VVV-Venlo – 1.FC Mönchengladbach 4-0

VVV-Venlo speelde afgelopen avond de extra ingelaste oefenwedstrijd tegen de semi-profs 1.FC Mönchengladbach, dat in de Oberliga uitkomt. Voor het eerst dit seizoen werd er een wedstrijd gespeeld in een verassend goed gevulde Stadion de Koel.

VVV-Venlo begon de wedstrijd met 2de doelman Delano van Crooij in het doel en met geschorste Gianluca Nijholt op de tribune. De Venlonaren namen vanaf minuut 1 het heft in handen maar konden de eerste minuten niet imponeren. De Duitsers probeerden zolang mogelijk de 0 te houden en dit lukte vrij aardig, Mönchengladbach bleef lang stand houden.

VVV-Venlo had hier en daar wat mogelijkheden om te scoren maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Duitse doel. Na een kwart wedstrijd kreeg VVV-Venlo een tegenslag te verwerken, linkervleugel aanvaller Vito van Crooij raakte geblesseerd aan zijn enkel nadat hij bijna de 0-1 binnen kopte. Hij werd kort hierna vervangen door Shaquille Simmons. De ploeg van Maurice Steijn bleef een veldoverwicht houden maar kon nog altijd niet imponeren in de eerste helft waardoor de eerste helft in een 0-0 stand eindigde.

In de rust werd er door trainer Maurice Steijn niet gewisseld waardoor VVV met dezelfde 11 spelers aan de tweede helft begon. Aan het spelbeeld veranderde vrij weinig. VVV had veel balbezit en probeerde het gaatje in de Duitse defensie te vinden. Op een aantal hoekschoppen en schoten van afstand na, kon VVV weinig creëren waardoor het lang 0-0 bleef.

Met nog een half uur te spelen vond de trainer het tijd om de ploeg om te gooien. Zo kwam Selman Sevinç in plaats van Kruijsen in de ploeg en werd spits Ralf Seuntjens vervangen door Dyon Gijzen. De Venlonaren begonnen steeds gemakkelijker te voetballen waardoor het tempo hoger kwam te liggen. Na 69 minuten werd de verlossende 1-0 gemaakt door aanvoerder Danny Post die met zijn doelpunt al voor de tweede wedstrijd op rij scoorde.

VVV-Venlo begon na de 1-0 pas vrij te voetballen en liet zien dat ze prima combinatievoetbal in huis  hebben. Nog geen twee minuten later resulteerde dit in een tweede doelpunt voor de Venlonaren. Na een goede rush van Jerold Promes werd de verdediger goed vrij gespeeld in het 16 meter gebied. Met een goede stift bal wist hij de doelman te verschalken. Kort hierna volgde het volgende doelpunt, na een snelle en goede aanval via Resida kwam de bal op de borst van Opoku terecht, die hem precies goed neerlegde voor Shaquille Simmons. De rappe vleugelaanvaller maakte met een volley de 3-0.

De mooiste actie van de avond kwam op naam van ‘Good Old’ Niels Fleuren. De linkervleugel verdediger omspeelde zich door een mooie individuele actie vrij in het 16 meter gebied. Met een afgemeten voorzet kwam de bal precies in de voeten van Moreno Rutten. De rechtsback twijfelde geen moment en schoot beheerst de 4-0 binnen. Dit was tevens de einduitslag van de wedstrijd VVV-Venlo – 1.FC Mönchengladbach.

Het is alweer de 7de overwinning op rij van VVV-Venlo. In de voorbereiding werd tot nu toe nog geen enkele wedstrijd verloren. Nog een positief punt van de avond, er werd wederom de 0 gehouden. Na 7 oefenwedstrijden heeft VVV alweer 25 doelpunten gemaakt en pas 1 doelpunt tegen gekregen. Het was geen spectaculaire wedstrijd maar al met al zijn we tevreden met het resultaat.

Aankomende zaterdag staat alweer de volgende en tevens laatste oefenwedstrijd op het programma. In de Herman Teeuwen Memorial treft VVV-Venlo bekerfinalist PEC Zwolle.

