Aaron Bastiaans mogelijk een lange tijd niet inzetbaar voor VVV-Venlo

Aaron Bastiaans (18) is een talentvolle aanvaller in de selectie van VVV-Venlo die tevens ook uitkomt voor het O21 team van de Venlonaren. Hij kreeg in de laatste wedstrijd tegen AFC O21 een rode kaart en moet daardoor een schorsing (drie duels waarvan een voorwaardelijk) uitzitten.

“Het was de laatste minuut van de wedstrijd. We moesten onze voorsprong over de streep zien te trekken. Ik verloor een duel waarna ik mijn tegenstander tackelde. De scheidsrechter oordeelde dat ik geen intentie had om de bal te raken” aldus de jonge aanvaller.

Volgens de regelgeving van de KNVB mag een speler die geschorst is, in die tijd niet uitkomen voor andere teams en moet hij wachten tot er wedstrijden gespeeld zijn door de O21. Dit gaat momenteel echter niet, want de competitie is in ieder geval voor 4 weken stilgelegd naar aanleiding van de corona maatregelen: “Ik hoop dat de schorsing snel ingaat. Anders kan ik een hele lange periode geen wedstrijden spelen. Daar ben ik bang voor.”

VVV heeft een verzoek gedaan bij de KNVB om de schorsing in te laten gaan bij wedstrijden van het eerste elftal en daar zal snel een besluit over komen.

Bron: De Limburger

4 Responses

  1. idderzienmeining

    Wáánzin … in deze tijden waarin niets is zoals het zou MOETEN zijn kun je mijn inziens niet altijd strikt de regels hanteren !

    Dit is in mijn ogen (en dat zou ik ook zeggen als het een speler van een andere club zou betreffen) niet fair en dus hoop ik voor Bastiaans dat hier nog eens over gediscussieerd gaat worden !

Leave a Reply