AZ te sterk voor VVV-Venlo

Het is het weekend voor 5 december, de sint is dus weer in het land. Dat viel ook te zien in het stadion, helaas was het vrij leeg. Al waren er volgens het scherm ruim 6000 mensen in het stadion. Buiten sinterklaas is half 1 nu weer niet zo denderend, net als het weer. Een slechte combo voor de Eredivisietoeschouwers.

De sint zat te denken,

Wat hij VVV eens zou schenken.

Hij liet de defensie van AZ eens flink knoeien,

helaas bleek dat niets te boeien.

Onze Torino mocht alleen op doel,

maar helaas miste hij het nodige gevoel.

De gekomen toeschouwers kwamen niets te kort. Behalve de twee doelpuntjes die Hunte best mocht maken. Het verschil tussen top en flop leek Wout Weghorst tot uiting te laten komen na een mooie loopactie. Het was echter Delano die het uitstekend redding bracht.

Na een minuut of twintig duwde VVV eens flink aan,

het was gaan met die banaan.

Onze Vito mocht het als eerste proberen,

helaas liet hij de bal vlak naast het doel scheren.

Een minuutje later werd het doel weer onder vuurgenomen,

ditmaal was het Seuntjes die de keeper met de schrik weg zag komen.

Seuntjes schoot zo hard op de paal,

dat was echt niet normaal.

Vito mocht een minuutje later eens op doel koppen,

Helaas ging hem dit minder af dan tegen de bal te schoppen.

Het geeft maar weer eens aan dat VVV zeker niet de mindere was en zich goed liet zien. De mannen van Steijn vochten echt als leeuwen, gaven alles en gingen fel de duels aan. Of het nu met twee benen was of een gestrekt been, er werd voor gevochten. Heerlijk om te zien. Het kwaliteitsverschil was wel te zien. Voetballend is AZ natuurlijk stukken beter en ze lieten zien dat ze ook konden voetballen. Er kwamen verschillende kansen vanuit Alkmaarse zijde. Verschillende kansen werden niet benut en Delano van Crooij werd niet vaak getest. Als hij al werd getest dan redde hij goed. Of het was Jansen die zorgde dat een doelpunt van Wout Weghorst afgekeurd werd, of het terecht was boeit uiteraard niet. Iets wat het publiek wel kon waarderen en besloten spontaan wat liedjes te zingen over ons Woutje. Ook al is Woutje een enorme teringlijer op het veld, maar man, wat verricht hij een werk. Hij doet alles voor de overwinning en haalt toch echt alles uit zijn carriere. Daar zou menig Nederlands elftal speler wat van kunnen leren.

Maar goed, AZ werd wel sterker en VVV kwam er niet meer uit. Dat leverde nog een paar grote kansen op voor de rust, maar dezen verdwenen niet bepaald richting het doel. In de rust werd het tijd voor een warme tas koffie, iets wat wel noodzakelijk is bij zulk kutweer waar je het zelfs koud van krijgt op een overdekte tribune. Gelukkig kun je het nog koud krijgen in een echt stadion waarin zelfs echte ZWARTE pieten rondlopen. Alleen zonde van dat kunstgras, de felgekleurde schoentjes en stand aangezien het nog steeds gelijk stond.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft eindigde. Het was AZ dat sterker was en bleef. VVV ontsnapte toch een aantal maal nadat de bal vollangs werd geschoten. Na een kwartiertje was het de beurt aan Lennart Thy.

De man die geen goede bal krijgt,

pakt toch iedere bal met heel veel strijd.

De man die wekelijks een marathon rent voor ons,

dat zorgt voor niemand meer voor een frons,

Het was ook Thy die er met een kansloze bal aan de haal ging,

hij zorgde voor een glimlach op het gezicht bij onze vrijetrappen lieveling.

Het was Leemans die de vrije trap mocht nemen,

helaas mocht Bizot toen een doeltrap gaan nemen.

