VVV-Venlo blameert zich in Groesbeek

Na de eerste mislukte poging op vrijdagavond kon de wedstrijd zaterdag dan toch doorgang vinden in Groesbeek. Trainer Maurice Steijn had een aanvallend VVV-Venlo in gedachten. Hij koos voor 3 centrale verdedigers in plaats van een viermans verdediging. Fleuren werd hierdoor het slachtoffer en kon op de bank beginnen. De bedoeling was duidelijk. Guus Joppen moest via de rechterkant veelvuldig opkomen om het middenveld en de voorwaartsen van aanvoer te voorzien.

In het eerste kwartier leek het plan nog enigszins een kans van slagen te hebben. Maar gaande weg de eerste helft zakte het spelpeil van de Venlonaren naar een bedenkelijk niveau. Totaal geen bezieling in het spel. VVV-Venlo dacht de wedstrijd met de minst mogelijk energie en rustig tikkend met miniem verschil te kunnen winnen.

Maar men kon een voorbeeld nemen aan de werklust en mentaliteit van Achilles ’29. Die knokten werkelijk voor iedere meter en elke bal. Aanvalsleider Freek Thoone kwam meer en meer in zijn rol en mocht voetballen wat hij wilde. Sevinc stond erbij en werd door zijn voormalige trainer (Thoone was trainer van Sevinc bij VVV/HS C1)aan alle kanten gedold.

Meerdere spelers van de Venlonaren zakten vanmiddag volledig door de mand. Vooral qua inzet en mentaliteit was het schrikbarend! In de eerste helft kreeg VVV-Venlo één uitgespeelde kans maar alleen voor de keeper van Achilles ’29 faalde Melvin Platje.

Opvallend detail in de 38ste minuut was de wissel van Aziz Khalouta. De rechtsbuiten had tijdens de wedstrijd een woordenwisseling met leider Ger van Rosmalen en trainer Maurice Steijn. In niet mis te verstane woorden uitte Khalouta zijn ongenoegen richting beiden. Khalouta werd hierop meteen gewisseld en liep tierend naar de kleedkamer met Ger van Rosmalen achter zich aan.

Wat er daarna in de kleedkamer is gebeurd zal een vraag blijven maar de tweede helft van de Venlonaren was dramatisch en van een schandalig niveau. Geen enkele actie lukte nog. Gewerkt werd er amper. Elke bal sprong van een Venlose voet.

Achilles ’29 rook haar kans en onder aanvoering van Freek Thoone, die zelf de 1-0 voor zijn rekening nam, werd VVV-Venlo compleet voor schut gezet. Dat het uiteindelijk bij 3-0 bleef was nog een meevaller voor de Venlonaren. Zelf creëerden ze amper een kans. De ongeveer 100 meegereisde Venlose supporters dropen zwaar teleurgesteld af……

Als deze trainer durf heeft laat ie de bus voor stadion de Koel stoppen en dirigeert zijn selectie meteen naar het trainingsveld. En dan een pittige conditietraining afwerken.

Praten heeft geen enkele zin met deze selectie. Laat ze maar eens voelen waar ze mee bezig zijn. De club zwaar laten vallen en de supporters in de kou laten staan. Na de goede prestatie tegen Roda JC afgelopen zondag blameerde VVV-Venlo zich in Groesbeek…..

[VIDEO] Khalouta zijn wissel


Statistieken
Achilles’29 – VVV-Venlo 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 58. Thoone (1-0); 64. Hendriks (2-0); 70. Sürmeli 3-0;

Gele kaart(en): Edwards (Achilles’29); Wolters (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 800

Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling Achilles’29:
Ter Wielen; Edwards, Dingil, Smits (54. Sürmeli), Hendriks, Verhoeven, Van Steen, Worm (66. Zijler), Thoone, Van de Groes, Raja Boean (74. Maletic)

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko, Promes, Buwalda (68. Balkestein) en Joppen; Sevinç, Post en Van Crooij (84. Elito); Wolters, Platje en Khalouta (37. Simmons)

44 Responses

 1. Goodie

  Mijn god, wat een afgang… Ben blij dat ik ervoor gekozen heb om zelf te voetballen ipv naar Groesbeek te gaan. Ze kunnen wel voetballen, dat laten ze tegen betere tegenstanders zien, maar dit slaat gewoon nergens op.

