Ahmed Musa dichtbij overstap naar Premier League

De geruchtenstroom rondom oud speler Ahmed Musa lopen al jaren. Afgelopen winter was Leicester City concreet maar kwam de Engelse kampioen niet tot een overeenstemming met CSKA Moskou. Ook deze zomer is het weer een hot item voor de pers. Na een behoorlijke lange stilte lijkt het er nu dan echt op dat de rappe Nigeriaan de overstap gaat maken richting de Premier League.

Afgelopen maanden kwam de Nigeriaan vooral in het nieuws rondom de mogelijke overstap richting de kampioen van Engeland. Maar afgelopen week kwamen de geruchten dat ook de clubs Chelsea, Southampton en West Ham United FC concrete interesse zouden hebben in Musa.

Deze interesse wordt door de zaakwaarnemer van Musa, Tony Harris weggewuifd. BBC Journalist Oluwashina Okeleji heeft in een gesprek met de zaakwaarnemer te horen gekregen dat Musa zeker niet naar West Ham verhuisd.“We zijn momenteel de transferonderhandelingen aan het afronden. Maar het gaat niet om West Ham. Dat gerucht was echt een verrassing voor me. Ja, hij vertrekt naar de Premier League, maar niet naar Upton Park.”.

Volgens de Russische en Nigeriaanse pers heeft Leicester City de uiteindelijke strijd gewonnen. Musa zou op dit moment af reizen richting Leicester om een medische keuring te ondergaan. De transfersom die wordt overgemaakt naar CSKA Moskou zou ongeveer £21m (+-€25m) zijn. Dit bedrag kan door middel van bonussen oplopen naar basis van succes.

Het nieuws rondom de oud VVV-er is interessant voor de club aangezien de Venlonaren een percentage van de meerverkoopwaarde bedongen hebben. Dit zou zeer goed van pas komen bij de Venlose club, die al een tijdje geplaagd wordt door financiële problemen. Over de transfersom van Musa en de doorverkoopwaarde wil de club geen uitspraken doen.

21 Responses

 1. Goodie

  Ik heb gelezen dat het om 21m pond zou gaan, maar ook dat het om zo’n 16m pond zou gaan. We moeten nog even afwachten welke van de 2 het gaat worden en wat VVV er aan over gaat houden. Maar een mooi bedrag gaat het worden!

 2. pavisto67

  De vraag is of en hoeveel er naar de financierders toe gaat . Ik hoop dat zij hun deel al hebben ontvangen met de verkoop van 5 miljoen Euro destijds maar ik ben bang dat ze ook deze keer een flink deel van de winst opslokken en dat vvv er maar magertjes vanaf komt.

  1. Van Rijswijk is nog niet officieel te licht bevonden en traint in principe nog gewoon mee. Het was een stuk mening vanuit onze kant, dat hij in de wedstrijd niet goed uit te voeten kwam en naar onze mening te licht is voor dit VVV. Maar je weet niet hoe hij traint en hoe de trainer over hem denkt.

  2. Goodie

   Ik ben eigenlijk wel benieuwd op welke posities VVV zich eigenlijk nog wil versterken. Ik dacht eerst aan een linksback maar met Rutten en Dekker heb 2 (rechts)backs en daarnaast kun je Korkmaz en Janssen ook op de backpositie neerzetten. Maar een extra buitenspeler is inderdaad ook geen overbodige luxe met alleen Van crooij, Hunte en Resida. Zelfde geldt voor middenveld met Post, Opoku, Leemans en Receveur.

 3. Ben

  Als alles geheim is en geheimblijft, dan heeft hier filosoferen eigenlijk weinig of geen zin. Goed gedmsproken? Toch gaat dit onze club ooit opbreken. De club bezorgt zichzelf een naar imago, want de verdachtmakingen zullen negatiever zijn dan de werkelijkheid. Lang de de transparantie. FORZA VVV!

  1. Laat me vooropstellen dat ik pro transparantie ben maar bij dit soort zaken kan ik me heel goed voorstellen dat clubs niet open kaart spelen met de supporters. Niet iedereen hoeft toch ook te weten hoeveel jij verdiend en wat je op de bankrekening hebt staan.

   1. Ben

    Beetje dom? Wat heeft het individuele inkomen van iemand te maken met de transparantie bij VVV? Niets, helemaal niets. VVV hoeft ook niet alles aan supporters openbaar te maken. Helemaal met je eens. Maar iets meer transparantie komt de club alleen maar te goede: verbetering imago en bovendien, (vaak ten onrechte geuite) verdachtmakingen van de buitenwereld blijven achterwege. FORZA VVV!

   2. Hoezo dom? Dat is toch een vergelijking, niet gelijk zo oordelen Ben. Want dan ben je misschien nog wel dommer. Jij praat altijd over verdachtmaking over bepaalde zaken maar er zijn nauwelijks clubs in de hele wereld die hun financiële zaken openbaar maken en daarom maak ik die vergelijking. Mensen willen ook niet graag hun financiën delen met de buurman.

  1. Bedrag is onbekend. Ik lees wel meerdere dingen van 16 miljoen tot 30 mil euro. Maar wat het zal zijn weet niemand precies dus dat is allemaal giswerk. Wat me wel verbaasd is dat CSKA in de winter een bod van 22 mil pond heeft afgeslagen waarom nu in een keer een lager bod accepteren. Zou raar zijn.

 4. Goodie

  Even wat anders. VVV gaat bij de 1000e, 1500e, 2000e etc. verkochten SCC een gratis SCC verloten. Ik heb dit nog niet voorbij zien komen, dus kunnen we hier uit concluderen dat er nog niet eens 1000 verkocht zijn?

  1. Zolang er niks op de officiele kanalen van LCFC staat is er nog niets rond, er moet eerst getekend worden. Die berichten die vandaag bekend werden gemaakt zijn dezelfde als gisteren alleen worden ze bevestigd door de BBC. Niet meer niet minder, rustig afwachten. Verwacht dat morgen bekend wordt gemaakt.

Leave a Reply