Drieklapper van Wolters bezorgt VVV-Venlo de 3 punten!

Eindelijk liet VVV-Venlo weer eens zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Dat VVV-Venlo daar vooral in de eerste 20 minuten alle medewerking van FC Volendam kreeg was een mooie meevaller.
VVV-Venlo had een flitsende start. Al na 3 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Randy Wolters mocht van elf meter aanleggen nadat Promes in het strafschopgebied vast werd gehouden. Even later ontdeed Randy Wolters zich aan de linkerkant handig van zijn directe tegenstander. Zijn schot leek houdbaar maar via de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel 2-0. Binnen de 20 minuten stond zelfs de 3-0 op het scorebord. Weer was het Randy Wolters wiens afstandschot, achter de zwakke keeper van FC Volendam, in het net verdween. En hierdoor scoorde Randy Wolters binnen een kwartier een loepzuivere hattrick.

Net voor dit derde Venlose doelpunt had het voor het zelfde geld 2-1 kunnen staan. Maar Niki Mäenpää haalde met een katachtige redding de bal van de lijn. VVV-Venlo stond voor het eerst dit seizoen ruim voor. Toch was het FC Volendam dat gebruik maakte van een zwak verdedigen van Niels Fleuren. Hij greep onvoldoende in aan de linkerkant van de verdediging. VVV-Venlo kwam toch op 4-1 dankzij een echte spitsengoal van Melvin Platje. Hij scoorde tegen zijn oude club via een slim steekballetje door het centrum van de Volendamse verdediging. Zodoende kwam de ruststand op 4-1.

Na de rust, met dezelfde elf spelers aan Venlose kant, bleef VVV-Venlo zich voornamelijk bezighouden met het consolideren van de voorsprong. Trainer Hans de Koning ging vrij snel over van een 4-3-3 systeem naar een 4-2-4 systeem door voor de geblesseerde nr 6 nog een spits naast Henk Veerman te zetten.
Met deze Henk Veerman is trouwens een volgende parel uit de Volendamse jeugdopleiding genoemd. Na Platje, Tuyp, Molenaar, Kramer nu dus Henk Veerman. Als scout moet je toch wel heel blind zijn om in hem niet een toekomstige topper te zien. Zeer doelgericht en een echte goalgetter. Mochten externe financiers VVV-Venlo nog een warm hart toedragen dan raad ik ze aan om snel hun slag te slaan.

Hierna begin Volendam trainer Hans de Koning een grote blunder. Ook tot verbazing van Henk Veerman zelf werd hij gewisseld terwijl Volendam meer en meer ging drukken. Dat de 4-2 toch nog viel, uit een wel erg goedkoop gegeven strafschop, was meer voor de statistieken.

VVV-Venlo leek vanavond weer eens fris te voetballen. Combinaties lukten eindelijk weer eens over meerder schijven. Alleen mag er meer getraind worden op de laatste eindpass want Melvin Platje, die vanavond te veel wilde doen, en daardoor op beslissende momenten niet altijd even scherp voor het doel stond, had meer in stelling gebracht moeten worden.

VVV-Venlo maakte te weinig gebruik van de geboden ruimte in de achterhoede van Fc Volendam.
Maar al met al mogen de ongeveer 3000 toeschouwers eindelijk met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagd voetbalavond in de Koel. Enkele spelers mogen vanavond zeker extra in het zonnetje worden gezet. Doelman Nikki Mäenpää redde VVV-Venlo dit seizoen voor de zoveelste keer door de 2-1 te voorkomen. Het centrum van de Venlose verdediging (Promes en Buwalda) speelde een prima pot. Danny Post heerste op het middenveld door veel druk en werk te (ver)zetten. Randy Wolters werd tot Man of the Match gekozen door zijn 3 doelpunten.

Door de resultaten van de andere ploegen doet VVV-Venlo goede zaken voor de ranglijst.
Op naar de volgende week vrijdag waar Telstar de tegenstander zal zijn in de Koel.

Verslag geschreven door Ruivercity

Samenvatting VVV-Venlo – FC Volendam

Radiointerview L1

Statistieken
VVV-Venlo – FC Volendam 4-2 (4-1)

Scoreverloop: 4. Wolters (1-0, pen.); 10. Wolters (2-0); 17. Wolters (3-0); 24. Promes (3-1, e.d.); 44. Platje (4-1); 79. Brands (4-2, pen.)

