VVV wint in extremis de derby van MVV

Na een klinkende zege op titelkandidaat SC Cambuur heeft VVV ook de tweede wedstrijd winnend af weten te sluiten. Gisteravond stond de eerste uitwedstrijd en gelijk de eerste Limburgse Derby op het programma. In Maastricht zegevierde de Venlonaren met 2-1. Zoals alle wedstrijden tegen MVV was het wederom geen makkie. Pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd het verschil gemaakt.

De Venlonaren begonnen met dezelfde basiself waar trainer Maurice Steijn ook voor koos tijdens de eerste wedstrijd tegen SC Cambuur. Na een ietwat aftastend begin waren de geel-zwarten die het heft in handen namen. Veel balbezit en rustig opbouwen vanuit de sterke verdediging leidde direct in de 3. minuut tot een klein kansje. Na een prima aanval kwam de bal bij Leemans terecht die niet nadacht en uithaalde. De middenvelder zag helaas zijn inzet verdwijnen in de handen van doelman Geens.

Lang kon VVV de aanvallende intenties niet vast houden en begon het een aardig schaakspel te worden. VVV wilde graag maar kon geen gaatje vinden in het defensieve spel van de Maastrichtenaren. De bal werd veel heen en weer gespeeld maar echt tempo zat er niet in het spel. Hierdoor gebeurde er ook vrij weinig voor het doel van de Maastrichtenaren.

Dit gaf MVV kracht en probeerde door snelle uitbraken de openingstreffer te forceren. De rood-witten werden steeds zelfverzekerder en lieten zo nu en dan ook sterk positiespel zien. Maar ook dit overwicht leidde niet tot echte kansen waardoor de eerste helft vrij pover was en vooral op het middenveld afspeelde. Na een kopkans van MVV die vlak over het doel scheerde besloot scheidsrechter Liesveld dan ook dat het genoeg was voor de eerste helft.

Na een kwartier thee drinken begon de tweede helft waar het gebleven was. MVV die iets het overwicht had en VVV die goed onder de druk uit wist te voetballen. Nog altijd weinig kansen en nog altijd speelde het spel zich tactisch op het middenveld af.

Het begon pas echt spannend te worden rond de 65. minuut. MVV zat in een sterke fase en dit werd ook opgemerkt door het thuispubliek die er vol achter ging staan. De Maastrichtenaren begonnen steeds opportunistischer te spelen waardoor het even billen knijpen was voor VVV. Maar echte grote kansen kunnen wij ons niet meer voor de geest halen.

Het aanvallen van MVV bood natuurlijk ook ruimte en kansen voor VVV. Hierdoor begon de Derby eindelijk los te komen en golfde het spel eindelijk een beetje heen en weer. VVV dat niet geweldig stond te voetballen kwamen er een aantal keer flitsend uit. Maar de schotjes van Opoku en Leemans waren niet goed genoeg om de doelman van MVV te verrassen. Maar net als vorig seizoen kan dit VVV altijd en overal scoren. En ook dit keer sloegen de Venlonaren toe wanneer je het eigenlijk niet verwacht. Na een prima aanval kwam de bal bij middenvelder Post terecht. De aanvoerder controleerde en legde de bal goed en haalde hierna vernietigend uit met zijn mindere linker been. De bal valt precies over de doelman in de kruising. En zet zo de Venlonaren op een 0-1 voorspong.

Een minuutje later juichde onze meegereisde supporters nog een keer en leek VVV op rozen te zitten. Maar het venijnige schot van Vito van Crooij dat in de netten belandde werd niet goed gekeurd. De grensrechter constateerde buitenspel waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.

De wedstrijd sudderde tot een einde waarbij VVV de 3 punten meer naar huis leek te nemen. Maar niets leek minder waar. De Maastrichtenaren die een risico namen door 1op1 te spelen werd beloond na hard werken. Na een scherpe voorzet was het de vooruitgeschoven centrale verdediger Kuipers die in de blessuretijd van de wedstrijd, MVV op een 1-1 stand kopte. De Venlose aanhang konden wel door de grond zakken en zagen de bui alweer hangen.

