VVV-Venlo

Ajax is te sterk voor VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen nummer 2 Ajax. De eerste helft kon VVV lang prima mee met de Amsterdammers, maar aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft gooiden ze er een tandje bovenop. Uiteindelijk werd het 4-1 in het voordeel van de gastheren.

Voor VVV-Venlo was het een wedstrijd die er niet meer echt toedeed, net zoals de komende wedstrijden tegen Roda JC en FC Utrecht. Door het gelijkspel van Roda JC en PSV, was definitieve handhaving al een feit en zo konden de Venlonaren eigenlijk vrijuit spelen in de Johan Cruijff Arena. Dat moest gebeuren zonder Lennart Thy en Romeo Castelen in de basis. Thy had nog last van zijn voetblessure en Castelen begon op de bank. Ook Janssen begon op de bank waardoor er in een andere formatie gespeeld werd dan we gewend waren dit seizoen:

Unnerstall; Labylle, Promes, Röseler, Dekker; Van Bruggen, Post, Rutten; Hunte, Seuntjens en Van Crooij

Officieel waren er 52.000 kaarten verkocht, maar er zaten ongeveer 30.000 mensen in het stadion, hetgeen een vreemd gezicht gaf. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, dat was van tevoren al duidelijk. Dat bleek in de 7e minuut dan ook meteen. Unnerstall bracht goed redding op de inzet van Schone, maar maakte Van Bruggen een overtreding en floot scheidsrechter Kamphuis voor een strafschop. Diezelfde Schone ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd goed gekeerd door onze geweldig keeper. Unnerstall bleek maar weer eens nog meer goud waard te zijn dan we al dachten. De stand bleef zodoende 0-0. Post moest even later gewisseld worden en het lijkt erop dat hij een fikse knieblessure heeft. Geruchten over een (in)gescheurde knieband doen al de rondte, maar zeker weten we het nog niet.  Ajax leek hierdoor een beetje van slag te zijn en speelde vrij futloos. Dit werd nog eens versterkt door een rare sfeer in het stadion. Het fluiten en toejuichen van Ziyech was een van de raarste dingen die ik meegemaakt heb in een stadion.

Daarna volgde een salvo van halve pogingen van de Amsterdammers. Achtereenvolgens probeerden Van de Beek, Mazraoui, Ziyech en Wöber het. Al deze pogingen waren vrij ongevaarlijk en VVV kwam in deze fase eigenlijk niet echt in problemen. Sterker nog, in de 43e minuut kwamen de Venlonaren op voorsprong in Amsterdam. Labylle gaf een goede pass over de defensie en Seuntjens leek verkeerd te draaien, maar hij nam de bal heerlijk op zijn pantoffel net buiten de 16. Een snoeiharde knal passeerde keeper Onana en de bal verdween in het doel: 0-1! Wie had dat gedacht? Helaas konden we daar niet heel lang van genieten, want twee minuten later werd het 1-1 door doelpunt van Neres. Daar kon ik wel enigszins vrede mee hebben, omdat Ajax al even aan het aandringen was. Wat nogal frustrerend was dat Neres even later de 2-1 tegen de touwen schoot en dat was dan ook tevens de ruststand.

De Ajacieden begonnen furieus aan de tweede helft en bleven hoog druk zetten op de helft van VVV. Toch was de eerste kans voor de Venlonaren, nadat Van Crooij aan buitenspel ontsnapte en oog in oog met Onana kwam te staan. Helaas produceerde hij een zwak schot en bleef de stand op 2-1 staan. Ajax bleef hierna aandringen met Huntelaar, Kluivert en Wöber. Maar Unnerstall en de lat wisten VVV in de race te houden. Maar in de 59e minuut sloeg het noodlot toe. Nadat Janssen uitgleed kon Neres makkelijk opstomen en Huntelaar bedienen. Die schoot beheerst raak: 3-1. Nu was het wel gedaan met het verzet van VVV en ze konden eigenlijk niets meer forceren met verschillende counters.

