VVV speelt gelijk tegen Al Shabab

VVV-Venlo blijft ongeslagen tijdens de voorbereiding van seizoen 16|17. De Venlonaren speelde gisterenavond met 0-0 gelijk tegen de topclub Al Shabab, uit Saoedi-Arabië. Ruim 650 toeschouwers zagen dat VVV beter was maar niet wist te scoren.

De geel-zwarten begonnen zeer gemotiveerd en sterk aan de wedstrijd die werd gespeeld op het sportcomplex van Neer. Onder leiding van onze aanvoerder Danny Post werd er vroeg druk gezet en hier wisten de spelers van Al Shabab in het begin van de wedstrijd geen raad mee. Ze verspeelde snel de bal of schoten deze over de zijlijn. Ook hadden de Saoedi’s waarschijnlijk niet verwacht dat de Venlonaren fysiek sterker waren. Het was dan ook een rommelige fase waarbij onrust en onzekerheid heerste bij de spelers van Al Shabab. De Venlonaren daarentegen bleven lekker voetballen en was het goed om te zien dat ze vanaf minuut 1 het heft in handen namen en het tempo bepaalde.

Het overwicht van de Venlonaren hield de hele eerste helft aan. Maar wisten ze dit overwicht niet om te zetten in kansen en doelpunten. VVV was soms nog slordig in de opbouw en hierdoor wisten ze niet altijd de spitsen te bereiken. Ondanks de slordigheden hadden de Venlonaren in de eerste helft wel op voorspong moeten komen door kansen voor Seuntjens, Hunte en Vito van Crooij. Vooral de kans van Hunte was een enorme mogelijkheid om de score te openen. In een counter ontsnapte de sterke buitenspeler aan zijn directe tegenstander maar mikte hij de bal over en naast.

Al Shabab kon aanvallend geen vuist maken en had op een aantal counters na niet echt recht op een voorsprong. Al had Al Shabab wel een dot van een kans na een kopbal, gelukkig voor de Venlonaren viel de bal aan de verkeerde kant van de paal. Hierdoor gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.

VVV-Venlo begon de tweede helft met dezelfde basiself en ging verder met waar ze gebleven waren. En dat was de aanval opzoeken en vanuit de solide verdediging opbouwen om het gaatje te vinden in de sterk verdedigende ploeg Al Shabab. De spelers van Al Shabab hielde de pot goed dicht al gebeurde dit met meer geluk dan wijsheid. De Saoedi’s konden aanvallend niks in brengen en ramde de bal eigenlijk blind naar voren in de hoop dat de bal een keer goed viel.

Dit spelbeeld bleef lang aan houden en hierdoor was het eigenlijk wachten op een Venloos doelpunt. Daar waren genoeg kansen en mogelijkheden voor. Maar het het doelpunt kwam niet. Torino Hunte die in de eerst helft een prima kans overschoot was de meest dreigende speler in de aanval en had ook in de tweede helft een aantal behoorlijke kansen. Maar de sterke vleugelaanvaller beschikt niet over de dodelijkheid zoals onze spits Ralf Seuntjens waardoor het 0-0 bleef.

VVV had verdedigend eigelijk een vrij gemakkelijk avond maar dat heeft ook te maken dat het elftal wederom geweldig vanuit de organisatie stond te verdedigen. Al Shabab probeerde nog in een slotoffensief de verdediging van de Venlonaren te kraken door opportunistisch de bal in te brengen. Maar op een vreemde situatie na waarbij doelman de Fockert veel te ver uit zijn doel kwam was er geen vuiltje aan de lucht.

De wedstrijd sluimerde rustig naar het einde en uiteindelijk kon geen van beide ploegen scoren waardoor het 0-0 bleef. Wat opviel was dat trainer Maurice Steijn geen gebruik maakte van wisselspelers. Dit kan meerdere redenen hebben, wij denken dat onze trainer met deze basiself ook de competitie in wil gaan en deze ploeg speelminuten wil geven om aan elkaar te wennen.

Het was een interessante wedstrijd waarbij VVV zich een hoog tempo en behoorlijk niveau liet zien. Er was veel baloverwicht en de constante druk zorgde ervoor dat Al Shabab niet aan voetballen toe kwam. Erg positief is dat de Venlonaren zich niet gek laten maken en ook het spel kan maken tegen tegenstanders van formaat.

Aankomende zaterdag is de laatste test voor de mannen van Maurice Steijn. Dan staat de Herman Teeuwen Memorial op het programma. De Venlonaren spelen dan een wedstrijd tegen West Ham United 11.

Opstelling VVV-Venlo: De Fockert; Janssen, Röseler, Promes en Rutten; Post, Opoku en Leemans; Van Crooij, Seuntjens en Hunte

17 Responses

1. JasperVVV

Redelijke goede wedstrijd van vvv gezien. El shabab was een stugge/fysieke tegenstander. Janssen viel me positief op, zeker een verbetering ten opzichte van fleuren!

