Hai Berden

Afscheid voorzitter Hai Berden tijdens de derby

Het lijkt inmiddels al zo’n herkenbaar beeld geworden, maar er komt toch een einde aan het tijdperk Hai Berden. Berden neemt na 15 jaar afscheid als voorzitter van VVV-Venlo en daarmee wordt een zeer bewogen periode afgesloten. Onder zijn hoede promoveerden we maar liefst drie keer naar de Eredivisie.

Toen Berden binnenkwam bij VVV-Venlo ging het helemaal niet zo goed met de ploeg en bivakkeerden we net onder de middenmoot van de Eerste Divisie. Sportief zijn we de laatste 15 jaar echt geklommen. Onder zijn bewind promoveerden we driemaal naar de Eredivisie (2007, 2009, 2017), waarvan de laatste twee keer als kampioen. We degradeerden ook tweemaal, maar de sportieve prestaties zijn onder Berden een stuk beter geworden.
Qua stadionplannen is het niet zo goed gegaan rondom het kazerneterrein, maar nu wordt er gewerkt aan een renovatie van de Koel en als het goed is, gaat dat allemaal prima.

Hai Berden is niet alleen als voorzitter belangrijk geweest voor de club, maar ook als bestuurslid. Daarnaast was hij met Seacon Logistics de hoofdsponsor van VVV-Venlo en stadionsponsor. Dankzij deze inzet voor de club en voor andere maatschappelijke organisaties zoals het Fonds Gehandicaptensport, Scouting Nederland, de Johan Cruyff-courts en Kika, werd hij afgelopen week onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is een vrije hoge onderscheiding die je in Nederland kunt krijgen.

Komende zondag zullen we tijdens de derby met Roda JC afscheid nemen van onze voorzitter. In de rust zal hij afscheid nemen van de fans. Dat doet hij overigens samen met penningmeester Roel Wienen, die ook vijftien jaar bestuurslid was van de club. Rond 16.45 uur zal Hai de fans in het FanCafé toespreken en met jullie proosten op een mooi seizoen en 15 prachtige jaren als voorzitter.

banner_hai-Berden

Venlonaren wilt Hai Berden bedanken voor alle inzet de afgelopen jaren, het getoonde enthousiasme en clubliefde. Hai bedank!

7 Responses

 1. john

  jammer dat het hem niet gelukt is bij de gemeente venlo ,om een totaal nieuw stadion te gaan bouwen.

  dit was de kans geweest om door te groeien , verbouwen van DE KOEL is weer weggegooid geld ,want uiteindelijk moet er toch een nieuw stadion komen .

  Hay bedankt !!

  je verdiend een standbeeld !

  1. chretien

   Ja, dat nieuwe stadion, dat er dus niet komt, dat zal hem altijd blijven achtervolgen. Ik heb echter een geruststelling of een goedmakertje voor hem. Dat nieuwe stadion zou voor VVV of wellicht een of meerdere derde partijen, een heel moeilijke periode inluiden.

 2. supportertje

  Hai, we gaan je missen in de toekomst als voorzitter van de club. Je bent het, en was straks het kloppende hart van VVV-Venlo. !5 jaar ben je daar geweest en hebt al die tijd het voortouw genomen. Soms liep je wat te hard van stapel, en kreeg je het met wat anderen hoog in het bolletje. Maar altijd weer terug op aarde met twee voeten. Trouw aan je club, en straks nog op de achtergrond aanwezig om je club verder te ondersteunen. Heel hartelijk bedankt voor wat je in al die jaren voor de club hebt betekent, en nog zal betekenen. Ik ga je in ieder geval missen. En je lintje heb je verdient, dat staat boven kijf. je bent en blijft een topper.

  1. supportertje

   Ongetwijfeld, kun jij je voorstellen dat er niemand Hai berden op gaat volgen. Zou wel eens een mooie verrassing kunnen zijn voor iedereen. We zijn weer op de goede weg met Cat 3 en handhaving, daar hoort natuurlijk ook een nieuwe voorzitter bij.

Leave a Reply