VVV wint oefenduel met JVC Cuijk

VVV-Venlo heeft gisteren in een nogal matig duel gewonnen van Derde Divisionist JVC Cuijk. In Stadion de Koel werd het uiteindelijk 4-1 in het voordeel van de Venlonaren, maar de score had veel hoger uit kunnen vallen. Dit had alles te maken met het feit dat VVV niet scherp was in de eindactie. Desalniettemin was het een goede mogelijkheid voor sommige jongens om zich te profileren.

Unnerstall, Post en Vito van Crooij waren niet aanwezig, zij zaten ook niet op de tribune. Mede daardoor kreeg je een heel andere opstelling: D. Van Crooij: Janssen, Van Bruggen, Röseler, Janse; Labylle, Leemans, Antonis; Tissoudali, Thy en Amenyido.

De eerste helft was echt niet denderend en VVV kon maar niet doorkomen. Dit had te maken met het feit dat het tempo bij de gasten erg laag lag, maar zij speelden op zich wel goed voor hun doen. VVV moet natuurlijk met de kwaliteiten die ze hebben, makkelijk afstand nemen, maar dit gebeurde niet. Het was dat vlak voor rust de 1-0 werd gemaakt en daardoor met een voorsprong naar de theepauze konden. Thy maakte het mooi af met een stifje met links, daarna gingen we de rust in. Dat was ook wel nodig, want het was echt koud, verdomme.

De tweede helft was eigenlijk niet echt van een veel beter niveau, maar het leek alsof er toch iets meer tempo in de wedstrijd kwam. VVV wisselde Leemans voor Nwakali en geen idee waarom, maar het team ging iets anders spelen. De hele wedstrijd leek VVV toch meer in een 4-4-2 formatie te spelen, waarin de wisselwerking tussen Amenyido en Thy positief opviel. Antonis en Tissoudali (2x), zorgden ervoor dat het uiteindelijk 4-0 werd en in de laatste minuut scoorde JVC Cuijk nog tegen. De eindstand werd 4-1.

Nu hebben we een flink aantal dagen rust van wedstrijdvoetbal van de Venlonaren, de volgende wedstrijd is namelijk op 18 november. Dan spelen we tegen Feyenoord in de Kuip en dat is toch hele andere koek dan JVC Cuijk uit de Derde Divisie!

VVV-Venlo – JVC Cuijk 4-1 (1-0)
Doelpunten: 41. Thy 1-0, 61. Thy 2-0, 76. Tissoudali 3-0, 88. Tissoudali 4-0, 90. 4-1.
Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Janse, Van Bruggen, Röseler (79. Rijkers) en Janssen; Labylle, Leemans (46. Nwakali) en Antonis; Tissoudali, Thy en Amenyido (67. Bezzat).

3 Responses

1. kiekoputspelke

Prima resultaat en prima dat deze periode wordt gebruikt om een oefenwedstrijd te spelen. We zitten even in een mindere fase qua spel (en dus ook resultaten) en dan kan een overwinning zalvend werken.

Mooi dat Thy weer 2x gescoord heeft; hij heeft dus wel degelijk dat neusje voor de goal. Tegen deze tegenstander speelt VVV dieper op de helft van de tegenstander, kan Thy ook méér in de zestien komen en dan zie je ook meteen dat hij scoort. In de Eredivisie (en zeker op momenten dat de ploeg inzakt) zal Thy vooral ballen moeten komen halen, vasthouden en ze verdelen naar de andere lopende mensen. Een hoop doelpunten zal hij dit seizoen waarschijnlijk dus niet scoren….

Wat mij – en volgens mij iedereen die VVV volgt – opgevallen is dat zelfs in deze wedstrijd geen Mink Peeters te bekennen is. De vraag rijst langzamerhand waarom VVV zoveel werk gedaan heeft om deze speler naar Venlo te krijgen… Vanaf de zijlijn is mijn conclusie in elk geval dat hij iets niet goed doet in de ogen van Maurice Steijn want nagenoeg ALLE andere spelers krijgen minuten in de Eredivisie (al is dit bij sommigen vooralsnog miniem zoals bij Amenyido en Antonis). Zelfs in dit soort wedstrijden mag Peeters niet opdraven en dit is op zijn zachtst gezegd merkwaardig.

1. LJ

DDL: Mink Peeters ontbrak bij de oefenwedstrijd vanwege keelontsteking, maar zal naar verwachting vandaag weer op de training verschijnen. Steijn gaf Lars Unnerstall, Jerold Promes, Danny Post, Moreno Rutten en Vito van Crooij rust.