VVV is na een helft klaar met De Treffers

Er is weer een interlandpauze ingelast en het is een van de moeilijkste dingen in het seizoen, omdat het clubvoetbal dan stil ligt. Soms wordt er dan een oefenwedstrijd gepland door de Venlose club en ook deze week was dat het geval. In Stadion de Koel werd op woensdagavond geoefend tegen De Treffers uit Groesbeek, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Dat is het derde niveau van Nederland. De Venlonaren waren al redelijk snel klaar met de gasten, want na de eerste helft stond al de 5-0 eindstand op het scorebord genoteerd.

Veel vaste basiskrachten kregen rust tijdens deze oefenpot en zo konden verschillende wissels laten zien wat ze waard waren. Het werd al snel 1-0, door een eigen doelpunt in de 4e minuut. Clint Leemans begon wel in de basis en in de 18e minuut was het alweer raak voor Leemans, hij poeierde een vrije trap in de kruising: 2-0. Vito van Crooij maakt er in de 23e en 29e minuut, 3-0 en 4-0 van. Juul Respen stiftte VVV-Venlo in de 32e minuut naar 5-0 en daarmee gingen de Venlonaren ook de rust in.

In de tweede helft werd er niet gescoord, maar mochten wel diverse jeugdspelers hun opwachting maken in het veld. Jeffrey Rijkers en Stan van Dijk kwamen in het veld en zij konden wederom laten zien waar ze toe in staat waren. Ook Roy Gielen, Damian van Bruggen en Mink Peeters minuten maken tijdens deze wedstrijd.
Allemaal leuk en aardig zo’n oefenwedstrijd en goed om te zien hoe de jeugd en wissels zich manifesteren, maar uiteindelijk gaat het om de punten. Volgend weekend spelen we de lastige thuiswedstrijd tegen PSV en dan moeten we er weer met z’n allen staan.

VVV-Venlo – De Treffers 5-0 (5-0)
Scoreverloop: 4. E.D. De Treffers (1-0), 18. Leemans (2-0), 23. Van Crooij (3-0), 29. Van Crooij (4-0), 32. Respen (5-0)