ADO DEN HAAG-VVV 2-0

VVV-Venlo

1e Helft

In de wedstrijd tegen ADO Den Haag startte Gentenaar weer in de basis. De andere mutatie ten opzichte van de wedstrijden tegen SC Heerenveen was Linssen in plaats van Nwofor. Aan de zijde van ADO Den Haag was oud-VVV-er Ammi van de partij.

Zoals verwacht trok ADO direct ten aanval. Veel meer dan schietkansen voor Toornstra, Kum  en Cherry leverde dit offensief in de eerste 15 minuten niet op. VVV stelde daar een aardige actie van Uchebo tegenover. Musa kon echter tussen drie verdedigers in niet tot een schot op doel komen.

Na exact een kwartier leek ADO op 1-0 te komen. Wesley Verhoek kwam door over de rechterkant en gaf de bal laag voor op zijn broer John. Deze passeerde Gentenaar van dichtbij, maar hij deed dat uit buitenspelpositie. De goal werd terecht afgekeurd. Even later scoorde John Verhoek wel een geldig doelpunt. Yoshida verloor een luchtduel in de zestien, waarna de bal voor de voeten van de aanvaller van ADO viel. Deze schoot de bal vanaf 5 meter hard in het doel (1-0).

Ondanks de achterstand bleef de opbouw van VVV aan de trage kant. Veelal eindigde de opbouw met een lange bal van achteruit, die voor de verdediging van ADO makkelijk te verwerken was. ADO, op zijn beurt, liet zich wat vaker op eigen helft terugzakken en beperkte zich tot speldenprikken.

Vijf minuten voor rust kwam er toch nog wat opwinding in de wedstrijd. Cullen ging neer in het strafschopgebied en claimde een penalty. Deze kwam er – terecht – niet en uit de tegenstoot forceerde ADO nog maar eens een hoekschop. Deze werd kort genomen en hoog voor het doel gebracht. Alles en iedereen miste de bal, behalve Horváth, die de bal van dichtbij wist binnen te werken voor de 2-0. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

2e Helft

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft. Het spelbeeld veranderde dan ook niet echt aan het begin van de tweede helft. ADO leunde rustig achteruit en liet het maken van het spel over aan VVV. Bij balverlies van VVV wist ADO soms aardig door te komen, met een goede kans van John Verhoek in de 55e minuut als hoogtepunt. VVV kon daarentegen in het begin van de tweede helft niet echt dreigend worden (met uitzondering van een vrije trap van Maguire op de lat).

De wedstrijd kabbelde in een gezapig tempo voort, zonder al te veel mogelijkheden, laat staan (grote) kansen. Twintig minuten voor tijd bracht DeBoeck Nwofor in plaats van Linssen. VVV werd daardoor iets dreigender, zonder Coutinho echt op de proef te stellen.

Het laatste kwartier (het ‘Haags kwartiertje’) werd luidkeels vanaf de tribunes ingeluid, maar ADO leek niet echt van plan de strijdwijze te wijzigen. Het liet VVV tot zo’n 20 meter van het doel komen, om het daarna gemakkelijk af te stoppen. VVV wist van zijn kant geen echte openingen te creëren in de defensie van ADO.

In de laatste 10 minuten ging de wedstrijd als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. De slotfase had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, afgezien van een schot op de paal van Cherry in de blessuretijd. Kuipers floot even later af. Eindstand 2-0.

Met de aanwinsten aan het begin van het seizoen, had ik even de hoop dat VVV dit jaar verschoond zou blijven van degradatievoetbal. Ik vrees, zeker nu de komende weken AZ en Feyenoord de tegenstanders zijn, dat we voorlopig in de degradatiezone blijven bivakkeren.

Opstellingen:

ADO DEN HAAG: Coutinho – Ammi, Horváth (Mörec-76), Kum, Supusepa – Radosavljevic, Immers, Toornstra – W. Verhoek (Elbers-67), J. Verhoek (van Duinen-88), Cherry.

