Alemannia Aachen – VVV-Venlo 1-3

vvv-venlo-logo

VVV-Venlo heeft in Reuver voor zestienhonderd toeschouwers Alemannia Aachen verslagen. De formatie van trainer Glen de Boeck stuurde de Duitsers met een 1-3 nederlaag huiswaarts. Door de zege blijven de Venlonaren ongeslagen in de oefencampagne.

Waar in Nederland de competitie nog moet beginnen, is Alemannia Aachen al druk bezig in de 2. Bundesliga. Al verloopt de start nog niet voorspoedig met twee nederlagen in twee duels tegen FC Erzgebirge Aue en Eintracht Braunschweig.

Daarom stuurden de oosterburen niet hun sterkste elftal naar Reuver. Zo speelden de voormalige eredivisiespelers Boy Waterman, Bas Sibum en nieuweling Anouar Hadouir niet mee. VVV-Venlo ging rusten met een 2-0 voorsprong. Bryan Linssen – bezig aan een goede voorbereiding – brak de ban door van dichtbij knap raak te schieten: 1-0. Na circa een half uur spelen verdubbelde Barry Maguire de score: 2-0. De treffer kwam voort uit een puike combinatie over links. Yanic Wildschut kwam door tot aan de achterlijn en bediende Linssen. Die behield het overzicht en gunde Maguire de treffer.

Kort na de hervatting zag Linssen een prachtig schot gekeerd worden door de Aachense goalie. Nog geen minuut later had Robert Cullen de 3-0 op de schoen. De Japanner wilde het echter te mooi doen en zag zijn lob in de grijpgrage handen van de Duitse keeper verdwijnen. Halverwege de tweede helft kwam Alemannia Aachen terug in de wedstrijd. Bij een corner ging iedereen onder de bal door en het was Fabian Bäcker die de bal wel wist te beroeren: 2-1. Nog geen twee minuten later bedroeg de marge weer twee treffers na een wonderschone stift van Bryan Linssen: 3-1. Het was alweer de elfde treffer van Linssen tijdens de oefencampagne. Het laatste wapenfeit van het duel was dat Andrea Mei op de eigen doellijn een treffer met de borst verijdelde. Zaterdag staat het volgende oefenduel op het programma. Het Spaanse Getafe heet de tegenstander tijdens de Herman Teeuwen Memorial.

VVV-VENLO – ALEMANNIA AACHEN 3-1

19. Bryan Linssen 1-0, 31. Barry Maguire 2-0, 66. Fabian Bäcker 2-1, 68. Bryan Linssen 3-1. Scheidsrechter: Wiedemeijer. Toeschouwers: 1600.

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Ferry de Regt, Maya Yoshida, Andrea Mei, Alex Emenike (75. Niels Fleuren); Barry Maguire, Marcel Meeuwis, Robert Cullen, Quin Kruijsen (73. Rick Verbeek); Yanic Wildschut (78. Soufiane Dadda) en Bryan Linssen.  

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply