Azzedine Dkidak op proef bij VVV-Venlo

De 22-jarige linksback Azzedine Dkidak traint de komende tijd mee met de selectie van VVV-Venlo. De transfervrije Amsterdammer, die eerder voor Vitesse, FC Den Bosch en Potenza Calcio (Serie C) speelde, mag zich de komende tijd gaan bewijzen voor Jos Luhukay.

We wensen Azzedine heel veel succes!

©omslagfoto van VVV-Venlo

87 Responses

 1. Ik ken de kwaliteiten niet van deze speler, maar ik ben wel een groot voorstander van het aantrekken een echte linksback!
  Simon Janssen ontwikkelt zich prima, maar dan vooral aanvallend (komt goed op, geeft goede voorzetten) , maar als het op verdedigen aan komt, zie je aan alles dat hij geen linksback is…,
  Dus een echte linksback die verdedigend zijn mannetje staat is zeer welkom!

  9

  1. chretien

   Inderdaad, als een goede linksback haalt, heb je gratis en voor niks een linkshalf er bij.
   Maar, hebben we niet een linksback, dit jaar uitgeleend aan Top, of Helmond, Leliendal of zo iets?

   1. Leliendal vond ik verdedigend ook niet heel sterk, en wilde ook meer aanvallen dan op zijn plek blijven staan als linksback.
    En als ik naar zijn cijfers keek in de VI bij TOP Oss (voor wat het waard is) speelde hij daar ook niet de pannen van het dak…

 2. idderzienmeining

  Eens met je distortion

  Tóch opvallend dat VVV al jarenlang problemen heeft de linksback positie in te vullen (hoeveel spelers zijn gehaald maar hebben niet overtuigd?) …

  Voor de rechtsback positie daarentegen lukt dit wel (Rutten, Dekker, Pachonik)

  Ik ben in ieder geval voorstander van Simon Jansssen als middenvelder dus laten we inderdaad hopen dat er zich een goede (nieuwe of toch Leliendal) linksback aandient

  Simon heeft dit seizoen alles gespeeld en is dus fysiek sterker geworden en heeft zich dóór ontwikkeld dus als middenvelder DENK ik dat hij van waarde kan zijn als box to box speler

   1. Tuurlijk, een bankzitter van TOP Oss lijkt me nou niet echt een versterking voor VVV. Wordt tijd dat ze hier eens smileys introduceren op het forum 🙂

 3. kuebke

  De gemeente Venlo houdt over het vorig jaar bijna 20 miljoen meer over dan waarmee rekening was gehouden.
  Nou,steek dat geld nu maar eens in V.V.V zou ik zeggen.

  1. Ievel Knievel

   Voor de 10000e keer pas: dat mag niet zomaar: dat is namelijk ongeoorloofde staatssteun en dat mag niet als je een BV/ BVO bent. Je bent immers geen stichting maar een winstgevend bedrijf. VVV heeft dan ook nog zelf onder Berden en Bogers de constructie gewijzigd van vereniging naar BV naar aandeelhoudersconstructie.

 4. Leonardus

  Ik ben het vaak niet eens met Luhukay. Sterker nog, hij heeft me nog helemaal niet overtuigd van zijn “kwaliteiten”. Echter zijn statement in DDL waarin hij aangeeft dat de jeugdopleiding van VVV te slecht is om veel jeugdspelers door te laten stromen naar het eerste elftal.

  Daarom hebben ze dus nu een onwerkbare situatie die ontstaan is uit meningsverschillen tussen hoofd jeugdopleiding en Luhukay.

  1. Grad

   Als een hoofd jeugdopleiding in zijn beleidsplan schrijft, dat 30 to 40% van de selectie moet voortkomen uit de eigen jeugdopleiding, dan is dit een (nobel) streven van het hoofd van het onderdeel waar hij verantwoordelijk voor is. Dat de hoofdtrainer, zeker met de ervaring van het afgelopen seizoenen daar anders over denkt lijkt me logisch en moet kunnen, maar dat wil helemaal nog niet zeggen, dat men niet door een deur kan, zoals betreffend journalist suggereert en hoeft ook (nog) geen onwerkbare situatie te zijn zoals jij veronderstelt.

  2. Grad

   Luhukay zijn oordeel vind ik een momentopname, hoe hij het afgelopen seizoen ervaren heeft en is teleurgesteld in het niveau van jeugdige talenten die beschikbaar, maar hij heeft zelf ook gefaald en talenten ook niet beter kunnen maken o.a, Roemer, Bastiaans en niet te vergeten Essanousi, die als 16 jarig talent al in de belangstelling stond van grote clubs. Bovendien heeft Luhukay jarenlang in het buitenland vertoeft en dus ook geen zicht gehad op de kwaliteit van de jeugdopleiding van VVV in die jaren.

 5. FC VVV03

  Die man zit er ook al veel te lang. Zoals hier al vaker aangegeven door meerdere mensen, bij VVV lopen ze allemaal te lang rond wil je echt een ommezwaai maken qua beleid.

 6. spits

  Tja als je nuchter kijkt naar spelers uit eigen jeugd dan denk ik dat de meesten zullen eindigen in de hogere amateurelftallen. Kijk eens naar nu gehaalde jeugdspelers van Utrecht.
  Zelfs die hebben het moeilijk in de KKD.
  Heel af en toe een uitblinker zal wel kunnen.
  Dat Jos hier verandering wil lijkt me logisch.

 7. Laten we de (volgens VVV zelf) grootste talenten er eens bij pakken: de winnaars van de Jan Klaassens Award.

  Willem Janssen, Robin Janssen, Rachid Ofrany
  Niels Fleuren, Ferry de Regt, Quin Kruijsen, Roy Heesen, Selman Sevinç ,Vito van Crooij, Evren Korkmaz, Juul Respen, Evert Linthorst, Simon Janssen, Stan van Dijck en Yahcuroo Roemer.

  Willem Janssen, Vito van Crooij en
  Evren Korkmaz (in Turkije) zijn inderdaad redelijke Eredivisie,spelers geworden.De rest bleek achteraf van KKD niveau (De Regt, Ofrany en Fleuren) en zelfs amateurniveau (Robin Janssen, Kruijsen, Heesen, Respen).

  Over de laatste vier winnaars is het nog te vroeg om te oordelen, maar het contract van Stan van Dijck wordt al niet verlengd. Misschien dat een Helmond Sport of TOP Oss toehapt, maar als hij volgend seizoen bij EVV, De Treffers of JVC Cuijk speelt zou me dat ook niet verbazen.

  Wie kent nog illustere namen als Soufiane Dadda, Rick Verbeek, Aron Gielen, Bas Hendriks, Dylan Donkers, Dion Gijzen, Aaron Bastiaans, Sotirios Kokkinis,? Wassim Essanoussi, die zogenaamd naar Ajax, Feyenoord en PSV kon maar nu niet eens meer contractverlenging bij VVV krijgt? Ik snap die uitspraak van Jos wel..

 8. spits

  Peterloeki mooie concrete analyse. Met zo’n resultaat zijn er 2 opties:
  1. Je gaat het compleet anders aanpakken. Zal een project van lange adem worden en dat is voor vvv misschien wel de enige uitweg. Je zult dan een forse investering moeten doen in mensen en middelen.
  2. Je stopt hiermee en bedenkt iets anders om spelers te vinden voor je eerste elftal.
  Dit lijkt me op de lange termijn geen gewenste optie.

 9. FC VVV03

  VVV heeft volgens de Limburger in het nieuwe beleidsplan staan dat ongeveer 1/3 van het eerste elftal uit eigen jeugd moet bestaan. Zoeiets is nooit haalbaar wil je om te beginnen eens bovenin meedraaien in de KKD. Wij zijn geen Ajax of AZ die zoeiets voor elkaar kunnen krijgen. Het lijkt gewoon nu alweer op het zoveelste mooie opportunistische “plan” wat er geschreven word bij VVV. De ene keer is het een verbouwing of nieuw stadion, waar niets van terecht komt. De andere keer is het de trap omhoog, die alleen maar treden naar beneden lijkt te hebben. Schiet mij maar lek.😃

 10. spits

  Die doelstelling van 1/3 is inderdaad niet haalbaar met de huidige mensen en middelen. Daarmee word je een club die op en neer gaat pendelen tussen kkd en amateurs.
  Dat concludeer ik op grond van de resultaten de afgelopen jaren.
  De clubleiding maak t plannen maar je ziet eigenlijk nooit waar die op gebaseerd zijn.
  Ik hoop echt dat Jos of wie dan ook in de club eens met een wel haalbaar plan komt

  1. Grad

   Tegenwoordig zijn het een toevalstreffers als er nog grote talenten doorstromen bij VVV en die eredivisiewaardig zijn. Alle toppers uit de jeugdopleiding worden jaarlijks (gratis) opgehaald door clubs als Ajax, Feijenoord en PSV. Zodra een jeudig talent bij VVV wordt geselecteerd voor het Ned. elftal komen ze ook in de belangstelling van de topclubs en zijn ze voor een club als VVV onhoudbaar. Is de laatste jaren regelmatig voorgekomen.

