Ahmed Musa in Flying Eagles

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.com

In de selectie van VVV-Venlo bevinden zich enkele (jeugd)internationals. Een daarvan is de Nigeriaanse Ahmed Musa, die met zijn negentien jaar niet alleen als Nigeriaans A-international door het leven gaat, maar hij komt ook uit voor het Olympisch Elftal en Nigeria U20.

Deze laatstgenoemde ploeg, beter bekend als de Flying Eagles, was afgelopen tijd in Portugal om zich daar voor te bereiden op de World Cup U20. Ahmed Musa kon toen nog niet aansluiten, omdat VVV-Venlo hem nog wat extra rust wilde gunnen na het lange en zware seizoen.

De Flying Eagles selectie is aansluitend naar Panama gereisd om daar deel te nemen aan een Four Nations Tournament met naast gastland Panama ook nog Mexico en Portugal als deelnemers. Musa is ondertussen ook naar het land in Centraal-Amerika gereisd en heeft zich aangesloten bij de groep jonge Nigerianen onder leiding van coach John Obuh.

Na dit Four Nations Tournament begint in Colombia de World Cup U20. Dit FIFA-toernooi wordt gespeeld met 24 landen verdeeld over zes groepen. Nigeria is ingedeeld met Kroatië, Saudi-Arabië en Guatemala.

Het toernooi begint op 29 juli en de groepsfase duurt tot en met 6 augustus. De finale wordt op 20 augustus gespeeld. Afhankelijk van hoe ver de Flying Eagles in het toernooi komen, zal Ahmed Musa dus enkele wedstrijden van VVV-Venlo gaan missen.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply