Alex Tabakis naar VVV-Venlo

VVV-Venlo en Panathinaikos hebben overeenstemming bereikt over de huur van Alex Tabakis.

De 22-jarige doelman wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van de meervoudig Griekse kampioen en bekerwinnaar uit Athene.

In 2011 tekende Alex Tabakis voor 5 seizoenen bij club uit Athene en in 2012 maakt hij zijn debuut in het eerste elftal van Panathinaikos. Verder kwam hij meermaals uit voor het nationale team van Griekenland U19 en USA U17.

Stan Valckx, onze adviseur voetbalzaken, over de jonge keeper: “Door het vertrek van Danny Wintjens wilden we nog een keeper toevoegen aan de selectie. Met Alex hebben we een jonge, sterke keeper binnengehaald die ons trio doelmannen compleet maakt”.

Bron: VVV-Venlo

26 Responses

 1. Ben

  Totale verbazing, 2e of 3e keeper halen uit Griekenland? Die haal je toch uit de “directe omgeving”? Of krijgen we er geld bij? Ben in ieder geval benieuwd naar de achtergrond. FORZA VVV!

 2. Goodie

  Ik vraag me af wie zijn loon gaat betalen, VVV of Panathinaikos? Ik denk namelijk dat dit een overbodige speler is. 3 keepers is vrij veel. Ik bedoel, in al die jaren heeft Verstappen ook nog geen minuut gemaakt in een competitie wedstrijd.

  1. Godfried

   Volgens mij is het heel simpel. Verstappen komt te kort voor het eerste en Niki is na de zomer weg.

   Met deze jongen hoopt VVV de toekomstige eerste keeper binnen te halen. Half jaartje huren, kijken wat hij kan, om hem vervolgens goedkoop over te nemen indien geschikt. Hij staat er dan direct na de zomerstop want hij heeft al een half jaar kunnen wennen aan de omgeving en het team.

   Ik laat me verassen!

   1. Ben

    Zo slim is je veronderstelling niet. Dan hier de mijne:
    Griekenland verrekt het om te betalen aan Brussel en VVV gaat het zelfde, maar dan omgekeerd evenredig, doen. We verrekken het om te betalen!
    FORZA VVV! op naar waar we thuis horen: de Eredivisie!

   2. brise continu

    Oh Gotfrites toch…vond je toch wel okee hoor..wanneer is de crematie?

    Pssst….zo ff sprietse!!!

   3. Sanderkuh

    Hij heeft zijn naam wel al mee Brise…de hemelpoort staat al op een kiertje…

 3. Sanderkuh

  Goedkoop ? Heeft een contract tot 2017…..en jeugdinternational….ik weet het niet of dat goedkoop is….we hebben nog wel wat tegoed van Griekenland 😉

  1. Godfried

   Lezen en rekenen blijft voor sommige toch moeilijk. 2011 + 5 jaar = 2016

   Een keeper die in 4 jaar tijd slechts één keer heeft mogen meedoen met het eerste en een contract voor één jaar heeft kan waarschijnlijk voor een appel en een ei weg ja.

   1. Sanderkuh

    Als je tekent in seizoen 2011-2012 en je tekend voor 5 seizoenen kom je toch uit op seizoen 2016-2017….als je tekent in seizoen 2010-2011 heb jij gelijk….maar volgens mij kun je dat ook normaal zeggen toch, of is lezen en rekenen voor jou ook moeilijk..en het is veRRassen….spellen is ook moeilijk, maar je schijnt al op je pik getrapt te zijn als iemand je daar op een grappige manier op aanspreekt….en een appel en een ei is niet veel……

   2. Marco Bogers over het aantrekken van Tabakis in DL: „We hebben Niki een aanbod gedaan en dat heeft hij in beraad maar we weten allemaal wat zijn ambitie is (een transfer naar een club in Engeland, red.) en de verwachting is dat Niki niet blijft. Alex Tabakis is een talentvolle keeper met ervaring op het hoogste niveau. Hem huren is voor ons een mooie kans, we gaan ’m het komende half jaar beoordelen. Er bestaat een mogelijkheid dat we hem langer hier kunnen houden. Die afspraak hebben we gemaakt met Panathinaikos.”

    Het kan dus zijn dat als hij goed bevalt bij de technische staf dat hij langer blijft. En met oog op de toekomst waarbij Wintjens gaat vertrekken, Maenpaa gaat vertrekken en het onzeker is of Verstappen blijft, lijkt het mij een goede zet.

   3. Sanderkuh

    Mee eens, maar dan moet hij ook wel speeltijd krijgen…en lukt dat als we Niki hebben ???

   4. Godfried

    Och och. Ik maak een schrijffoutje. Nou nou. En wat vind jij grappig? Iemand linken aan een crematie? Is dat grappig volgens jou? Weet ik direct wat voor figuur jij bent.

    O ja, er staat duidelijk dat hij in 2011 een contract voor 5 jaar tekende. Een contract teken je niet een jaar lang, zoals jij aangeeft met 2011-2012.

   5. Sanderkuh

    Man man Godfried…nog nooit in de Maaspoort geweest naar Theo Maasen etc. Wat een serieuze tikjas bisse zeg !! Als je de humor van een tikfout niet kan inzien weet ik direct wat voor figuur JIJ bent. En er staat alleen 2011…dus welk seizoen het is, was voor mij onduidelijk. Maar ik ben niet lui dus heb ik effe gezocht via Wikipedia, en je hebt helemaal gelijk, contract tot juli 2016……Mijn excuses voor het niet correct reageren op bovenstaand artikel. En mocht je een keer meewillen naar de Maaspoort…ik ben vriend van de Maaspoort 😉

   6. Godfried

    Ik kan de humor van een tikfout heel goed inzien. Alleen iemand confronteren met een crematie terwijl die persoon iemand helemaal niet kent vind ik niet alleen lomp, het getuigt ook van weinig takt en opvoeding. Maar dat is iedereen hier wel gewend van Brise.

    Humor dient bovendien grappig te zijn. Die opmerking kwam niet eens in de buurt.

 4. Goodie

  Contract tot 2016 en jeugdinternational inderdaad. Denk niet dat die Grieken hem dus voor een prikkie laten gaan. Ik had gehoopt dat VVV bezig zou zijn om Kaya in de zoner tranfervrij over te nemen.

  1. Sanderkuh

   Zou niet gek zijn Goodie….vond hem een goede indruk maken in de Koel. verder volg ik Fortuna niet zo…..hij is wel transfervrij volgens mij maar dan heb je meer kapers op de kust natuurlijk.

   1. Goodie

    Toch denk ik dat VVV een goede kans zou maken. Ik vind dat het technisch platform toch spelers binnen haalt waar wij voor het begin van het seizoen niet aan gedacht hadden. Zo hadden er eredivisie clubs interesse in Platje, maar kwam toch naar VVV. Nijholt vertrok niet naar Cambuur, maar wie had gedacht dat hij dan wel naar VVV zou komen.

   2. supportertje

    SV is denk ik slim bezig, hij is al een paar stappen verder als wij denken. We kunnen er wel vanuit gaan dat hij een goede strategie heeft naar de toekomst. Nu eerst maar eens de Graafschap verslaan, want dat is een zeer belangrijk gegeven om bovenin te blijven en mee te doen voor de nacompetitie.

 5. JB83

  Ik vind het ook enigzins apart dat ze met een griek in zee gaan. Maargoed iedereen verdient een kans en wellicht is hij wel van toegevoegde waarde. We zullen zien…succes Alex!!

 6. festina lente

  Ik vermoed dat de salariskosten van otsu groter zijn dan die van onze drie aanwinsten. Per saldo goed gehandeld dus. Wel knap allemaal voor een club die in categorie 1 zit

Leave a Reply