Ald VVV speelde voor KWF-kankerbestrijding

vvv-venlo-logo Ald VVV speelde ditmaal een wedstrijd tegen een mix van het 1e en 2e elftal van Kronenberg. Het was een wedstrijd met een speciale achtergrond: er werd gespeeld om extra aandacht te geven aan het goede werk van de KWF-kankerbestrijding.
Bij Ald VVV traden een aantal gastspelers aan, waaronder Max Leenhousen die weet wat kanker met iemand kan doen. Hij speelde zeker niet onverdienstelijk. Tevens werden de plaatselijke oud-spelers Paul Verhaegh en Nico Leijsten gestrikt om het elftal van Ald VVV te completeren.

Omdat Paul Verhaegh dezelfde avond weer naar Augsburg moest omdat de trainingen van zijn eigen club weer begonnen, was nieuwbakken clubgenoot Kees Kwakman ook van de partij.

Na de uitstekende ontvangst kon de wedstrijd beginnen. Aan beide zijden werd er goed gecombineerd. Kronenberg gaf zeker in de eerste helft vol gas. Na een aanval door het midden schoot de spits van Kronenberg op doel. Het schot werd bekwaam door Maarten van Elst gepareerd. Daarna kwam Ald VVV er aan de rechterzijde snel uit. Art Peeters kreeg de bal en zag rechterback Paul Verhaegh opkomen. De bal werd op het juiste moment gespeeld en de prachtige voorzet werd door Nico Leijsten perfect ingetikt: 1-0 voor Ald VVV! 

In de rust werd de organisator Ed Claessen terecht gehuldigd. Na deze huldiging kwam VVV – Venlo beter uit de startblokken dan Kronenberg. De eerste helft had toch veel kracht gekost voor de thuisploeg. Met invaller Kwakman op het middenveld werd Ald VVV alsmaar sterker en werden er prachtige combinaties op de grasmat gelegd. Hierin onderscheidde zich Pieter Berkers. Met subtiele voetbewegingen zette hij de tegenstanders geregeld op het verkeerde been. Dit resulteerde in het tweede doelpunt. Na een inspeelpas van Paul Verhaegh naar Berkers draaide deze prachtig weg bij zijn tegenstander en stelde Kees Kwakman in de gelegenheid de 2-0 aan te tekenen.

Kronenberg liet zich nog eenmaal zien maar Maarten van Elst was op zijn post. Vrij snel hierna floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde. Alle betrokkenen konden terugzien op een leuke en sportieve wedstrijd die eindigde in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje. Het doel van deze wedstrijd een steentje bij te dragen voor onderzoeken naar kanker was volledig geslaagd. Nogmaals alle lof voor organisator Ed Claessen en de ontvangende vereniging.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply