee teams uit de kleedkamer. Dit leverde een aantal hoekschoppen op, maar groot gevaar voor de Winter kwam er niet. Groot gevaar was er in de 52e minuut wel voor het doel van de Vogt. Na een goede actie van Sreckovic over links, kwam Poepon op 5 meter van het doel volledig vrij te staan. Hij trapte echter finaal mis, zodat deze kans voor De Graafschap verloren ging.

Na een uur spelen viel de volgende kans voor VVV te noteren. Een vrije trap van net buiten de zestienmeter, getrapt door Molhoek, werd door de Winter ternauwernood uit de hoek getikt. De daarop volgende hoekschop leverde geen gevaar op voor De Graafschap.

In de 74e minuut begon Musa aan de linkerkant van het veld aan een solo. Hij sneed naar binnen, maar wist op de rechtkant geen medespeler te vinden. De Graafschap benutte de onderschepping door een snelle counter op te zetten. Weer was het Sreckovic die in het centrum Poepon wist te vinden. Deze keer faalde de aanvaller niet. Met een subtiele voetbeweging passeerde hij de Vogt en zorgde hij voor de gelijkmaker (1-1).

VVV ging niet bij de pakken neer zitten en trok meteen ten aanval. Wildschut kwam goed door over links en wist de aanstormende Musa te bereiken. Deze schoot de bal wild naast het doel van de Winter. In de tegenaanval kwam Jansen vrij voor de Vogt, maar de doelman redde bekwaam.
Waar VVV driftig op zoek ging naar de nieuwe voorsprong, loerde De Graafschap op de counter. In de 83e minuut kreeg Sreckovic de kans om De Graafschap uit een counter op voorsprong te brengen. In een rechtstreeks duel met de Vogt, kwam de doelman als winnaar uit de strijd tevoorschijn.

Drie minuten later sloeg De Graafschap echter wel toe. Weer kwam Sreckovic over links door. Zijn voorzet werd doorgekopt door Poepon en viel precies voor de voeten van Rose. Deze passeerde van dichtbij een kansloze de Vogt (1-2).

Tot een slotoffensief kwam VVV vervolgens niet meer. Na deze thuisnederlaag is VVV dus veroordeeld tot een zware tweestrijd met Excelsior om in ieder geval rechtstreekse degradatie te voorkomen. Eindstand 1-2.

Opstellingen:
VVV: De Vogt – De Regt, Yoshida, Mei, Fleuren – Meeuwis, Molhoek (Cullen -87), Linssen – Wildschut, Uchebo (Nwofor -65), Musa.
De Graafschap: De Winter – Evers (Jansen -46), Wormgoor, Meijer, van de Pavert – Kujala, De Leeuw, Rose, Breinburg (Fränkel -66) – Poepon, Sreckovic.

Op Rapport:

De Vogt: – 7 – Een prima wedstrijd van de Vogt. In een aantal één-tegen-één-duels kwam er als winnaar uit de bus. Bij beide doelpunten was hij volstrekt kansloos.
De Regt: – 5 – Het centrale duo zakte in de tweede helft steeds verder weg. Al vroeg in de tweede helft werd Poepon helemaal vrijgelaten, maar deze miste van dichtbij. De ruimtes in het centrum werden echter steeds groter, wat uiteindelijk leidde tot de nederlaag.
Mei: – 4 – Voor mij de minste aan de kant van VVV. De Graafschap kwam veelvuldig door over links. Sreckovic groeide uit tot de man van de wedstrijd, mede omdat onze rechtsback hem niet wist af te stoppen. Mei rendeert volgens mij veel beter in het centrum naast Yoshida.
Yoshida: – 5 – Ook Yoshida scoort een onvoldoende. Hij dient de verdediging goed neer te zetten, maar slaagde daar (met name) in de tweede helft totaal niet in. Yoshida moet veel beter kunnen dan vandaag.
Fleuren: – 6 – Voor mij de beste verdediger aan de kant van VVV. Aan zijn kant kwam De Graafschap weinig door, ondanks dat hij al vroeg op een gele kaart stond. Fleuren is weer een vaste waarde voor het elftal.
Meeuwis: – 6 – Het doelpunt kwam voor een groot deel op het conto van Meeuwis. Hij zag de ruimte en handelde meteen. Speelde een goede eerste helft als controleur, maar zakte in de tweede helft wat terug. Toch nog net een voldoende voor Meeuwis.
Molhoek: – 5 – Startte goed, maar was na het eerste half uur bijna niet meer aanwezig. In de tweede helft een goede vrije trap van hem gezien, maar één actie van betekenis in één helft is uiteraard veel te weinig. Molhoek kan veel beter dan vandaag.
Linssen: – 5 – Ook van Linssen heb ik veel te weinig gezien. De aanjager van de afgelopen weken was vaak in geen velden of wegen te bekennen. Ik kan me dan ook geen actie van betekenis van hem herinneren. Geen voldoende voor Linssen dus.
Musa: – 5 – Musa was vanaf het begin van de wedstrijd nadrukkelijk aanwezig. Hij wist Uchebo meerdere keren goed te vinden. Aan de andere kant leidde hij met een uitzichtloze rush wel de tegenaanval indie de gelijkmaker betekende. Daarbovenop miste hij een uitgelezen kans op de gelijkmaker.
Uchebo: – 5 – Weer veel inzet en weer weinig rendement. Uchebo scoorde dan weliswaar zijn eerste doelpunt van dit seizoen, maar vanaf die afstand mocht dat ook wel. Het blijft behelpen met Uchebo. Ik zie veel liever Nwofor in de spits.
Wildschut: – 7 – Een van de weinige lichtpuntjes aan de kant van VVV. Prima acties over de vleugel en meer dan eens een goede voorzet. Gaf Musa een niet te missen kans, maar deze laatste miste helaas toch.
Nwofor: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 65e minuut).
Cullen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 87e minuut).