 2. Meuske

  Snap de wisselvalligheid echt niet want hoe is het mogelijk dat ze niet iedere week dezelfde mentaliteit hebben en overtuiging om te winnen. Bij mijns inziens is de mix van jong en wat ouder wel goed in dit team als het de jonkies niet lukt dan zou je toch denken dat de ervaren spelers op moeten staan in een wedstrijd. Dan kan Steijn van tevoren roepen dat hij 3 punten eist maar de spelers moeten dat ook van zich zelf eisen. Dit is een hele zure nederlaag. Denk dat Pec zich rot lacht en vol vertrouwen naar Venlo af reist als dit niet al het geval was. Als ze dinsdag zo spelen dan worden het dubbele cijfers en worden we weer het lachertje van de week. Met de zweep erover en niet lullen maar poetsen mentaliteit dat is nodig. Forza de toekomst

 3. RuiverCity

  En dan het trainersgilde langs de zijlijn……. Ze keken als dode vogeltjes toe. Onze club staat in heel Nederland voor schut! En dan dat nep gedoe van sommige spelers. Om te ………

 4. RuiverCity

  Op Facebook staat bij Baolderse VVVFans een filmpje waarop de wissel van Khalouta is gefilmd……Die zien we voorlopig niet meer bij de selectie. Hij scheldt trainer Maurice Steijn uit waarop die reageert met ‘Wegwezen”.

 5. Meuske

  Oooh nee he ook dat nog!!!! Snap wel dat Steijn een statement wilt maken door te wisselen maar 5 minuten voor rust dat had nog wel even kunnen wachten tot de thee. Natuurlijk is hij dan op zijn pik getrapt en reageert hij zo en dan te bedenken dat er waarschijnlijk wel bekende van hem aanwezig waren. Hoop dat het voor dinsdag uitgesproken word want zo een dingen kunnen alles beïnvloeden.

  1. Meuske

   Nee ik denk ook dat Pec een maatje te groot is maar maar dit is een wedstrijd op zich en Khalouta is altijd handig om bij de selectie te hebben en onrust is nooit goed voor een team.

 6. vvv_supporter_op_zuid

  Begint ondertussen een vast ritueel te worden. VVV doet het goed tegen (op papier) goede tegenstanders en tegen de (op papier) mindere goden bakken ze er weinig van!!!

 7. mats

  Khalouta boos? Ach ja…. Wat maakt t nog uit wie hij opstelt??? Ze doen toch geen zak van wat hij van ze vraagt. Ze kunnen t niet, ze willen het niet… Whatever. Voetballen kunnen ze niet.

 8. Ben

  Morgen straf training, of zijn ze vanavond al te voet naar Venlo gelopen? FORZA VVV, maar van mij mag pec dinsdag winnen. Wij moeten ons concentreren op de competitie.

 9. bear664

  Belachelijk van Khalouta … discipline is ver te zoeken in dit elftal en al helemaal bij de Marokaanse spelers … hoe vaak hebben we dat al niet gehad … Amrabat, El Gaaouri, Ofrany, Dadda, Sevinc en nu Khalouta …
  En als het ramadan is kunnen ze bijna een hele maand niet fatsoenlijk spelen … gewoon lekker gaan ballen met Limburgse jongens … VVV heeft toch zo veel ploegen waar ze mee samenwerken ?

   1. bear664

    Oh en dan mag hij gewoon doen waar hij zin in heeft …. speelt een enkele goede wedstrijd en loopt dan gelijk naast zijn schoenen …
    Over respect gesproken ….

 10. Goodie

  Reactie van Khalouta op twitter:”Eerst de waarheid kennen dan pas reageren.” Moeten we hier uit concluderen dat er al meer heeft gespeeld tussen Steijn en Aziz?

 11. Verslag staat erop met een filmpje van Khalouta! Hij was inderdaad heel boos. Of er wat meer speelt weet ik niet maar dit is niet echt heel goed. Het was een groot drama ik had in de rust wel nog zoiets ook al was het slecht we winnen deze pot maar we werden helemaal ondersteboven gelopen. Niet dat Achilles zo goed was maar scoorde op de juiste momenten.

 12. YowVVV

  Khalouta, reageren ook nog eens op twitter is ook niet handig. Was gewoon het veld afgelopen en had je baas niet publiekelijk afgezeikt. Je hebt een voorbeeldfunctie! Als junioren dit ook gaan doen bijvoorbeeld, heb hè straks geen jeugdtrainer meer. Laat hem de komende duels tot de winter maar lekker op de tribune. Voor dit soort gedrag kom ik nl niet naar het stadion.

  Totale off-day verder, onbegrijpelijk. Zonde!!
  Hopen op een periode of een sprong naar de eerste 6/7 na de winter! Play-offs hopelijk en wie weet.. Nu verder weg dan ooit..

