Australiër Terry Antonis (23) naar VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft zich vanmorgen versterkt met de 23-jarige middenvelder Terry Antonis. Dit heeft de club zojuist bevestigd via haar eigen website. De rechtsbenige middenvelder komt over van PAOK Saloniki, dat tevens volgende week de tegenstander is van VVV-Venlo in een oefenduel. In Venlo heeft hij verbintenis tekenen tot medio 2019.

Terry Antonis heeft zowel een Australisch als een Grieks paspoort en begon zijn carrière bij Sydney FC (debuut op 16 jarige leeftijd), waar hij meer dan 60 wedstrijden speelde. Hierna vertrok hij naar de Griekse club PAOK Saloniki, maar kwam bij de Griekse grootmacht niet aan de bak en werd hierdoo twee keer uitgeleend. Eerst aan het Griekse Veria FC waarna hij terugkeerde naar zijn geboorteland Australië waar hij speelde voor Western Sydney Wanderers.

Antonis speelde voor diverse jeugdteams van Australië en deed dat in totaal 33 keer. Hij kwam ook 3 keer in actie voor het nationale elftal van Australië. Terry Antonis wordt de derde versterking van dit seizoen voor de Venlonaren, nadat Unnerstall en Tissoudali werden aangetrokken.

Antonis werd vrijdag medisch gekeurd. “Ik ben blij met VVV. Ik was hier al eens met Jong-Australië dus het stadion is niet nieuw voor me. Ik heb er enorm veel zin in om de mensen hier te laten zien wat ik in mijn mars heb.” Antonis is een balvaardige middenvelder met veel loopvermogen. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. Stan Valckx, manager voetbal van VVV-Venlo, is blij met de komst van Antonis. “Hij is een veelzijdige middenvelder die kwaliteiten heeft die we nodig hebben in de eredivisie.”

De nieuwe aanwinst sluit volgende week aan tijdens het trainingskamp van de selectie in Den Haag. Terry welkom bij de club!

16 Responses

 1. RuiverCity

  Laten we het hopen dat het de juiste keuze is. Veel blessures gehad. Als ze dan eventueel ook nog met Knoester van Feyenoord bezig zijn heb je twee ’twijfelgevallen’. Maar dat weet je in het voetbal nooit hoe dat loopt. Laten we ons verrassen en hopen dat ze brengen waarvoor ze gehaald worden.

   1. Meuske

    Een echte versterking een rauwdauwer een aanwinst waar je van zegt zozo die mag er wezen!!

   2. Denk dat we daar het geld niet voor hebben. Maar wat ik gehoord en dusver gezien heb (hoe je dat kan oordelen via filmpjes is de vraag) denk ik wel dat hij een aanwinst kan zijn voor ons. We moeten het gewoon afwachten. Het probleem is met bekende namen, die kosten ook vaak geld maar dat betekend niet dat ze ook goed kunnen voetballen. Heb liever onbekende gasten die wel kunnen ballen.

 2. supportertje

  Er circuleren veel filmpjes van hem op YouTube. Ziet er veel belovend uit en het valt op dat hij zowel met rechts , als met links de bal goed kan spelen. Zou wel eens kunnen uitpakken als de grote verrassing voor ons. Wat je op YouTube ziet van hem, blijkt hij toch wel over een goed spelinzicht te beschikken. Hopelijk blijft hij een beetje heel na nogal wat blessure leed. Geeft goed passes, en heeft zelf ook scorend vermogen. Denk dat de staf hier weer heel goed zijn huiswerk heeft gedaan. Zeker als je denkt aan de beperkte mogelijkheden die VVV heeft.

 3. Machiavelli

  Ben benieuwd. YouTube video’s zeggen me over het algemeen weinig aangezien je bij elke willekeurige voetballer wel een paar leuke acties kunt vinden. Maar het lijkt dat hij zowel met rechts als links wat kan, en dan heb je altijd al een stapje voor. Welkom Terry.

  1. venlow077

   Vraag me dat wel af als dit aan de orde is geweest, aangezien we al een beperkt/krap budget hebben.

   VVV doet geen mededelingen over een eventuele transfersom.

 4. Animal

  Precies wat VVV nodig heeft !! De sportmentaliteit van een AmerikaanDuitser of Australiër, winnen, bikkelen en nooit opgeven word daar met de paplepel ingegeven. Heel wat anders dan allemaal die NL balletjuffies… is ook precies waarom NL het niet goed doet internationaal, behalve techniek en inzicht is een stukje mentaliteit, fysieke kracht en onverzettelijkheid hetgeen NL clubs missen. Alleen een beetje kunnen ballen is niet meer genoeg tegenwoordig,

  Hopelijk nog een typische Duitser erbij! !! ( die ook een beetje kan balen)

  We gaan degradatie voetbal spelen !!! Het stuk tussen de oren zal minstens zo belangrijk zijn !! 3 of 4 of meer nederlagen op rij kan zo maar…heel wat anders dan week in week uit winnen als kampioen

Leave a Reply