Aflopende contracten VVV-spelers opgezegd

VVV-Venlo heeft de contracten van Jerold Promes, Gianluca Nijholt, Danny Post, Quin Kruijsen, Niels Fleuren en Delano van Crooij formeel opgezegd. Daarnaast worden opties in de contracten van Jordy Deckers, Selman Sevinc, Dylan Donkers en Dyon Gijzen niet gelicht. 

Alle professionele voetbalclubs in Nederland moeten spelerscontracten met spelers die een aflopende verbintenis hebben voor 1 april formeel opzeggen, omdat dit wettelijk gezien nadelige gevolgen kan hebben. Het is een standaardprocedure waar de spelers van op de hoogte zijn. Dit betekent niet dat deze spelers in definitief niet in aanmerking komen voor een contractverlenging.

De spelers waar de contract van zijn opgezegd kunnen in principe na dit seizoen transfervrij vertrekken tenzij er in een later stadium een overeenkomst wordt gemaakt over een nieuw contract. De Venlonaren hebben eerder dit seizoen de intentie uitgesproken om de contracten van Post, Nijholt en Promes te verlengen. Verder is het nog niet duidelijk met welke spelers VVV-Venlo  in gesprek gaat.

Marco Bogers zegt hierover in de Dagblad de Limburger: “Ik kan nog niet zeggen welke spelers we kunnen behouden. Daarom kunnen we op dit moment geen nieuwe overeenkomsten sluiten. Dat heeft puur met onze financiële situatie te maken. Het is afwachten. Dat hebben we ook tegen de spelers gezegd.”

Naast de vaste contractspelers hebben de Venlonaren vier huurspelers waar het contract van afloopt. Het gaat hier om de spelers Mitchel Paulissen (Roda), Sam Westley (WHUFC), Kristiaan Haagen (FC Dordrecht) en Robin Buwalda (ADO).

De laatst genoemde speler zag vorige week zijn optie bij ADO niet gelicht worden en is na dit seizoen transfervrij. VVV is inmiddels in gesprek met de Hagenees over een contract. Daarnaast willen de Venlonaren ook Kristiaan Haagen langer binden aan de club. De geel-zwarten hebben een optie tot koop bedwongen bij de huurovereenkomst met FC Dordrecht.

14 Responses

  1. De optie wordt niet gelicht maar dit betekend niet dat hij alsnog volgend seizoen onder de lat staat bij VVV-Venlo. Het is een formaliteit en verplicht om deze zaken te doen. Wellicht bieden ze hem een nieuw contract aan wellicht niet dat moet de toekomst uitwijzen. Het heeft alles te maken met de financiën en of we wellicht Eredivisie spelen of niet.

   1. Het is een formaliteit en ding wat elke club moet doen jaarlijks. Ik zie vooral op bepaalde social media pagina’s een bepaalde onvrede met teksten willen ze volgend jaar in de topklasse voetballen etc. Maar mensen lezen wat ze willen lezen en dit laat eens te meer zien dat we allemaal zeer negatief tegen de club aan kijken.

    Spelers die een aflopend contract hebben en ook spelers die een aflopend contract hebben met een optie moet voor april op de hoogste gesteld worden of de club deze wel of niet willen lichten en of ze het contract willen verlengen op basis van de oude voorwaarden. Als de club niet op tijd dit doorgeeft kunnen ze financieel problemen krijgen. Spelers die een optie in het contract hebben en niet worden gelicht is niet per definitie een teken dat ze weg moeten en of bij een andere club spelen. Het gaat er gewoon om, VVV heeft het financieel lastig en willen hierdoor zich niet in de problemen brengen. Ik denk dat er een aantal spelers bij dit lijstje staan waar de club echt wel mee in gesprek gaan de komende tijd om alsnog deze spelers te binden.

  2. Ben

   Met het niet lichten van de optie wordt de optie wel verspeeld. Als VVV zeker zou weten met speler verder te willen, dan lijkt me lichten van optie een logische stap. VVV is daar dus niet zeker. Ik wil er nog bij aantekenen dat VVV dezelfde optie ook zou hebben gelicht als er voor deze of gene speler een toptransfer wordt verwacht. Niet dus. Verder rustig afwachten en nu maar eerst seizoen goed afsluiten en dan wie weet succes in de nacompetitie. FORZA VVV!

 1. clubman

  Als VVV het maar niet in hun hoofd halen om Fleuren opnieuw geen contract aan te bieden. Deze cultheld hoort op het veld in De Koel thuis en heeft inmiddels ruimschoots bewezen een prima kracht voor VVV te zijn die menige dure “vervanger” terug naar huis heeft gespeeld. Respect!

  1. Ben

   Mee eens! Ik zie hem de komende 5-7 jaren nog spelen, dan hoofd opleidingen, wellicht daarna nog als coach en tenslotte eindigen als voorzitter. Het kan allemaal, hoeft niet perse, maar zou mooi zijn. FORZA VVV!

 2. Meuske

  Wil niet negatief doen maar waarom zet je een optie in een contract als je er daarna geen gebruik van maakt? Dit spreekt niet echt vertrouwen uit in Deckers en voor hetzelfde geldt denkt hij de groeten en loopt transfervrij de deur uit.

  1. Goodie

   De redenen die ik kan bedenken zijn:
   – VVV wil hem een lager salaris bieden
   – VVV is opzoek naar een nieuwe keeper
   – VVV wil hem een contract geven van langer dan 1 jaar

 3. Dfence

  vind het niet gek dat vvv sommige opties niet licht op het moment..
  -Als vvv naar eredivisie zou promoveren dan zijn er een aantal spelers echt te licht.
  -vvv zal in de eerste divisie niet alle contracten kunnen betalen..
  -vvv zal misschien inderdaad ook sommige contracten verlengen.

 4. Gerardus

  Lijken mij toch goede keuzes aangezien we er niet echt goed opstaan financieel gezien. Ik denk zelf dat spelers van het niveau Sevinc en Kruijssen de komende jaren in de basis zullen staan aangezien er toch nog extra bezuinigd gaat/moet worden. Wel raar dat ze Haagen dan willen hebben waar ze een optie tot koop op hebben, tevens heeft hij mij ook niet weten te overtuigen. Ik denk dat we na deze zomer wat meer qua niveau af zullen glijden en als doel moeten hebben plaatsen voor de play-offs.

Leave a Reply