2. piehen

Volgens mijn informatie , uit de mond van Marco Bogers speelt van Rijwijk op amateur basis bij VVV , dus geen contract nog. Wedstrijd in Neer tegen Al Shabab van van VVV zijde erg slordig in de afwerking waren toch wel 100
    % kansen bij , verdediging stond vrij goed Roel Janssen speelde een degelijke partij op de plaats van Fleuren

1. Louis van Gaal

Helemaal mee eens. Heeft in de hele voorbereiding op die plaats al meer laten zien als Fleuren het hele vorige seizoen…

3. Louis van Gaal

Was niet verkeerd gisteren. VVV was absoluut de overtuigde 11 maar Al Shabab kwam er af en toe snel uit en dan stond de verdediging, alle 4, altijd klaar. VVV was overtuigend en dominant maar inderdaad slordig in de afwerking. Tevens opvallend geen wissels bij VVV terwijl Al Shabab in totaal 24 spelers heeft gebruikt in 90 minuten… de nummer 25 stond al klaar toen de scheidsrechter voor het einde blies… de Fockert degelijk met 1 Cillissen momentje….. verdediging stabiel en met name Rutten lekker aanvallend, Post en Leemans ( wat gaan we daar nog veel plezier van hebben … ) zeer goed, Hunte met zijn snelheid met name in de eerste helft heel gevaarlijk, Seuntjens nog steeds een klasse apart als aanspeelpunt en Opoku zoals altijd onvoorspelbaar…

4. MichielHen

Ik sluit me aan bij de reacties rondom Janssen en Leemans en natuurlijk ook onze aanvoerder.

Wat me verder ook nog op viel is dat er een speler van Al-Shabab nog een rode print kreeg.
    Best bizar in een oefenwedstrijd, en verder vond ik Al-Shabab ook behoorlijk agressief spelen.
    En ze vielen ook continue om, is best irritant als je een fatsoenlijke pot wilt spelen en de tegenstander om het minuut gaat liggen.

5. RuiverCity

Hopelijk ziet Steijn nou eindelijk ook eens dat Hunte een klasse beter is dan Resida. Die goals komen vanzelf wel. Geef Hunte nu eens een flink aantal wedstrijden het vertrouwen dan komt het helemaal goed met hem. De Fockert blijf ik mijn twijfels over hebben. Mist mijn inziens de ervaring/routine om nu al eerste keeper te zijn bij een ploeg die bovenin mee wil draaien.

Is los van het momement dat hij uit kwam waar hij niks te zoeken had, niet echt getest. Wat mij wel opviel bij hem was dat iedere uittrap zowat aankwam bij de spelers.

6. Goodie

Ik heb geen oefenpot gezien en ook de laatste tegen WHU moet ik aan me voorbij laten gaan helaas. Ik moet het doen met wat ik hoor en lees. Leemans en Receveur lijken het uitstekend te doen. Steijn moet hier keuzes maken en de spelers moeten allemaal scherp blijven. Dat Roel Janssen positief bevalt als linksback vind ik eigenlijk ook wel opvallend. Hij was CV bij Fortuna en daar waa het alleen maar tegen houden. Hunte lijkt samen Seuntjens en Van Crooij de aanval te vormen. Hunte was naar mijn mening afgelopen seizoen ook beter dan Resida en Paulissen. Hunte had veel meer dreiging.

1. Meer dreiging maar krijgt wel telkens voor elkaar om de goal niet te maken! Dat is in mijn ogen zorgelijk en wellicht ook wel waarom Steijn koos voor andere opties. Ik persoonlijk vindt Hunte ook qua dreiging en kracht de sterkste maar je moet wel doelpunten maken. Vooral de 1 op 1 situaties lijkt het net alsof er angst in zijn lichaam schiet en teveel nadenkt.

1. Goodie

Ik heb gelezen dat hij een aantal 100% kansen heeft gemist inderdaad. Maar dat heb ik afgelopen seizoen eigenlijk niet echt gezien bij Hunte. Maar ik heb afgelopen seizoen het gevoel gehad dat Resida grote kansen miste. Dat hij in een 1 op 1 situatie de bal te vaak niet goed lobt of tegen de keeper schiet.

7. kiekoputspelke

De 1e echte serieuze oefenwedstrijd zit erop en dus is het tijd om voorzichtig conclusies / verwachtingen uit te spreken.

Wederom een wedstrijd waarin VVV geen doelpunt incasseert. Daar begint het natuurlijk mee; voetballen vanuit een goede organisatie. Dit lijkt komend seizoen ook weer één van de sterke punten van VVV te gaan worden ??

De Fockert zal moeten laten zien dat hij ons team versterkt want ik vind het vreemd dat een kampioenskandidaat vól inzet op een jonge en onervaren keeper…die normaliter nog wel een keer een foutje zal maken…. Hopelijk verrast hij ons en de rest van Nederland in positieve zin ??

Aanvallend schieten we nog niet echt met scherp maar dat loopt wel los. Deze ploeg kan iedere wedstrijd kansen creeëren, let maar op. Echter zal wederom veel afhangen van de scherpte van Ralf Seuntjens. Ik hoop dan ook echt dat we een back up kunnen aantrekken….ik vind dat VVV namelijk niet met Opoku in de spits moet spelen. Daar worden we voorin en op het middenveld zwakker van !!

Hunte lijkt nu meteen vanaf het begin de voorkeur te krijgen boven Resida en persoonlijk juich ik dit toe. Hij is dreigender naar de goal toe dan Resida en oogt gedrevener dan Resida die soms minutenlang niet mee lijkt te doen….

Verder kunnen we alleen maar hopen dat de club erin slaagt nog 2 à 3 spelers kan toevoegen aan de selectie want die is ecjht smal….