Ajax aast op Essanoussi

Er gaan geruchten rond dat Landskampioen Ajax interesse heeft in de diensten van Wassim Essanoussi. De middenvelder die de gehele jeugdopleiding van de Venlonaren doorliep mocht dit seizoen zijn debuut maken en kwam in totaal 5 keer in actie voor VVV. Met zijn 17-jarige leeftijd is hij hiermee de jongste debutant en speler van dit seizoen in de Eredivisie.

Wassim wordt als groot talent bestempeld en dit is ook de Amsterdammers opgevallen. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen rondom Wassim.

18 Responses

 1. supportertje

  Off topic< Martin Jol is bijna rond met de Chinezen van ADO om de club over te nemen.

  Maar het gaat over onze speler en ik gun het hem om naar Ajax te gaan. Voor zo iemand is dat natuurlijk een geweldige stap. maar als Ajax hem zo graag wil hebben, zegt ook wat over hem, een talent, en dan zie ik hem toch liever voor ons voetballen. Goed moment om in de KKD ervaring op te doen, en te kunnen groeien. maar als Ajax hem wil hebben, NIET VOOR NIKS, maar flink laten betalen op wat voor amnier dan ook.

 2. supportertje

  En in godsnaam laat VVV uitkijken naar versterkingen die gaan voor VVV, en zich willen binden aan de club. We moeten het maar eens gaan doen zonder een huurlingenleger. Heeft ons ook niets gebracht, en heeft veel geld gekost. Beter omdat in VVV te steken.

 3. Ievel Knievel

  Ook Wassim is vast weer niet goed genoeg voor de “kenners” van onze eigen achterban, hoorde ik bi/ tijdensj de laatste wedstrijd van het seizoen. ….. Tja

  1. Godfried

   Nee, dat klopt toch ook. Hij is zeker talentvol, maar nu nog niet goed genoeg voor een basisplek. Of denk jij dat hij bij Ajax in het eerste komt te spelen? Mag gewoon aansluiten bij U18 of U19. Over twee jaar minuten maken in de KKD bij Jong-Ajax om dan na 2 of 3 jaar verkocht te worden aan Zwolle of Twente.

   Het is heel simpel. Ajax heeft geld zat, hij is praktisch gratis, dus waarom niet. Ook in Amsterdam moeten ze teams vullen. Dus kiezen ze gewoon jonge jongens met potentie. Of ze het redden is niet belangrijk.

 4. Koelie

  Toch mooi dat we die club 35 vlaaipunten cadeau hebben gedaan, kunnen ze nu voor een appel en een ei onze speler ophalen.

  Ajax kan met hun voor eredivisiebegrippen oneindig budget elk heel, half en kwart talent kopen. Als er maar 1 op 40 lukt maakt ze toch niks uit. En dan klagen dat er teweinig weerstand is in de Eredivisie.

  1. De Koel

   Die vlaaien waren weer zo’n typisch kruiperige actie van Bogers als hij bij het ‘grote’ Ajax op bezoek mag komen. En dan die erehaag, dat deed Jong Ajax ook niet toen VVV kampioen geworden was. Zegt wat mij betreft alles over de mentaliteit binnen VVV.

   1. Godfried

    Zeur niet. Heel Nederland viel over het feit dat Feyenoord geen erehaag vormde voor de kersverse kampioen. VVV doet dat wel. Prima toch.

    Dat VVV vervolgens vlaaien meeneemt naar Amsterdam, boeien.

    Het ruikt hier op de laatste tijd echt enorm naar zuursel. De lockdown heeft sommige mensen blijkbaar nog ‘Greekeriger’ gemaakt.

   2. Quicksilver

    Ik heb er ook geen moeite mee dat je vlaai meeneemt en een erehaag maakt. So what dat Feyenoord het ook niet deed en Jong-Ajax het niet voor ons deed. Ik vind het keurig dat je zegt: “Zo zijn we niet, wij doen het wel”.

   3. Grad

    De Koel, uit je reacties kun je opmaken, dat je geen fan bent van Bogers. Je zegt dat dit een kruiperige actie van Bogers is,.
    Bogers was uit hoofde van zijn functie bij die wedstrijd aanwezig en heeft die stukken vlaai overhandigd aan de notabelen van Ajax namens VVV, dat wil nog niet zeggen, dat dit een persoonlijke actie van hem was, dat maak jij er gemakshalve van.
    Zoals zo vaak zijn Bogers en Valckx bij een aantal personen hier de hoofdschuldigen, terwijl ze gewoon hun taken en opdrachten uitvoeren dit gebeurt in meeste gevallen in overleg met technische staf, bestuur en daar waar nodig met RvC.
    Ik vind ook, dat er afgelopen seizoen fouten zijn gemaakt, die mede hebben bijgedragen aan de degradatie, maar om deze alleen maar op Bogers en Valckx af te wentelen gaat me te ver.

   4. Wat een onzin! Natuurlijk vorm je uit respect een erehaag als een ploeg kampioen wordt, als anderen dat niet doen, dan zegt dat alles over die clubs, maar daar moet je zelf als club bovenstaan. Je trekt gewoon je eigen plan. En natuurlijk neem je vlaai mee, die is in Limburg een stuk lekkerder dan hier in de randstad!

 5. Real VVV

  Ik hoop dat hij toch zeker nog een jaartje bij VVV blijft. Hij heeft het afgelopen jaar van invalbeurten bij onmogelijke achterstanden moeten hebben, dus ik heb nog geen beeld van hem kunnen vormen, maar blijkbaar heeft hij zeker talent.
  Als ik me niet vergis, heeft hij een doorlopend contract, dus hij zal niet gratis de deur uit lopen. Of mag er voor een minderjarige speler gaan transfergeld gevraagd worden?

 6. ponnie veag oet de pan

  Niet doen!!! Op 17 jarige leeftijd ga je nooit meer aansluiten in amsterdam om in het eerste te komen.. wordt komend seizoen maar eerst eens vaste basisspeler in het 1e bij vvv in de kkd..

  1. supportertje

   Dat vind ik ook, net als alle uitgeleende talenten eerst maar eens aan de slag in de KKD. Als er nu een kans is voor de jonge talenten, dan is het nu wel. Of ze vinden de weg omhoog bij VVV, of het blijkt dat ze niet voldoen. Maar we zullen het al zwaar genoeg hebben om een volwaardig team bij elkaar te brengen voor de KKD.

Leave a Reply