Promes moest geblesseerd het veld verlaten en dat was opnieuw een aderlating voor de geel-zwarten, omdat er weer een sterkhouder het veld moest ruimen. Niet veel later werd de voorsprong van Ajax uitgebreid door Ziyech. De roemruchte speler schoot via de binnenkant van de paal raak: 4-1. Unnerstall voorkwam dat het erger werd door inzetten van Van de Beek, Dolberg en Ziyech te pareren. Bij VVV mocht de 18-jarige Linthorst nog invallen, maar verder gebeurde er eigenlijk niets spannends meer in de Johan Cruijff Arena. Na 90 minuten vond de arbitrage het wel genoeg geweest en werd er afgefloten voor het einde van de wedstrijd.

Door deze nederlaag veranderd er niet heel veel voor VVV-Venlo, alleen dat de Venlonaren nu een plaats zakken naar plek 13. Er wachten nog twee wedstrijden voor VVV. Thuis tegen Roda JC en dan als laatste wedstrijd van dit seizoen, de uitwedstrijd bij FC Utrecht. Hopelijk kunnen we nog twee keer knallen. Een ding is zeker, we zijn lekker veilig!

Ajax – VVV-Venlo 4-1 (2-1)
Scoreverloop: 43. Seuntjens (0-1), 45. Neres (1-1), 45. Neres (2-1), 59. Huntelaar (3-1), 79. Ziyech (4-1)
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 30.000

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman (38. Kristensen), De Ligt, Wöber, Ziyech, Schöne, Van de Beek, Mazraoui (84. Ekkelenkamp), Neres, Huntelaar (68. Dolberg), Kluivert.

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Dekker, Promes (70. Korkmaz), Röseler, Labylle, Rutten (89. Linthorst), Post (12. Janssen), Van Bruggen, Van Crooij, Seuntjens, Hunte.

 

15 Responses

 1. RuiverCity

  VVV maakte Ajax zelf sterk door weer de kansen niet te benutten en blunders achterin. Tweede helft was trainingspartijtje voor de Amsterdammers.
  Ongelooflijk om te zien hoe snel enkele VVV spelers er conditioneel doorheen zaten.
  Blessures stapelen zich op. Volgend seizoen moet er zeker een centrale verdediger bijkomen want Promes krijgt steeds meer met blessures te maken.

 2. pmmv

  Goede leer voor het komende seizoen. Naarmate de competitie vordert en we met blessures en schorsingen te maken krijgen hebben we op de bank te te weinig spelers zitten die eredivisiewaardig zijn. Ik hoop dat Stan blijft zodat hij door kan gaan met zijn fantastische werk voor VVV.

 3. OooLGooO

  Het is en blijft een mooi seizoen met een prima resultaat!

  Ik denk wel dat het goed is voor de ontwikkeling voor vvv om Stein en wellicht enkele spelers te verkopen om zo frisse wind door de selectie te laten waaien.
  Na feyenoord zie je duidelijk dat vvv in alle opzichte tekort komt. Binnen vvv zullen ze hier de redenen wel van weten.
  Stein heeft iets moois neer gezet, verdient een transfer, en ik denk dat vvv ook toe is aan iets nieuws. Zijn werkwijze is de afgelopen weken niet meer te zien op het veld.
  Vvv heeft talent voor gerichte aankopen, dus ik verwacht ook komend seizoen weer een prima selectie met een toptrainer die vvv laat doorgeoeien in de eredivisie!!

 4. Venske

  Nu de match tegen Roda . Die zullen tot aan de tanden gewapend naar de Koell komen!
  Hopelijk kunnen de Venlonaren zich toch nog een,keer opladen voor een ongetwijfeld druk bezochte Koel. Het zal niet meevallen om een goed elftal op de been te brengen. Belangrijke spelers geblesseerd en ik denk dat , als de tuchtcommissie de beelden van Seun bekijkt hij deze competitie en zelfs één of twee wedstrijden van het volgend seizoen moet missen. De scheids heeft namelijk niet voor een overtreding gefloten, gaf een ingooi en dat betekent dat er een straf kan volgen van de heren in Zeist. Hopelijk loopt het goed af.

  1. Godfried

   Baarlijke nonsens.

   1. het was geeneens een overtreding! Het onderbeen van Veltman blijft staan. Anders was hij gewoon op zijn roze bolletjes gevallen en was er niets aan de hand.
   2. De tuchtcommissie denkt er hetzelfde over. Ze hebben namelijk al laten weten geen onderzoek in te stellen.

   1. Koelie

    Precies laat je niet gek maken door een foxsports commentator in een Ajax pyjama. Dit was een schouderdiuw met ongelukkige afloop voor Veltman. Netals dat Post door botsing geblesseerd raakt.

   2. chretien

    Telegraaf heeft slechts een heel kort artikel…maar dombo verslaggever schrijft dat scheidsrechter Kamphuis “vergat” Seuntjens rode kaart te geven. Geen enkel gevoel voor neutraliteit, laat staan dat de goede man navraag doet bij de betrokkenen…..

  1. Godfried

   Overigens chapeau aan het hele team, de staf en iedereen binnen VVV voor dit seizoen.

   Maar tjonge jonge jonge. Sommige spelers moeten echt eens oefenen op passen en trappen. Ik denk dat 80% van de pasjes gisteren bij een speler van Ajax in de voeten terecht kwam. Waarom sommige ballen niet een meter of 2 naar links of rechts en lopende mensen in de ruimte wegsturen? Ajax speelde gisteren met slechts 3 verdedigers. Er lag steeds een zee van ruimte. Maar we bleven stug de voorhoedespelers in de voeten aanspelen. Dit ging zoals gezegd telkens fout. als er zoveel ruimte is, dan speel je de bal toch daar waar geen Ajaxspeler is.

   En als we toch aan het oefenen zijn, neem dan direct even voorzetten vanaf de zijkant mee. Is er dit seizoen überhaupt één goal ontstaan door een voorzet vanaf de flank? Volgens mij niet. Elke wedstrijd schieten we iedere voorzet tegen de eerste de beste tegenstander aan…

   Verder lekker het seizoen uitspelen, op vakantie gaan, contracten regelen en nieuw elan aantrekken. Volgend seizoen zit ik er weer met een halve liter bier en een braadworst.

 5. sultana

  Sneu voor Post dat hij een vervelende blessure oploopt, hij is zo belangrijk op het middenveld, die gaan we zondag missen. Hoop dat we winnen van Roda maar heb er geen goed gevoel over. Roda is bezig aan een sterke reeks de laatste weken en VVV helaas niet, kom op VVV nog een keer alles geven in de, voor mij, belangrijkste thuis wedstrijd van het seizoen.

  1. Koelie

   Reken maar dat iedereen binnen VVV gebrand is op een overwinning tegen de “aartsrivaal”. Laatste wedstrijd met Hai Berden als voorzitter en laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Waarin thuis weinig punten zijn gehaald. Hopelijk een volle Koel en hartstochtelijke sfeer. Maar daar heb ik wel vertrouwen in. Iedereen zit op deze wedstrijd te wachten .

 6. Thomas

  “In de rust van de wedstrijd VVV-Roda JC aanstaande zondag zwaait voorzitter Hai Berden de VVV-fans uit.

  Berden maakte eerder bekend aan het einde van dit seizoen te stoppen na vijftien jaar voorzitterschap. Komende zondag neemt hij afscheid van de supporters. Berden zal onder meer een toespraak geven en zelf toegesproken worden. Daarna zal hij, samen met de eveneens afzwaaiende penningmeester Roel Wienen, een ereronde maken door het stadion.

  Officieel legt Berden zijn taken in juni neer. Dan zal VVV ook zijn opvolger presenteren”.

  Aldus omroep Venlo.

  Ik hoop dat we Hai een schitterend afscheid geven, dit is het minste wat wij als supporters kunnen, ik denk zelfs moeten, doen. Dan is het hopen dat de spelers op de mat Hai dit ook bezorgen met een mooie overwinning op Roda.

 7. Goodie

  Zojuist waren er volgens de online ticketshop nog ruim 1200 kaarten beschikbaar. De koel moet vol! Is het niet vanwege de laatste thuiswedstrijd van een fantastisch seizoen of vanwege de derby, dan moet het voor Hai Berden. Die man verdient een waardig afscheid in een volle Koel.

Leave a Reply