Allemaol d’n Berg op!

Dat was eigenlijk de conclusie na een korte maar krachtige discussie op twitter. Het idee om mooie posters te maken is al meerdere keren aangedragen maar eigenlijk kwam het er nooit echt van.

Samen met een select groepje (werkgroep de VVVolle Koel) hebben we binnen een week wat kleine slimme ideetjes op tafel gegooid en deze poster is het eerste resultaat van de brainstormsessies. Dit kunstwerk is ontworpen door Bart Engels van Studio Denk.

We willen eigenlijk zoveel mogelijk mensen aanspreken om het eerste duel sinds vier jaar in de Eredivisie te bezoeken. Zodra de posters binnen zijn worden ze in de regio Noord- en Midden Limburg opgehangen.

Wij zijn in ieder geval trots op dit eerste resultaat.
Laat de posters een collectors item worden.

Op naar een volle Koel!

(Poster kun je hieronder downloaden, uitprinten en thuis ophangen. Andere posters hangen we zoveel mogelijk op in de regio).

Wedstrijdposter_01

25 Responses

  1. Helemaal perfect! We zijn al in heel veel dorpen geweest en in sommige plaatsen hebben we gelukkig mensen kunnen vinden die ze ophangen. Maar het is toch best wel tijdsintensief. Dus hoe meer mensen zelf ze ophangen hoe beter 🙂

   1. Luis Erique

    Kun je niet beter proberen te zorgen dat je in ieder dorp iemand hebt die dat regelt, dan hoef je zelf niet perse rond te gaan

   2. Zijn we mee bezig maar het is moeilijker dan je denkt. Kijk wij als site hebben al enorme moeilijkheden om jonge mensen aan te trekken die willen werken voor de site. We hebben al een aantal dorpen die bezet zijn maar zoeken uiteraard nog veel mensen. De moeilijkheid hierin zit dat je gaat putten uit je kennissenkring terwijl heel veel mensen die daar buiten vallen graag de posters willen ophangen. Ik wil graag een oproep plaatsen maar dat meot ik wel even bespreken met de groep.

 1. LJ

  Vanmorgen stond een groot stuk in de krant over de tegenvallende seizoenskaart verkoop. Volgens de schrijver van het stuk ligt de oorzaak in het betonvoetbal van een aantal jaren geleden.

  Uit mijn kennissen- en vriendenkring hoor ik toch heel andere verhalen en oorzaken voor de tegenvallende verkoop. Daar wordt veelal geklaagd over de in zeer slechte staat zijnde accommodatie en het feit dat 1/4 van het stadion in weer en wind staat. Veel mensen kiezen er voor om thuis te blijven en een abonnement op Fox te nemen.

  Kunnen we met z’n allen gaan roepen over succes supporters of nep supporters, maar dit is wel een feit.

  Als er op termijn geen rigoureuze aanpassingen aan het stadion worden gedaan wordt de verkoop van seizoenskaarten alleen maar minder helaas.

  1. Goodie

   Het stadion is inderdaad en verouderd en er moet zeker snel wat aan gebeuren. Maar om de reden dat 1/4 van het stadion in weer en wind staat te gebruiken vind ik onzin. Dit is de keuze van die mensen zelf, zij hoeven daar niet te gaan zitten. Heb zojuist de overdekte plekken voor Sparta thuis opgeteld (Oost, Zuid en W) en dat zijn er nog ruim 1500, plek zat dus op droog te kunnen zitten/staan.

 2. Depor

  Toch is het zo Goodie. Ik heb dezelfde ervaringen. Veel geen seizoenskaart ivm slechte faciliteiten en het verouderde stadion. Het is ook echt niet meer van deze tijd. Kan gewoon niet meer.

  Daarnaast is het schandelig welke prijs VVV durft te vragen voor de losse kaartjes. Hierdoor krijgen we het stadion helaas vaak niet vol, iets dat wel voor extra sfeer zou zorgen. Beleid van VVV is uitstekend de laatste jaren, alleen dit hadden ze anders aan moeten pakken naar mijn mening.

  1. Goodie

   Daar ben ik het mee eens hoor. De faciliteiten als toiletten en catering mogen beter. Zelfde geldt voor die plassen die achter de tribunes liggen bij regen, al dacht ik dat hier al iets aan gedaan is. Ook de prijzen vind ik net als jou te duur. Maar mij ging het vooral om de reden dat mensen in de regen zaten, dit is een keuze.

   1. LJ

    Dat is jouw mening en niet de mening van andere mensen. Er zij voldoende mensen die geen geld hebben voor een dure kaart en onoverdekt is de goedkoopste kaart. En dan is in de regen zitten een slechte optie.

   2. Ik geloof je graag en denk dat het ook wel meespeelt. Maar ik denk dat het bij menig andere stadions niet veel beter is met de kou en de regen. We hebben nu eenmaal dat stadion en daar komen we niet snel van af. Hoe dat tot stand is gekomen is natuurlijk jammer maar we moeten door. De kaarten zijn inderdaad vrij duur en snap dan dat mensen denken van laat maar zitten. Maar aan de andere kant er wordt wel altijd een smoes verzonnen om niet te gaan in mijn ogen. We moeten afwachten wat er gaat gebeuren met het stadion. Heb er een hard hoofd in dat we binnen twee jaar in een verbouwd stadion voetballen. Is denk ik niet realistisch gezien de omstandigheden.

   3. LJ

    Precies en daar moet VVV dan vrede mee hebben. Anders zou je de prijs moeten aanpassen. Zeker als je een vol stadion wil hebben. Ze hadden gewoon een aantal tribunes die je sowieso niet vol krijgt voor een veel lagere prijs moeten aanbieden.

   4. Grad

    Hoofdoorzaak is dat het publiek verwend is geraakt, met name door het vele voetbal op de TV en men nuv algauw kiest om thuis op de bank voetbal te kijken.
    Er waren ook tijden dat er gemiddeld in een seizoen 10.000 tot 12.000 toeschouwers in de koel kwamen en toen was het grootste deel van het stadion ook nog onoverdekt en stond men ook in weer en wind.

 3. clubman

  In de Kuip word je op behoorlijk wat plaatsen zeiknat als het regent en toch zit het stadion jaar in jaar uit tot de nok toe vol, weer of geen weer.
  In Rotterdam hebben ze supporters en in Venlo hebben we azijnzeikers. Koop gewoon een seizoenkaart en steun je club door dik en dun, weer of geen weer.

 4. robbaan

  Weer eens de beschikbare plaatsen opgeteld:

  Op Z nog 319
  Op O nog 956
  Op VW,W 443
  Op VN 317
  Op N 0
  Nog 2026…. Beschikbare plekken voor de eerste wedstrijd tegen Sparta!

 5. Goodie

  Hopen dat het zaterdag voor de wedstrijd een beetje storm loopt. Er geldt geen SCC verplichting namelijk.

  Sparta zal ongeveer 350 man meenemen. Een aantal waar wij jaloers op kunnen zijn. Ik ben benieuwd hoeveel wij er tijdens de zpf mee nemen naar Enschede.

Leave a Reply