VVV-Venlo

6 jaar geleden won VVV-Venlo voor het laatste op eigen bodem van ADO

Komende zondag komt ADO Den Haag op bezoek in de Koel in weer een nieuwe competitiewedstrijd voor VVV-Venlo. De wedstrijd tegen ADO zijn sportief gezien altijd wel spannend en ook deze confrontatie belooft wat leuks in petto te hebben tussen de huidige nummer 7 en nummer 8 van de Eredivisie.

De laatste thuisoverwinning van VVV-Venlo op ADO dateert alweer van meer dan 6 jaar geleden. Toen won VVV met 2-1 in eigen huis van de gasten uit Den Haag. Dat lijkt een hele lange tijd, maar na deze wedstrijd werd nog maar twee keer in de Koel gespeeld tegen ADO, dus het is minder erg gesteld met onze balans dan we wellicht zouden denken.

VVV – ADO
Op 28 april 2012 kwam VVV-Venlo dus tot de laatste thuisoverwinning op ADO Den Haag en die kwam tot stand door een van de meest merkwaardige individuele optredens van een speler in de Eredivisie die ik mij kan heugen. De eindstand stond na 22 minuten al op het scorebord genoteerd en Kenneth Omeruo (ADO) speelde de hoofdrol. Dat was tevens ook nog een record volgens de Volkskrant.

Tevens Omeruo in deze wedstrijd ook nog de rode kaart gepresenteerd, waardoor het uiteindelijk allemaal zeer gunstig uitkwam voor de Venlonaren en de drie punten in Venlo bleven. En dat met trainer Ton Lokhoff aan het roer. Het is altijd wel leuk om te zien welke voetballers destijds voor VVV speelden in vergelijking met de selectie die er nu staat.

 

Samenvatting VVV – ADO 2-1

Hopelijk kunnen we zondag wederom drie hele belangrijke punten pakken tegen ADO net zoals in 2012. Dan wordt onze goede competitiestart alleen maar nog mooier en pakken we de draad weer mooi op na twee nederlagen op rij.

Leave a Reply