Dit was ongeveer de enige mogelijkheid van VVV in het begin van de tweede helft. De manier waarop typeerde de inzet van de Venlonaren. Vol erop en uit iedere bal alles halen. Het was leuk om te zien en de wedstrijd stond bol van de spanning. Ook voor de hele familie Seuntjes was er veel spanning. Het leek dat Ralf broer Mats had getrokken voor de surprise.

Ralf zat te denken,

wat hij Mats eens zou schenken,

Wat zou hij daar in Alkmaar toch het liefste willen?

misschien geen punten verspillen ?

Dat lukte de Almaarders maar niet,

Dus dacht Ralf dan speel ik maar voor zwarte Piet.

Helaas, helaas. Het was nota bene toch echt broer Ralf die in eigen doel kopte uit een corner. Zonde, zonde en nog eens zonde. Daar kan de beste man natuurlijk niets aan doen want hij gaf alles en zette toch veel aanvallen goed op. Helaas bekroonde hij zijn wedstrijd en broer Mats met een eigen doelpunt.

Niets dan lof voor de Venlonaren want na het tegendoelpunt lieten ze hun koppies niet hangen maar gingen ze vol erop. Goede aanvallen werden helaas te niet gedaan door de Alkmaarse defensie. Steijn zag dat er wat te halen viel en haalde Rutten naar de zijlijn voor Jonathan Opoku. Echt va banque dus. Opoku kreeg ook direct een grote kans na een goede vrije trap door Leemans maar miste jammerlijk.

Het duurde tot de 82e minuut dat Lennart Thy een poging mocht ondernemen. Helaas miste hij ook. Dat helaas werd een paar minuten later nog maar eens duidelijk na de genadeklap van AZ. Een variantje Leemans-van Bruggen in de Kuip. De bal werd goed op de achterlijn hoog teruggelegd op een of andere Griek van AZ met een onmogelijke achternaam. Deze drukte de bal goed en schoot de bal mooi in de hoek. Helaas, helaas, helaas. Het zat er niet in. Opoku kreeg in de laatste minuut nog een goede mogelijkheid maar miste helaas. Dit was dan ook het einde.

Het was verrekte koud, maar de wedstrijd had wel bijna alles. Behalve de drie punten en het resultaat valt er in mijn ogen niets te klagen op de ploeg. Het was wel jammer dat het publiek dan ook niet massaal bleef staan om de ploeg te bedanken ook al was het zo koud. Jammer maar helaas. Volgende week een uit wedstrijd in het hoge noorden waar het nog kouder is dan hier in het zonnige zuiden. Helaas zorgden die Friezen er wel voor dat nota bene Roda drie punten op ons inliep. Op naar een nieuwe week met een goed resultaat!

Statistieken
VVV-Venlo – AZ 0-2
Doelpunten: 74. Ralf Seuntjens (eigen doelpunt) 0-1, 84. Hatzidiakos 0-2.
Scheidsrechter: Nijhuis. Gele kaart: Wuintens (AZ).
Toeschouwers: 6.353.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Rutten (79. Opoku), Promes, Röseler en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Vito van Crooij, Thy (88. Amenyido) en Hunte (85. Tissoudali).

24 Responses

 1. supportertje

  Az te sterk voor VVV. Dacht het eigenlijk niet. VVV heeft een puike wedstrijd gespeeld met veel strijd. Helaas ging het fout op het moment dat Seuntjes zelf de bal achter zijn doelman werkte. deze dingen gebeuren en ik kan het hem ook niet kwalijk nemen. Maar in plaats van de kopjes gingen hangen, kwam er extra strijd op de vloer. Min ging zelfs aan het eind Va Banque spelen. maar de wissels kwamen te laat, hier had Maurice toch wel iets eerder mogen gaan wisselen. Ook bij Willem 2 was hij daar rijkelijk laat mee. En nee, ik zie het echt niet door een rooskleurige bril, maar als Seuntjes AZ niet aan een voorsprong had geholpen, had ik het nog wel willen zien vanmiddag.

