VVV wint zakelijk van FC Oss

VVV-Venlo heeft vrijdagavond een zakelijke overwinning geboekt op FC Oss. In een regenachtig Stadion de Koel werd het 2-0 voor de Venlonaren dankzij doelpunten van Ralf Seuntjens en Torino Hunte. Het was geen beste partij, maar de geelzwarten kwamen geen moment in gevaar in eigen huis.

De zakelijke overwinning – de titel zegt het al – kwam niet met daverend voetbal tot stand en dat bleek in de eerste 20 minuten. Er waren geen echte kansen te noemen, behalve dat kort voor het aanbreken van de 10e minuut Opoku een schietkans kreeg. Helaas voor iedereen die Venlo een warm hart toedraagt, verdween de bal in het zijnet.

Een tiental minuten later was het wel raak. Opoku schoot de afvallende op doel, die werd nog gered door de keeper, maar de rebound was er eentje voor onze enige echte goalgetter, Seuntjens. 1-0 voor de Venlonaren!

De Koelclub was in deze fase van de wedstrijd heer en meester en bleef aanvallen op de helft van de Ossenaren. Dit werd een kwartier na de 1-0 beloond nadat Torino Hunte goed werd weggestuurd. De rappe aanvaller bleef net op zijn benen staan, waarna hij de bal stijlvol over de uitkomende keeper wipte: 2-0 voor VVV! Dit was ook meteen de stand waarmee we de rust ingingen.

De tweede helft begon met regen en het leek of dat ook zijn effect had op het spel dat te zien was. Het was minder attractief als in de eerste helft en ook van een minder niveau. Toch wisten de Ossenaren nauwelijks wat in te brengen en de grootste kansen waren dan ook voor de Venlonaren om er 3-0 van te maken.

Nieuwe aanwinst Sleegers kwam er een kwartier voor het einde in voor Hunte. De nieuweling wist met enkele goed acties te laten zien wat hij in huis heeft en kwam zelfs dicht bij het scoren, maar de verdediging van Oss wist hierop redding te brengen.

De wedstrijd werd uitgevoetbald en zonder gek te doen of bovenmatige inspanningen te leveren, heeft VVV zakelijk maar dik verdiend de wedstrijd tegen FC Oss gewonnen. De ploeg die ons vorig jaar 6 punten heeft gekost, werd redelijk eenvoudig aan de kant geschoven. Door de overwinning van MVV op NAC, zijn we nu als enige nog met de maximale score en dat betekent dat wij lijstaanvoerder zijn in de Jupiler league!

De volgende partij is alweer op maandag en wederom is Stadion de Koel het decor. Dan staan we tegenover Jong PSV, waarmee we ook nog een appeltje hebben te schillen. Bij een overwinning op de Eindhovenaren, maak je een uitstekende start in dit seizoen en dat doet het zelfvertrouwen goed!

Statistieken
VVV-Venlo – FC Oss 2-0 (2-0)

Scoreverloop: 19. Seuntens (1-0); 33. Hunte (2-0).
Gele kaart(en): Röseler (VVV-Venlo); Statie, Janssen (FC Oss).
Rode kaart(en):
Toeschouwers: 3911.
Scheidsrechter: Bax.

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Leemans, Opoku (86. Receveur) en Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (73. Sleegers).

Opstelling FC Oss:
Mous; Statie (83. Falkenstein) Stuy van de Herik, Piqué, Jansen; El Aisatti (66. Kivuvu), Kamaci (66. Mathieu) en Janssen; Lazic, Boere en Bakx.

15 Responses

1. RuiverCity

Gelukkig weer 3 punten. Na een redelijke eerste helft vroeg ik me af wat er in de thee had gezeten? Wat een zwakke tweede helft. Alle ballen sprongen van de voet (Seuntjens). Leemans speelde ook zeer zwak en werd gekozen tot man of the match. Wat ik totaal niet begrijp is dat VVV massaal in het eigen strafschopgebied gaat staan bij een corner van de tegenpartij. Wie heeft dat verzonnen? Je haalt toch alle snelheid voorin weg voor een counter! Komende maandag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden want tel er maar maar of dat het halve eerste meedoet bij Jong-PSV.

1. Mwauh we moeten niet vergeten dat er maandag weer een belangrijke zware wedstrijd op het programma staat waarbij de krachten nodig zijn. PSV kan als ze willen een heel nieuw elftal opstellen maar goed dat ter zijde. Oss was tactisch sterk en stonden goed op de twee foutjes nou die kei hard werden afgestraft. VVV gooide gewoon de pot dicht en loerde op de counter. Heb geen enkele uitgespeelde kans van Oss gezien dus kunnen we stellen dat de tactiek heeft gewerkt.