Gele kaart(en): Buwalda, Platje (VVV-Venlo); Schouten, Philips (FC Volendam)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.750

Scheidsrechter: Van Sichem

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Gijzen, Post en Altheer (89. Maksimenko); Elito (76. Kruijsen), Platje en Wolters (76. Khalouta)

Opstelling FC Volendam:
Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten en Lo Fo Sang; Evers (36. Philips), Kuwas (74. Steltenpool) en Fafiani; Brand, Veerman (74. Van Kippersluis) en Marengo

18 Responses

1. Zeker wete

Eindelijk een wedstrijd met strijd, passie en goed voetbal (m.n. eerste helft en bij vlagen 2e helft) Mooi dat Wolters eindelijk weer eens zijn kwaliteiten laat zien. Aanval was goed verzorgd vanaf middenveld en verdediging ook goed. Chapeau.!!! Cadeau voor WIm!!

2. Meuske

Eerste helft superieur en zeker de tactiek die gekozen was heeft goed uitgepakt want Volendam ging gelijk in de aanval en met de snelle counter is VVV dodelijk gebleken. Randy was en is natuurlijk man off de match maar die Platje is echt onvermoeibaar wat een longen heeft deze man. Jammer dat ze de 2e helft geen gehakt maken van Volendam want dat hadden de mensen in De Koel die wel gekomen waren zeker verdient. Koempels met 4-1 op de box gekregen van Almere, mijn avond kan niet meer stuk. Hoop dat we deze flow vast kunnen houden tot de winterstop. Forza VVV

3. Melvin Platje wat een mooie vent is dat toch. Iemand riep van de tribune Melvin doe even rustig aan je staat 4-2 voor! Schreeuwt hij terug, IK WIL DE 5-2! Hahaha geweldig. Goede pot gezien vanavond, eerste helft was genieten en geloofde eigenlijk niet wat ik zag. Leuk voor Wolters dat hij 3 goals maakt, was enorm gefrustreerd en dat was ook te zien in zijn juichen. Loon na werken voor hem. Tweede helft was minder maar goed als je 4-1 voor staat kun je ook een beetje achterover hangen en counteren. Gijzen was compleet kapot en was misschien wel rijp voor een wissel als hij 3 pasjes beter had gegeven was het misschien wel 6 of 7-2 geworden. Volendam speelde niet slecht maar VVV was sterker.

4. Ben

Ja zeker, als, als, als, dan hadden we met 6 of 7-2 gewonnen, maar dat is niet zo! We hebben gewoon met 4-2 gewonnen en het is prima zo. Complimenten voor het hele team en natuurlijk gun ik Wolters de titl van man of the match, maar na hem waren er meerdere spelers die hiermee wellicht tekort gedaan worden. Nee, namen noemen we niet.
    Het was een prima pot tegen een zeker niet slecht Volendam. Hoe dat kan? Ik weet of liever gezegd begrijp het niet wanneer ik kijk naar voorgaande wedstrijden. Zelfs de scheidsrechter was niet in ons voordeel, dus d jongens deden het allemaal zelf. mijn complimenten!
    Wat me ook nog opviel is dat alle spelende toppers die gisteravond speelden hebben verloren.
    Met een VVV in deze vorm krijgt elk tegenstander in de Jupiler het moeilijk. Ik kijk uit naar het vervolg, a.s. weekend, ook thuis tegen Telstar. Zeker weten dat het minimaal 1000 toeschouwers scheelt.
    FORZA VVV!

5. Goodie

Eindelijk weer is een wedstrijd waarvoor we naar de Koel komen. Wolters de man van de wedstrijd natuurlijk, maar ook complimenten voor de verdediging en middenveld. VVV kwam er vrijwel de hele wedstrijd voetballend uit, en de verdediging had de makkelijk scorende Veerman in de zak. Ik vind het wel kwalijk dat Sevinc op de tribune zit, en niet op de bank of in de basis. Hij heeft vorig jaar zijn kwaliteiten laten zien, en je maakt me niet wijs dat hij er nu niks meer van kan. Lincoln, weet je hoe toevallig of VVV een optie tot koop op Buwalda heeft kunnen bemachtigen? Ik ga er eigenlijk niet van uit, maar deze man verdedigt zo ontzettend sterk!

