ADO Den Haag neemt Van Haaren over van VVV

Ricky van Haaren blijft actief in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder verruilt het gedegradeerde VVV-Venlo voor ADO Den Haag.

Van Haaren kwam een jaar geleden van Feyenoord naar VVV-Venlo. Ondanks zijn inbreng slaagde de Limburgse formatie er niet in zich te handhaven in de Eredivisie, waardoor hij ondanks een doorlopend contract uit Venlo mocht vertrekken.

ADO Den Haag is de nieuwe bestemming voor Van Haaren, die donderdag in de Hofstad een contract voor twee jaar tekende. In de verbintenis is een optie voor een derde seizoen opgenomen.

De Haagse Eredivisionist rondde daarnaast meer personele zaken af. MVV Maastricht-spits Malcolm Esajas tekent vrijdag een contract dat hem twee jaar verbindt aan ADO met een optie voor nog zo’n termijn. De verbintenis van tweede doelman Martijn de Zwart is verlengd. De 22-jarige goalie ligt nog tot medio 2014 vast.

Bron: Vi.nl

10 Responses

 1. Goodie

  Nu geen smoesjes meer, er is salaris vrij gekomen en je hebt een transfersom gekregen. Nu nieuwe spelers halen. Wat heeft VVV eigenlijk nog voor Van Haaren gekregen? 1-2 ton?

 2. Ben

  Weet iemand wat het vertrek van Ricky van Haaren en nu van Wilschut in totaal kost of opbrengt?
  Een stapje terug is wellicht beter om daarna “beter en sterker” terug naar de Eredivisie te komen! Duur stapje of grapje!

  1. VvvVenlo

   Over van Haaren is niks bekend niks gelezen…, maar over Wildschut meldde ze het volgende: Volgens De Telegraaf is er nu een bedrag van zeven ton gemoeid met de overgang van Wildschut. Dat kan door bonussen nog iets oplopen.

 3. Drikus

  Hier zou je de volgende complot theorie op los kunnen laten:
  Deze clubs hadden al een overeenkomst met deze spelers. De afspraak; je speelt het hele seizoen als een dweil en zorgt ervoor dat vvv degradeert. Bij degradatie gaat de transfer waarde omlaag. 20% van de besparing krijg je tijdens je nieuwe contact periode als extra salaris….
  Want ben nou eerlijk.. zelfs bal op het dak 3 heeft volgens mij spelers die het beter gedaan zouden hebben op hun posities.

Leave a Reply