Ahmed Musa naar CSKA Moskou

Musa1VVV-Venlo en CSKA Moskou hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Ahmed Musa. Wanneer de medische keuring van aanstaande maandag naar tevredenheid verloopt, gaat de 19-jarige Nigeriaan voor viereneenhalf jaar naar de Russische club.

De Nigeriaans international is blij: “Dit is de volgende stap in mijn carrière. Toen ik anderhalf jaar geleden in Venlo arriveerde, had ik echt niet durven dromen dat ik zo snel al deze transfer zou verdienen. Ik ben heel blij dat ik in Venlo de kans heb gekregen om de wereld te laten zien wat ik kan. Nu kan dat op een groter podium. De club, de mensen en de supporters in Venlo zijn altijd goed voor me geweest. Dat zal ik nooit vergeten.”

Voorzitter Hai Berden: “Ahmed heeft in die anderhalf jaar bij ons zijn waarde bewezen. Zelfs met zijn jonge leeftijd was hij vaak beslissend, zoals in de wedstrijd tegen FC Zwolle bijvoorbeeld.

Met zijn overgang naar deze Champions League-club maakt hij een sprong in zijn nog jonge carrière. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar nog beter wordt. Wij zijn blij dat we van hem en zijn spel hebben kunnen genieten én dat we als Venlose club wederom een springplank naar een grote Europese club bleken te zijn.”

Algemeen directeur Hans Soentjens: “We hebben met de verkoop van Ahmed Musa weer wat middelen ter beschikking, maar we zijn natuurlijk wel een bepalende speler in onze kern kwijtgeraakt. Dat is inherent aan ons beleid, waar Musa weer een voorbeeld van is: jonge talenten opleiden, om ze vervolgens te verkopen. We zijn ons nu intern aan het beraden over zijn opvolger. Die zal hopelijk nog voor de wedstrijd tegen Feyenoord binnengehaald kunnen worden.”

Bron: VVV-Venlo

VVV ontvangt naar verluidt ruim vijf miljoen euro meldt het AD.


Leave a Reply