1. Meuske

Ben het met je eens wat Selman betreft want hij heeft nu zijn les wel geleerd en moet nu zeker weer deel uitmaken van de wedstrijd selectie. Dit is een jonge jongen en zit nu in een belangrijke fase van zijn carrière en moet nu minuten gaan maken op niveau want dit gaat in het koppie zitten en knagen en daar word deze jongen niet beter van. De technische staf moet haar verantwoordelijkheid nemen en deze jonge jongen begeleiden en beter maken in de periode waar hij nu in zit want op deze manier heb je 2 verliezers.

2. Zover ik weet Goodie is het gewoon 1 jarig huurcontract zonder optie. Maar het ligt er natuurlijk aan wat ADO met Robin wilt. Als hij nog eens verhuurt gaat worden is de kans groot dat hij nog een jaartje hier blijft maar afgelopen seizoen heeft ADO zijn contract verlengd dus ik denk dat hij na dit jaar gewoon terug gaat naar Den Haag.

6. marcel

goede uitslag tegen een team wat makkelijk scoort, goed presteert in uitwedstrijden. begin was perfect, met een snelle voorsprong, en enkele mooie aanvallen. de gedrevenheid van platje….. geweldig om te zien. zelfs in blessuretijd in de buurt van het doel van de tegenstander, nog even snel tempo maken om te kijken of je nog een keer kunt scoren.
    enige punt van kritiek is dat VVV, tegen een tegenstander die 55 minuten 1op1 speelt, totaal geen gebruik weet te maken van de geboden ruimtes, en zichzelf niet een paar kansen creeert, of zelfs de genadeklap uitdeelt. Had de wedstrijd en de tweede helft nog wat glans kunnen geven. Desondanks een, meer dan prima, uitslag tegen de nummer 3 van de juup.

7. YowVVV

Prima overwinning! Ik begrijp die 2e helft gedeeltelijk wel, al was het wel jammer.
    Laat die Elito nu ook maar eens staan, die heeft wel wat in zijn mars. Nu nog Aziz op de plaats van Gijzen en achterin zie ik liever die Let of Balkestein dan Promes en dan lijkt het mij dat je met het beste team speelt. Complimenten voor de muziek in het stadion. Op naar vrijdag weer volle bak er tegen aan tegen Telstar op naar weer 3 punten!

1. Goodie

Ik zie volgende week liever Van Crooij weer op de plek van Gijzen. Verder vond ik de verdediging goed spelen, dus daar zou ik niks veranderen. Misschien Sevinc voor Altheer is proberen?

1. beek

Gijzen speelde een prima wedstrijd. Hij heeft spelinzicht. Na zijn rode kaart vind ik ook Promes goed spelen.
        Joppen heeft nog steeds niet zijn oude niveau bereikt. Zijn voorzetten zijn als die van een blinde kip.
        Maaenpaa is een prima keeper, hij kan alleen nog zijn uittrappen verbeteren.
        En hosanna-stemming lijkt me nog te vroeg: Volendam speelde wel erg naïef.

8. sultana

Mooie overwinning waar niks op aan te merken valt. Weer eens een VVV gezien wat vanaf minuut een er voor ging, deze lijn voortzetten dan pakken ze de punten vanzelf. Complimenten voor Post, Wolters en Buwalda speelden een puike partij. Elito zou ik zeker laten staan! Ik kijk met vertrouwen naar vrijdag, forza VVV

9. Goodie

Het lek is niet boven, maar na afgelopen vrijdag heb ik weer vertrouwen. Nog 5 wedstrijden, en dan hebben we alle ploegen een keer gehad. 1 daarvan is Roda, en de 4 andere staan momenteel onder ons. Aankomende vrijdag moet er gewonnen worden om weer mee te doen rond de plekken 3 t/m 5. Concurrenten gaan namelijk sowieso punten laten liggen aankomend weekend, Volendam speelt tegen Eindhoven en Emmen speelt tegen Oss.