Archief Baer Diddens officieel overgedragen

vvvbeker Onlangs heeft de officiële overdracht plaats gevonden van het archief over VVV-Venlo dat vele jaren zeer nauwgezet is bijgehouden door Baer Diddens. Vanaf 1954, het begin van het betaald voetbal in Nederland, heeft Baer alles bewaard van VVV en alle statistieken zeer secuur bijgehouden.
Baer is voor zijn vele werk al eerder benoemd tot lid van verdienste van VVV, hij is door de KNVB gecertificeerd als ‘bewaker van de voetbalhistorie’ en onderscheiden met de zilveren waarderingsspeld. Enkele jaren geleden ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten.
Baer Diddens heeft samen met zijn echtgenote officieel bij de notaris een schenkingsacte laten opmaken, dat het archief officieel overgaat naar VVV-Venlo. In het bijzijn van voorzitter Hai Berden en  secretaris Hans Soentjens vond de officiële overdracht plaats ten kantore van Rivierdael Notarissen.
Het uitgebreide, unieke archief krijgt ongetwijfeld straks een mooie plaats in het museum in het nieuwe wedstrijdstadion, zodat vele mensen in lengten van jaren kunnen terugblikken op en in het vele werk dat Baer Diddens voor VVV-Venlo heeft verricht.

Bron: VVV-Venlo

1 Response

  1. Pingback : 3crossroads

Leave a Reply