Statistieken
VVV-Venlo – 1. FC Mönchengladbach 4-0 (0-0)

Scoreverloop: 68. Post (1-0); 70. Promes (2-0); 76. Simmons (3-0); 86. Rutten (4-0)

Toeschouwers: 903

Opstelling VVV-Venlo:
D. v. Crooij; Bourdouxhe (80. Fleuren), Promes, Buwalda en Rutten; Kruijsen (60. Sevinç), Opoku en Post (75. Donkers); V. v. Crooij (17. Simmons), Seuntjens (69. Gijzen) en Resida

19 Responses

1. Update: Klicic heeft niet zijn voet gebroken maar een scheurtje in zijn voet. Hij is maximaal 6 weken uitgeschakeld. Daarnaast kan Opoku ook in de spits spelen als dit nodig zal zijn. De trainer heeft dit al 2 maal uitgeprobeerd en volgens mij ging dat best aardig.

1. Louis van Gaal

Eerste 65 minuten waren waardeloos. Veel te laag tempo. Heb je een spits als Seuntjens, sterk in de aanname en en bal prima kan afleggen, maak je er geen gebruik van en speels je hem niet aan…. Haal je na 65 Seuntjens eruit ga je wel de spits zoeken … Hmmmm vreemd. Er moet nog veel gebeuren…

1. supportertje

Ben het daar wel mee eens, en ook het tikkie terug was weer te zien. Sneller de bal rond en naar voren spelen, wat uiteindelijk gebeurde in de laatste 20 minuten. Vond Opoku zeer sterk en goed aan de bal en na de wissels werd er leuk gevoetbald. Kruijsen had wel commentaar naar de scheidsrechter toe maar kan beter eens goed in de spiegel kijken. Vond hem niet goed spelen.

2. Tsjaa ik ben het met je eens dat de eerste 65 minuten niet geweldig was. Een heel andere wedstrijd dan tegen Lommel United waar VVV heel dreigend was en voor elke meter knokte. Daar ontstonden veel kansen voor VVV maar bleven de doelpunten uit. Daar heb ik het tikkie terug amper gezien. Het ligt natuurlijk er ook aan hoe je zo’n wedstrijd ingaat. Dit is een extra oefenwedstrijd om extra ritme en automatisme te vinden in de ploeg. Zoals VVV de laatste 25 minuten speelde, speelde ze tegen Lommel de eerste 60 minuten. Maar goed het blijven allemaal oefenwedstrijden, het gaat om de JL en daar is het belangrijk dat je de eerste wedstrijd direct een goed resultaat boekt.

2. Ben

Een tegenstander die niet echt inspireert. We winnen alles, maar tegenstanders, behalve Feyenoord, waren bepaald geen toppers. Ik vraag me af of het niet beter is om “sterke” tegenstanders uit te zoeken? In het kader van dat je leert van je fouten, die he zeker maakt tegen betere tegenstanders? FORZA VVV!

1. marcel

je speelt juist tegen mindere tegenstanders om je aanval/combinatie-spel te verbeteren. veel aan de bal, automatismen erin slijpen. belangrijk voor VVV, dat schijnbaar de intentie heeft om komend jaar dominant te spelen. dan heb je er niets aan om achter een tegenstander aan te lopen. uiteindelijk wil je dat dit resulteert in een positiespel dat ook werkt tegen betere tegenstanders.

3. Dond

1ste helft vond ik ook erg matig.. 2de gedeelte van de 2de helft zag ik weer een heel ander VVV.
    Ik vind Delano van Crooy veel coachen, verder vind ik hem ook niet echt een zekerheid achter in. Moet er wel bij zeggen is natuurlijk niet echt getest.
    Kruijsen vond ik ook erg zwak spelen. De overige spelers ben ik behoorlijk over te spreken.
    Hoop alleen dat de smalle selectie hun niet gaat opbreken. Want denk dat ze best voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

4. kiekoputspelke

Ik was helaas niet in de gelegenheid om te gaan kijken, want ik had graag willen zien hoe het team ervoor staat.