Waar de spelers van MVV na de aftrap om het spel te hervatten dachten dat het puntje binnen was dacht Moreno Rutten daar anders over. Nadat de bal het 16 meter gebied in werd gepompt kwam na goed werk van de ingevallen jongeling Dekker de bal in de voeten van rechtsback Moreno Rutten. Tot zijn verbazing werd hij nauwelijks aangepakt. Rutten dacht geen twee keer na en haalde kei hard uit. Met een streep vloog de bal in de netten en was de vreugde enorm! De drie punten zouden ons niet meer ontgaan. Geen twintig seconde na het doelpunt floot scheidsrechter Liesveld dan ook voor het einde.

Het was misschien niet het beste voetbal wat we gezien hebben van VVV maar het enige wat telt is het resultaat! Over een aantal weken zullen we er niet rauwig om zijn dat het spel wat minder was. Door de overwinning laat VVV gelijk zien waartoe het in staat is en dat is slechte wedstrijden spelen en toch winnen. Als je deze wedstrijden winnend af weet te sluiten kun je echt mee doen om te titel. Op naar FC Oss!

Statistieken
MVV Maastricht – VVV-Venlo 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 79. Post (0-1); 90. Kuipers (1-1); 93. Rutten (1-2)

Gele kaart(en): (MVV Maastricht); Hunte, Post (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 4.704

Scheidsrechter: Liesveld

Opstelling MVV Maastricht:
Geens; Schroijen, Kuipers, Pereira en Ciranni; Loshaj (78. Shermar Martina), Nys en Ippel; Güvenç, Verheydt en Croux

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Leemans, Opoku en Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (89. Dekker)

17 Responses

1. Goodie

Waar moet ik beginnen…? Na 2 wedstrijden heb ik VVV 1 helft goed zien voetballen en dat was vorige week. Het was vandaag niet best, maar dat maakt de overwinning er niet minder lekker op! Rond de 70e minuut had ik het gevoel dat Steijn ons de 3 punten ging ontnemen tegen dit verdedigend Mvv. Somminge spelers zaten totaal niet in de wedstrijd, maar hebben hem wel volledig uitgespeeld.

Ook heerlijk dat die Maastrichtse tokkies bij het uitvak met de sleutelbos nog aan de neus in de 93e minuut de mond gesnoerd werd.

2. supportertje

Wat een avond. Eerste helft ging gelijk op, al had VVV wat meer overwicht. Met 0-0 de rust in wat ook een juiste verhouding was. VVV stond als eerste op het veld, paar minuten later kwam MVV op het veld. Die gingen gelijk goed van start, en meer en meer kwam VVV onder druk te staan, en kreeg MVV een paar goede kansen. Langzaam kwam VVV onder de druk weg, en dat resulteerde in de 0-1. De buit is binnen dachten we op de tribune, maar VVV scoorde nog een keer, maar helaas werd deze afgefloten door de scheids. Anders was het klaar geweest. het werd nog spannend, MVV drong aan, en helaas scoorde MVV. Lichte mineur op de tribune, maar gelijkspel was ook goed. Direct na de gelijkmaker stond de MVV keeper voor onze tribune te juichen en te dansen naar ons. Had hij beter niet kunnen doen, twee minuten later alsnog de 1-2, en VVV de volle buit binnen met direct na de aftrap einde wedstrijd door de scheids gefloten. Het was een mooi feestje op de tribune, en de Maastrichtenaren waren om te ontploffen. Maar dat kon ons niet deren, waar is het feestje, hier is het feestje ging over onze tribune. De spelers kwamen ons bedanken, en samen hebben we de overwinning feestelijk afgesloten. Wat een mooie avond, bedankt jongens.

3. RuiverCity

Mooie overwinning natuurlijk. Maar duidelijk wordt weer waar het grote euvel zit bij VVV. De selectie is veel te smal. Steijn heeft amper mogelijkheden om te wisselen. Enige reservespeler die momenteel mee kan is Recerveur maar die heeft de pech dat er 3 goede spelers op het middenveld staan. Waarom is er nog steeds niemand van West Ham? Vreemd! Ook daar zijn de selecties toch zo goed als ingevuld, dan weten ze toch wie er buiten de boot valt. NAC heeft maar liefst 5 spelers van Manchester City gehuurd. Persoonlijk vind ik dat ook wat overdreven. Hopelijk komen er snel 2 spelers deze kant uit! Dan de sterker wordende geruchten dat twee clubs Seuntjens willen ophalen. Dan heeft VVV toch een groot probleem want wie haal je dan? Geld is er amper.

