VVV-Venlo

Axel Borgmann nieuwste aanwinst VVV-Venlo en tekent tot medio 2019

VVV-Venlo heeft Axel Borgmann vastgelegd. De Duitse verdediger tekent een contract dat hem tot medio 2019 aan de Venlose club zal verbinden. Er is daarnaast nog een optie tot nog een seizoen. Eerder was Borgmann op proef bij VVV en dat is beide goed bevallen, vandaar dat ze ook allebei de krabbel onder het contract hebben gezet.

Na het vertrek van Leroy Labylle naar NEC Nijmegen, moest VVV-Venlo snel schakelen om een vervanger te halen. Om alleen Roel Janssen op de linksbackpositie te hebben staan met eventueel Kum als vervanger, voelde wat karig aan. Borgmann werd daarop op proef genomen tot tevredenheid van de technische staf.

Axel Borgmann is een verdediger die ingezet kan worden op beide flanken in de verdediging, maar ook op het middenveld en centraal in de verdediging uit de voeten kan. De meeste wedstrijden speelde hij echter op de linksbackpositie. De positie waarop er juist mensen nodig waren.

Borgmann begon de jeugdopleiding bij de jeugd van MSV Duisburg, maar maakte al snel de overstap naar de jeugd van Schalke ’04 uit Gelsenkirchen. Daar kon hij niet doorbreken in het eerste elftal, waarop hij in 2015 vertrok naar FC Vaduz uit Liechtenstein. Daar heeft hij tot medio 2018 gespeeld. In totaal speelde hij 96 wedstrijden voor de club uit Liechtenstein, waaronder diverse Europese kwalificatieduels. Hij kwam in die wedstrijden tot 4 doelpunten en 9 assists.

Manager Voetbal Stan Valckx legt uit: “We denken in hem een prima vervanger voor Labylle te hebben gevonden” “Hij heeft natuurlijk een bijzonder goede opleiding gehad bij Schalke en de afgelopen week is gebleken dat hij voor ons een prima speler kan zijn.”

8 Responses

 1. lucien1978

  Dit lijkt mij een proma versterking met goede cijfers.

  Voor de,goede orde. Borgmann speelde wel bij een club uit Liechtenstein maar deze club speelt al jaren mee in de hoogste Zwitserse competitie.

  Prima werk mannen

 2. twiggy11

  Laten we hopen dat dit ook echt een versterking is en niet een die het héle seifzoen op de bank zit dat hebben we vorig jaar ook al mee gemaakt met vele nieuwe aanwinsten die op het laats zijn vast gelegd.

  1. Knoajboks

   Is het erg dan als deze speler het hele seizoen op de bank zou zitten?
   Hij is gehaald voor in de breedte en heeft dus in principe Janssen, Kum, Rutten en Dekker voor zich tevens een contract voor een seizoen dus geen risico

 3. idderzienmeining

  Complimenten aan VVV dat ze deze speler hebben weten te traceren én overtuigen om zich hier te kunnen bewijzen middels een proefperiode. Op deze manier konden club en speler elkaar leren kennen en overtuigen en klaarblijkelijk is dit van beide kanten positief ervaren wat geleid heeft tot een overgang.

  Weer een speler transfervrij binnen gehengeld en dan ook nog voor – als het goed blijft bevallen – voor 2 seizoenen !

 4. robbaan

  Goede zaak, alweer een jonge speler uit die Heimat.
  Hij heeft een gedegen opleiding bij Schalke gehad en daar vertrokken uit de U 23.
  Op youtube staat een filmpje bij zijn afscheid, er wordt de loftrompet over hem afgestoken.
  Waar ik op hoop is dat met Alex het duitse blok, met hun juiste prof instelling, VVV, kampfgeist en siegeswille geeft en bijna niet te kloppen is.
  Ik heb er vertrouwen in. Morgen gelijk Willem 2 inpakken!

Leave a Reply