Het lijkt er op dat VVV de zaken in verdedigend opzicht goed genoeg voor elkaar heeft, al moet de échte tegenstand nog komen natuurlijk. Het valt me op dat Rutten, Bourdouxhe en zelfs Fleuren geregeld mee naar voren trekken, dus dat LIJKT erop dat Maurice Steijn het elftal met meer aanvallende intenties wil laten spelen. Maar ook nu geldt: kan VVV zo voetballen tegen betere tegenstanders ??

Ons middenveld lijkt met Nijholt en nu ook Opoku over meer voetballend vermogen te beschikken, en met een jongens als Post als breker erbij zit die linie wel snor.

Voorin zal Resida best wel eens een doelpunt meepikken, net als Vito van Crooij maar rust er natuurlijk wèl heel veel druk op de schouders van Ralf Seuntjens. Hopelijk breekt hij snel de ban waardoor hij misschien wel “los” komt en ons gaat helpen aan minimaal 15 doelpunten.

Spannend, want de competitiestart nadert met rasse schreden !! Maar op de één of andere manier ben ik positief gestemd over het seizoen 2015-2016….
    Al zal veel afhangen van het aantal schorsingen en blessures want zoals al vaker en door meer mensen geschreven: de breedte van de selectie is erg smal !!

5. binky

ik vraag me nog steeds af wat men ziet in
    kruissen
    wat een misselijke vervelende over het paard getilde waardeloze voetballer
    er komt niets van uit alleen maar tikkie terug of omdraaien
    toaal geen snelheid en durft niet te koppen kruissen rot op.
    laat sevinc eens proberen

1. sultana

Ik vraag me het ook af Binky, wat heb ik me gisteren weer staan ergeren aan die jongen. Speelt alleen maar achteruit, flikker die aub het elftal uit voegt totaal niets toe. Toen Kruijsen gewisseld werd begon het te lopen, en prompt begonnen ze te scoren. Met Sevinc heb je veel meer aanvallend vermogen, hij verdient absoluut de voorkeur boven Kruijsen. Nu moet Steijn dat nog in gaan zien. Resida gaan we nog veel plezier van krijgen, ik heb zin in de competitie laat maar beginnen. Forza VVV

1. Dond

Zo zag ik dat ook inderdaad.
        Toen Sevinc in het veld kwam voor Kruijsen begon het te lopen.
        Daarbij hoorde ik een aantal spelers roepen (vooruit) wanneer Kruijsen achteruit wilde spelen.

6. Gerardus

Heb nog geen wedstrijd gezien in de voorbereiding, maar wat mij toch echt het meeste zorgen baart is de aanwezigheid van Kruissen steeds in de basis en daar hoef ik geeneens een wedstrijd voor te zien. Viel mij vorig seizoen al op dat hij boven Sevinc werd verkozen terwijl Sevinc natuurlijk nog steeds een supertalent is voor VVV begrippen is en dat Kruissen het natuurlijk allang heeft bewezen. Bewezen dat hij nooit het niveau heeft aangekund natuurlijk. Hoop niet dat Stein weer dezelfde fout gaat maken als dat hij deed in Den Haag.

7. kenfen

Met deze selectie doet VVV mee om de bovenste plaatsen wat me gisteren o.a opviel eindelijk een spits die de bal aanneemt en overzicht houdt. Resida buitenspeler a la Schaken Simmons is nog wat fragiel maar komt er zeker aan Rutte zeker meer voetballer dan Koppen Opoku is ook zeker een aanwinst Bij tijd en weile ging de bal snel rond en zeker na de inwisseling van Sevinc was het het aanzien zeker waard.

8. kiekoputspelke

@ Meuske: ik denk dat het niet ernstig is aangezien er niks over gemeld wordt ?? Misschien wordt hij morgen tegen PEC Zwolle gespaard met het oog op de competiestart volgende week vrijdag….kan hij alleen even het veld op komen om de prijs voor meest veelebelovend talent in ontvangst te nemen !!

Volgende week in Almere moeten we op volle oorlogssterkte zijn, dus met Nijholt en van Crooij en hopelijk zonder Kruijsen maar Sevinc als 1e wissel op het middenveld !!