  Er zullen het er wel weer zat zijn die het er niet mee eens zijn, maar VVV groeit nog iedere wedstrijd, en normaal gesproken zou je zeggen, ze moeten nu de punten pakken. Maar ik ben er van overtuigd dat dit in de tweede seizoenshelft gaat gebeuren. Dit team kan veel meer, dan het nu laat zien. Het zelfvertrouwen neemt toe, en hopelijk blijven de jongens in zichzelf geloven.

  Het verlies van VVV deze middag is geflatteerd en dat weten zijzelf ook wel. Het is echt niet het puike spel geweest van AZ. Jammer dat de kansen afgedwongen door VVV niet zijn verzilverd. En ga nu niet lopen zeiken over Hunte. Ja, hij heeft de kansen die hij kreeg niet waar gemaakt, en dat moet beter. Maar uitblinkers van vandaag waren toch echt wel Torino, Vito, Damian, en natuurlijk Lennart. Potverdomme wat werkt die man hard, nu nog eens echt goed aanspelen dat hij kan gaan scoren.

  En Maurice moet eens iets eerder gaan wisselen, dat zou ons ook punten schelen. vertrouwen in het team is goed, maar soms moet er iets extra komen, en hij is de man die daar voor moet zorgen En als er nu nog mensen zijn die gaan lopen zeiken over VVV, die zijn niet echt lekker bezig. we mogen trots zijn op wat VVV laat zien, zowel uit als thuis.

 2. Zeker wete

  VVV speelt wederom uitstekend voetbal. Aanvallend en zeer solide. AZ mag van geluk spreken dat VVV niet eerder scoorde. Daarmee is het grootste manco van vandaag ook wel genoemd. Zeker 5 100% kansen en nog wat kansjes. De blijdschap bij diverse AZ spelers te zien mag een compliment voor VVV zijn.
  Jahanbaksh en Wegworst hebben geen fijne middag gehad.
  Chapeau voor VVV

  1. rongo26

   Prima pot inderdaad. En we mogen er van jou niet over zeiken Maar hoeveel 1 op 1 met de keeper heeft torino in dienst van vvv gemist? Profvoetbal onwaardig…

 3. RuiverCity

  VVV speelde een redelijke pot vandaag. Hunte vergeet te scoren in de beginfase. Maar wat werkte die Hunte zich een slag in de rondte. Het komt er heus wel een keer uit. Dat je deze wedstrijd verliest is sneu maar de punten hadden tegen ADO, NAC en WII gepakt moeten worden . Wéér wisselt Steijn veel te laat. van Bruggen, Thy en Vito de uitblinkers vandaag. Hunte eigenlijk ook maar doordat hij niet scoorde valt hij uit dit rijtje. De gevarenzone komt nu wel heel dicht bij. Er zal op zeer korte termijn een driepunter moeten volgen.

 4. Goodie

  Zijn vergeten de kansen af te maken, verder goed gespeeld. Van Crooij heeft Unnerstall prima vervangen overigens. Helaas pakken de concurrenten punten, het kon bijna niet slechter. De punten die we vorige week hebben laten liggen voelen nu nog zuurder.

 5. VVV 4ever

  Hunte …………………….

  goede actie in huis, maar te weinig rendement…… als je zo’n kansen niet afmaakt dan ga je nooit meer scoren

  nog 4 wedstrijden voor de winterstop, zes puntjes moeten haalbaar zijn!

  Bas Nijhuis beste scheidsrechter van Nederland!
  Laat een wedstrijd een wedstrijd worden….

 6. robbaan

  Een aantrekkelijk wedstrijd, waarin de”topclub”wel scoort en onze jongens niet.
  VVV stond goed en kwam er goed uit en dat moet er eentje in…helaas…
  Niet wanhopen, we krijgen nog wedstrijden en tegenstanders genoeg waar we punten gaan pakken.
  Liefst de volgende week Heereveen verrassen, dan thuis tegen Utrecht stunten en gewoon uit in Kerkrade 3 punten pakken..dan komt alles goed, de wens is de vader van de gedachte….

 7. Depor

  Hoeveel krediet heeft Seuntjens. Ik sta er al weken van te kijken dat hij nog altijd die rol op de het middenveld heeft. Echt eredivisie onwaardig. Harde werker, prima spits, maar niet voor de positie waar hij nu speelt. Graag Opoku op die positie!