1. Gerardus

Tactisch sterk ? Tactisch was het daar juist een drama. Ze probeerden zelf op te bouwen terwijl dit juist zorgde voor het gevaar van VVV. VVV hoefde alleen maar druk te zetten terwijl oss aan het opbouwen was en VVV had al bijna direct balbezit en een kans. Oss had juist de pot toe moeten houden en de bal naar voren moeten trappen. Dit deden ze niet waardoor VVV kansen kreeg en eigenlijk niks hoefde te doen. Oss had verder ook helemaal niks in te brengen, die blijven de hele jaargang weer onderaan bungelen…

2. jimhendrix56

Niet de beste wedstrijd maarja 3 punten zijn terecht binnen. Heeft Fox eigenlijk iets tegen VVV? Ze zenden VVV bijna nooit live uit. Maandag zenden ze Dordrecht – Nac en Cambuur – De Graafschap uit.

3. Goodie

Wederom een overwinning, maar ook allerminst overtuigend als je het mij vraagt. Oss is nauwelijks gevaarlijk geweest, maar VVV was ook niet geweldig.

Even een aantal spelers uitlichten:

De Fockert: Ik vind hem een beetje een onzekere indruk maken. Is nog niet echt getest maar bij hoge ballen is het gevaarlijk.

Janssen: Maakt een sterke indruk. Is naar mijn mening beter dan Fleuren

Röseler: Na een zwak begin tegen Cambuur heeft hij zich prima herpakt. Prima duo met Promes.

De liedjes over het kampioenschap vind ik nog te vroeg en doet me een beetje denken aan die club uit A’dam. Op naar maandag tegen Jong Psv waar waarschijnlijk de bank van het 1e speelt.

4. supportertje

Prima wedstrijd met in het achterhoofd dat maandag JPSV komt. Ze hebben met de handrem erop gespeeld en de overwinning binnengehaald. Maandag gaat het moeilijker worden. Hopelijk gaat Seuntjes wat beter spelen, want op dit moment is hij niet scherp v.w.b. de bal aanname, en gaat er niet echt een dreiging van hem uit. Drie punten zijn binnen en dat is wat belangrijk is op de weg naar boven.

5. Het VVV wat we tot nu hebben gezien doet me denken aan het Sparta van vorig seizoen. Met vlagen goed voetbal maar ook momenten dat het rommelig is. Maar een ding is altijd gegarandeerd bij VV.V, ze scoren elke wedstrijd en dat hebben ze vorig jaar ook bewezen. Ook met gas terug zie je dat de ploeg vertrouwt op de achterhoede en de keeper. Dit deden ze vorig jaar ook maar toen leverde dit vaker problemen op zoals bijvoorbeeld tegen Oss, RKC, Dordt. Hier verloor je vorig jaar punten door niet scherp te zijn. Nu win je deze wedstrijden eigenlijk vrij simpel. Oss heeft gisteren echt 0 kansen gehad en was ondanks het vele balbezit ook niet bij machte om iets te creëren.

Maandag wordt absoluut een zware wedstrijd. WE hebben pas 1 keer in 7 wedstrijden van Jong PSV kunnen winnen en zij zijn dit seizoen nog ongeslagen. Ben echt benieuwd hoe VVV dit gaat oplossen met die jonge gasten. Daarna volgt de Graafschap uit wat traditioneel ook een lastige wedstrijd is. Week erop FC Volendam die ook weer goed meedraaien bovenin en dan nog Helmond uit. Dus het wordt nog zwaar de komende weken.

6. Ben

Prima overwinning van VVV. Ik zag ze niet met de rem er op spelen. Alleen veel doelpogingen die steeds net niet goed genoeg waren, anders was het 5-0 geworden. Uitstekende start van de competitie, ben benieuwd naar vervolg. Alleen teleurstellend het kleine aantal toeschouwers, voor een VVV dat dit nieuwe seizoen zo goed presteert, na afgelopen, ook goed, seizoen. Ik hoop dat de club daar wat aan kan doen. Die lege tribunes in een klein stadion, vreselijk. FORZA VVV!

1. JasperVVV

Over het aantal toeschouwers, vond het gister nog wel meevallen. Kijk maar eens voor de lol samenvattingen van vorig jaar rond deze tijd. Toen waren de toeschouwers aantallen lager. Heb er vertrouwen in dat wanneer vvv deze lijn doortrekt. Dat de koel beter gevuld zal zijn als vorig jaar.

7. marcel

prima overwinning. kan niet altijd de vonken vanaf springen. zeker met dubbel weekend en kleine selectie, mag men gerust eens was gas terugnemen. Gewoon lekker tevreden zijn met dit soort overwinningen tegen ‘kleinere’ tegenstanders. daar hebben we ons de laatste jaren vaker op stuk gespeeld. vorig jaar (zelfs met 10 spelers) was deze wedstrijd wat spectaculairder, maar uiteindelijk wel met lege handen.
    Drie punten koesteren.

vwb die hele juup dit jaar (althans zo lijkt het na drie wedstrijden), zou het er wel eens op aan kunnen komen wie niet de meeste punten haalt, maar de minste punten verliest. vond het al frappant dat er na 2 speelrondes maar 2 teams waren die de volle winst haalden, maar na 3 speelrondes nog maar 1 team dat alles gewonnen heeft, is ook veelzeggend. Ben benieuwd welke teams er na die eerste periode boven zijn komen drijven.

Heerlijk begin in elk geval van het nieuwe seizoen. Maandag maar weer afwachten wat er voor een team bij de tegenstander staat.