1. marcel

volgens de regels mogen er maar 2 spelers van EENZELFDE club gehuurd worden. NAC overtreedt dus de regels van de KNVB. echter ook hier is de KNVB weer laks t.o.v. hun eigen regels. Er wordt namelijk een ‘gedoogbeleid’ gehanteerd. Vervolgens wacht de KNVB totdat iemand de zaak aanhanging maakt bij de tuchtcommisie. nou….wie voelt zich geroepen?

“quote” :
      In de regels staat namelijk dat er maar twee spelers van dezelfde buitenlandse club gehuurd mogen worden.
      “Het is een oude regel”, zegt Renske Bruinsma, die namens de KNVB de pers te woord staat. “Waarvoor in de praktijk een gedoogbeleid wordt gehanteerd; we doen er eigenlijk nooit wat mee. Maar het staat iedereen vrij om de zaak aanhangig te maken bij de tuchtcommissie. In dat geval zullen zij er een oordeel over vellen. Als KNVB zullen we ieder geval niet het initiatief nemen.”

4. RuiverCity

Hopelijk overtuigt dit de mensen in de regio nu eindelijk eens om vrijdag en maandag massaal naar de Koel te komen want dit team verdient MEER toeschouwers!

5. ger

Ik kan weinig zeggen over de wedstrijd, ik heb hem helaas niet gezien!
    Ik heb de wedstrijd op L1 radio moeten volgen, en dat kan soms ook verdomd spannend zijn.
    Maar wat een eikels van L1, in de eredivisie hoorde je vroeger niets anders dan Roda.
    En als ik nu naar een wedstrijd MVV-VVV luister heb ik weer van die verslaggevers die tegen VVV zijn.
    Wat is dat voor een klote volk, horen wij er niet bij of zo!!

1. Sanderkuh

L1, die zender neem ik al jaren niet meer seriues mbt voetbal….altijd PRO Roda als VVV in de eredivisie speelt en derby’s tegen MVV altijd vanuit een MVV perspectief…..En er als de kippen bij zijn als het financieël niet goed gaat met VVV….

6. marcel

@ger wil je daar bij horen dan?

maar goed de wedstrijd. Weinig over te zeggen. Na een goed maar kort begin, en wedstrijd die niet echt loskwam. Na rust MVV wat sterker uit de startblokken. Mooi doelpunt van Post, en op het einde de zure (maar gezien de wedstrijd), niet onverdiende gelijkmaker van MVV. Gelukkig dacht Rutten daar anders over, want ook hij wist het net te raken met een mooie goal. De ontalding op het veld en in het uitvak was
    Wat een moodswing. van grote teleurstelling naar totale vreugde, en bij de tegenstander van groot feest naar totale verslagenheid.

3 punten in de pocket, en op naar het ‘dubbel’ weekend.

7. Meuske

Als je dan ook de mindere wedstrijden gewoon wint dan is dat toch prima. 2 wedstrijden 6 punten dus waarom ontevreden?? Lets go Venlo!! Veel publiek aankomend weekend word lastig nu hier de vakantie pas echt begint. Laten we hopen dat komende weken steeds meer mensen die berg opschravelen. Dit wordt weer een mooi seizoen!! Forza VVV os clubke

8. venlo untill i die

Ik zat op de radio te luisteren kon er helaas niet bij zijn na de 1-0 dacht ik dat geven ze niet weg toen meteen de 2-0 maar die werd helaas afgekeurd in blessuretijd toch met spanning luisteren en dan hoor je die Sjengen juichen en denk je het is weer zo ver maar dan staat er een held op Moreno Rutten toch nog 3punten
    Forza Venlo!!!

9. Ben

Blij met de overwinning. Zeker met die goal nadat we twee punten dachten te gaan verliezen.
    Je neemt jezelf niet serieus als nu in deze tijd naar L1 luistert of kijkt. Mijn opa luisterde er vroeger na, mijn vader nog af en toe, maar deze jongen heeft daar geen zin in. Wie wel?