 13. Goodie

  Leuk dat de selectie een deel van de uitwedstrijd tegen Sparta heeft betaald vanwege het slechte spel in uitwedstrijden. Maar dit scheelde enkel een 10tje, voetbal is gewoon naar je kunnen man. Als jet het niet op kunt brengen om vol voor dit soort wedstrijden te gaan, dan ben je prof-onwaardig. En daarom hoop ik dat die Griek van 03 is mee mag trainen, die zal elke kans aangrijpen die hij kan. Heb hem zelf niet kunen zien spelen vandaag omdat hij niet mee deed.

 14. brise continu

  De een met een Griek…de ander met zo’n kut Marokkaan…de ander weer met Limburgse jônges….boeit allemaal niet….heren, VVV is compleet verrot!

  Pssst…zo ff sprietse!!!

 15. jason

  Ben in groesbeek geweest. De 1e helft was van beide kanten matig met voor ieder een echte kans. 0-0 bij rust en niet veel aan de hand op de wissel van khaloute na. Stein riep dat hij meer aan de binnenkant moest spelen en hij riep daarop keihard terug dat hij toch aan de binnenkant stond. Niet goed om je trainer tegen te spreken maar ook weer geen ramp lijkt me. Toch besloot stein hem meteen te wisselen met een kwade khalouta als gevolg die het kinderachtig vond van de trainer om hem daarvoor te wisselen. De 2e helft begon vvv heel goed en kreeg in het eerste kwartier 3 100 % kansen en die gaan er niet in. archilles krijgt vervolgens 1 corner en die bal gaat erin en daarna is het eigenlijk over omdat de 2-0 vrij snel valt. Er wordt me hier wat te dramatisch gedaan over het spel en de zogenaamde inzet die er niet was. Ik heb wel degelijk inzet gezien en vvv had bij enkele kansen ook wat pech. scoren ze in het begin van de 2e helft dan ben ik overtuigd dat ze deze wedstrijd gewoon gemakkelijk winnen. Jammer van al die overdramatische reacties.

  1. Ben

   Mooi verhaal, kan allemaal waar zijn,maar er is geen excuus om deze wedstrijd te verliezen. Als het voetballend niet lukken wil, dan maar eens “rammend” puur op kracht, de wedstrijd afsluiten. SNOTVERDOMME!

 16. Meuske

  Dit is wel een realistisch beeld wat je geeft en zo bekijk ik het weer iets anders omdat ik er niet bij was maar Achilles met alle respect moeten ze gewoon van winnen. We mogen niet tevreden zijn met deze nederlaag en de spelers al helemaal niet ondanks de inzet die jij hebt gezien. Laat Brise maar hij analyseert iedere wedstrijd vanaf de sofa en laat alleen maar nare geurtjes na op de site

 17. RuiverCity

  @Jason…ik was ook in het stadion. Ik weet niet wat jij gezien hebt. maar VVV was gewoon dramatisch. Elke VVV supporter die in het stadion was schaamde zich voor dit team! Volgens mij vergeet je ook dat VVV speelde tegen Achilles! Een ploeg die 3x in de week traint. Maar dat was op het veld niet te zien want ze knokten om elke bal.

  1. jason

   Sorry RuiverCity wist niet dat het aantal keer dat je traint in de week de uitslag van de wedstrijd bepaald. Probleem van supporters over het algemeen is dat ze alleen maar over inzet kunnen praten als er verloren is want verder reikt hun (voetbal) intelligentie blijkbaar niet.
   Zo jammer.

   lang leve De Koel dat dan weer wel !!

  1. Stevelen

   Tuurlijk Brise, je hebt altijd gelijk. Bij deze ben je vanaf nu benoemd tot Meester waarzegger Brise. Het enigste waar jij goed in bent is de malloot uithangen en ‘vrolijk’ reageren op andere reacties!

 18. Meuske

  Natuurlijk moeten we er dinsdag weer staan want ik hou van deze club in goede en slechte tijden. Hoop op een verrassing maar als de instelling net zo groot is als tegen Achilles dan krijgen we een flink pak slaag!!! Hoop doet leven. Forza VVV

 19. aoje

  Wat een armoedzaaiers, les krijgen in inzet en beleving!! Ze verdienen in de Juup nog te veel centen, dat blijkt wel aan de lakse instelling van deze groep. Ik ben voorlopig klaar met VVV. De geel-zwarten worden een grijze muis in de Jupiler League…niks meer…grote kans op nog minder!!!!

Leave a Reply