VVV-Venlo Vrouwen slaan toe en winnen

VVV-VenloVrijdagavond 29 juli stond de eerste wedstrijd voor de vrouwen van VVV-Venlo op het programma in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en het was gelijk een fysiek sterke tegenstander waar de vrouwen toch goed mee om wisten te gaan.

Sterker nog, het werd na 4 minuten al 0-1 voor de Venlose vrouwen door een goede steekpass van Daniëlle van de Donk op Mauri van de Wetering die de bal mooi achter de Duitse keepster schoof. Daarna volgden wat kansen voor FCR Duisburg waar keepster Dianne Reemers de hele tijd op de goede plek stond en de ballen er mooi uit hield. Bij één inzet van de Duitse vrouwen hield ze de bal er zo goed uit dat de Duitse supporters al dachten dat het 1-1 werd, maarja Dianne Reemers dacht daar dus heel anders over en hield de bal met een schitterende redding uit haar doel.

Dan komen we in de 32e minuut. Een voorzet van Nadine Hanssen vanaf de achterlijn kwam bij Daniëlle van de Donk. Haar inzet was prima maar haar schuiver ging net naast het doel via een verdedigster van FCR Duisburg. In de tweede helft viel er nog een doelpunt voor VVV-Venlo van Daniëlle van de Donk na een goede steekpass van Renée Kersten en zo werd het dus 0-2.
FCR Duisburg probeerde van alles om de aansluitingstreffer te maken maar het lukte niet. Tot aan de 80ste minuut. Barbara Müller schoot de 1-2 in de touwen. Voor de rest gebeurde er niet veel meer en eindigde de 1ste wedstrijd van VVV-Venlo Eredivisie Vrouwen in een 1-2 overwinning op bezoek bij FCR Duisburg.

Bron: VVV-Venlo