   1. rongo26

    Seuntjens speelde goed. Won de meeste duels en was goed in de passing. Ben het eens dat er iets moet gebeuren, met als optie seuntjens in de spits, maar Opoku in de eredivisie op middenveld. Die man is wel erg flegmatiek.

  1. Dino

   Wat mij betreft nog genoeg krediet. Vind hem vaak 1 van de betere. Raakt nooit een bal kwijt, ziet openingen die andere niet zien. Zag hem zelfs enkele keren terug sprinten om mee te verdedigen (en ja hij was op tijd). Haalde enkele keren de counter eruit door er een voet tussen te zetten.

   Snap de kritiek hier vaak niet, hij is een schakel voor VVV zoals Steijn wil voetballen. Opoku zie ik ook graag in het veld, maar hopelijk blijft hij een keer wat langer fit.

 8. pavisto67

  Ik vond dat VVV een goede partij voetbal heeft laten zien, veel strijd en inzet.
  Helaas zonder resultaat.

  Ik ben echter heel bang dat als je voorhoede spelers niet scoren, hoe goed ze ook in het team of in een bepaalde tactiek passen, je vanzelf in de problemen gaat komen op de ranglijst. Dit zie je langzaam ontstaan. Met een uitwedstrijd tegen Heerenveen, een thuiswedstrijd tegen Utrecht en dan een uitwedstrijd tegen Roda ( waar we zelden een resultaat halen) en Heracles thuis wordt het echt tijd om een keer te gaan winnen anders kun je zomaar met een heel vervelend gevoel de winterstop in gaan. Dit is geen kritiek op de ploeg of de club maar wel een gevoel dat zo langzaam bij mij begint te spelen

   1. Godfried

    huh?? heerenveen heeft slechts 3 punten meer dan vvv. roda is laatste. utrecht voor de beker weggespeeld. heracles speelt dan een 10, dan een 3 en missen nu het centrale duo.

    maw ik zie vvv in al die 4 wedstrijden punten pakken.

 9. chretien

  AZ speelde goed, maar ik vond VVV beter. We hebben het vooral dit seizoen vaker gezien. Dat VVV minder goed speelt en dan punten pakt en dat ze goed spelen en na afloop met lege handen staan. Wat is dat voor een fenomeen? Tegen AZ hadden we binnen enkele minuten op voorsprong moeten staan, na een kwartier op 3-0. Het heeft niet zo mogen zijn. VVV is qua punten goed begonnen en nu zitten we in een mindere periode. Komende wedstrijden zullen we slechts enkele punten halen. Toch blijf ik optimistisch voor de tweede helft van het seizoen. Complimenten voor de verantwoordelijken, met weinig geld hebben we een eredivisie waardige selectie.

 10. Mukke Bummele

  Hunte vorig seizoen, niet goed genoeg voor een basis plaats in de juup. Speelt dit jaar alle wedstrijden….vreemd want zodra hij in de buurt van het vijandelijke doel komt weet hij niet wat te doen met de bal. Wij hebben nog nooits in Heerenveen gewonnen, en Roda wint thuis van Groningen dan is het verschil nog maar 2 punten. Dan wint Roda de volgende thuis wedstrijd tegen “ons” want “wij” hebben daar ook nog nooits een goed resultaat neergezet. Met andere woorden, staan we net voor de winterstop op de 18e plek! Ik hoop dat ik geen gelijk heb….. maar ik ben er bang voor…..

 11. chretien

  Off topic: VVV verloor oefenpotje van jong Ajax, las ik. Zelfs VVV schrijft over VVV tegen jong Ajax. Lees ik het artikel nog eens goed en wat blijkt bij de opstelling? Er speelt bij VVV geen enkele vast eerste elftal speler mee. Wie speelt er dan tegen wie? Er had dus ook kunnen staan: Jong VVV, niet spelend in enig competitie verband, verliest vriendschappelijk duel van Jong Ajax. Klinkt heel anders…

Leave a Reply