VVV: Gentenaar – Timisela, Yoshida, De Regt, Emenike (Fleuren-58) – Maguire, Molhoek (Kruijsen-82), Linssen (Nwofor-70) – Cullen, Musa,  Uchebo.

Doelpunten:

1-0 J. Verhoek (21e min)

2-0 Horváth (41e min)

Gele kaarten:

ADO DEN HAAG: Kum, J. Verhoek

VVV: Emenike

Op Rapport:

 

Gentenaar: – 6 – Was volstrekt kansloos bij de doelpunten van ADO. Gentenaar deed wat ‘ie moest doen, zonder echt uit te blinken. Daar kreeg hij de mogelijkheid niet voor. Zijn spel was wel goed genoeg voor een voldoende.

Timisela: – 5 – Timisela verloor te veel persoonlijke duels. Onder andere Supusepa en Toornstra waren Timisela meerdere keren de baas. Aanvallend probeerde hij het wel, maar ook daar wilde het niet lukken. Geen voldoende dus.

De Regt: – 5 –  De Regt speelde onder zijn niveau. Bij het eerste doelpunt schitterde hij door afwezigheid. Yoshida was verwikkeld in het kopduel en dan moet De Regt de bewaking van John Verhoek op zich nemen. Dat deed hij niet met alle gevolgen van dien.

Yoshida: – 6 – Yoshida blijft voor mij een betrouwbare centrale verdediger. Hij valt niet echt op, maar doet zijn werk goed. Yoshida blijft tot het einde geconcentreerd, getuige zijn prima tackle op van Duinen in de slotfase.

Emenike: – 6 – Emenike speelde verdedigend een redelijke wedstrijd. Onder andere een goed blok op Wesley Verhoek in de eerste helft en een paar fraaie tackles langs de lijn. Opbouwend blijft Emenike echter ondermaats. Veel passes van Emenike komen niet aan. Helaas weten onze tegenstanders ook wie ze achterin vrij moeten laten.

Maguire: – 5 – Toonde veel meer inzet dan tegen SC Heerenveen afgelopen dinsdag. Toch was het aandeel in de wedstrijd van Maguire veel te gering. Zijn handelingssnelheid is te laag, waardoor hij te gemakkelijk te verdedigen is. Een vrije trap op de lat was zijn hoogtepunt deze wedstrijd.

Molhoek: – 5 – Was in de tweede helft nadrukkelijker aanwezig, maar toen was het kwaad al geschied. Bij de 2-0 reageerde Molhoek een beetje halfbakken op de voorzet, die uiteindelijk tot het doelpunt leidde. Op dat soort momenten moet hij zijn waarde voor het elftal laten zien. Dat gebeurt nog veel te weinig.

Linssen: – 6 – Aardige wedstrijd van Linssen. Wist zijn medespelers regelmatig goed te vinden. Ook bij het heroveren van het balbezit ging hij vaak voorop in de strijd. Een van de weinige lichtpuntjes in deze wedstrijd.

Cullen: – 5 – Vrij onzichtbaar, ondanks zijn inzet in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Zou voor aanvoer voor de aanvallers moeten zorgen, maar dat kwam er weinig tot niet van. Alleen inzet is helaas niet voldoende.

Musa: – 5 – Weer was Musa onmachtig in aanvallend opzicht. Kwam niet los van zijn verdedigers en wist slechts zelden zijn medespelers te vinden. Inzet heeft hij zeker, maar laat gauw zijn koppie hangen.

Uchebo: – 5 – Uchebo blijft een sterke speler, die een bal voorin kan vasthouden. Als buitenspeler is het wel zijn taak om de centrumspits in stelling te brengen. Ik kan me niet herinneren dat hem dat vandaag echt gelukt is. Hij scoort dan ook geen voldoende.

Fleuren: – 5 – De wissel Emenike/Fleuren zorgde ervoor dat er van achteruit wat meer ‘gevoetbald’ werd, in plaats van de bal alleen maar naar voren te knallen. Fleuren is echter verdedigend minder dan Emenike, dus per saldo leverde deze wissel weinig op.

Nwofor: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in 70e minuut).

Kruijsen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in 82e minuut) .

Leave a Reply