 11. Ik denk dat het heel terecht is dat de jeugdopleiding eens goed tegen het licht wordt gehouden en dat geinventariseerd wordt wat de opleiding uiteindelijk oplevert aan doorstroming naar volwaardige 1e elftal spelers. Het lijstje van spelers hier eerder gepost zegt genoeg natuurlijk. VVV-Venlo is natuurlijk geen opleidingsinstituut waar alleen vooral amateurclubs profijt van hebben.
  Ik denk dat je dan ook 2 belangrijke zaken moet belichten.
  1. De echte grote talenten worden al vroeg weggehaald door b.v. Ajax en PSV.
  Dus de echte potentiële toppers kunnen we sowieso niet behouden, dat is gewoon een gegeven.
  2. De jeugdopleiding van VVV-Venlo heeft een groot achterland. Heel noord-Limburg, een stuk midden-Limburg en Duitsland. Als je dat vergelijkt met Roda JC, MVV en Fortuna, dan heb je een voorsprong, want die vissen allemaal in dezelfde vijver. Dus dan mag je ook verwachten dat er meer spelers doorkomen op minimaal Kkd- niveau.
  En dat gebeurt op dit moment veel te weinig vind ik. Wij kunnen niet in de keuken kijken in de jeugdopleiding waar dat precies aan ligt, maar we kunnen het wel constateren. Ik vind het dus wel heel terecht dat Luhukay dit aan de kaak stelt…
  En al eerder gezegd hier ook, een flinke discussie wil niet altijd zeggen dat je vervolgens niet meer door 1 deur kan.
  Dat is typisch provenciaal Calimero-gedrag en daar moeten we sowieso vanaf…

 12. Koelie

  Het begin van het einde voor Jos?

  Een nieuw beleidsplan schrijven met zoals verwacht onhaalbare doelstellingen. 30%-40% jeugdspelers betekent rechterrijtje eerste divisie. Welke club in betaald voetbal (behalve Ajax ) haalt dat en presteert tegelijkertijd?

  En als men dat zo belangrijk vindt dan moet men niet “same nao baove” roepen dat is totale flauwekul. Dan kun je beter eerlijk zijn en zeggen de playoffs is geen doel op zich en we kijken wel waar we stranden, zoals MVV dat heeft uitgesproken.

 13. DeOtjes

  Voor de jeugdopleiding zelf is dat natuurlijk een prima, ambitieuze doelstelling. Het is natuurlijk wel aan de staf van het eerste elftal om te beoordelen of een jeugdspeler klaar is om door te stromen. Daarnaast mag het niet zo zijn dat een spelersbudget wordt geknepen omdat deze doelstelling gehaald moet worden.

  Als dat laatste wel gebeurd dan snap ik Jos zijn twijfels wel. Het is natuurlijk de vraag in hoeverre de jeugdopleiding in deze zeggenschap heeft over het te vormen eerste elftal.

  In mijn visie zou een doorgestroomde jeugdspeler een uitbreiding van een bestaande selectie zijn en dus meegerekend moeten worden in een basisselectie.

  Dit seizoen hebben we goed kunnen zien wat er gebeurt als je teveel jeugdspelers moet meenemen. En ik vind het terecht dat Jos daar niet erg happig op is (tenzij doelstellingen als playoffs worden afgeschaft)

 14. Oelie op zuid

  De Graafschap raakt ook weer een 15 jarig talent kwijt aan PSV. Zo gaat het nu eenmaal. De knul werd opgeroepen voor een wedstrijd van jong oranje. Komt daardoor in de picture van de aasgieren Ajax en PSV.

 15. RuiverCity

  Een speler uit de derde divisie in Italië. Dat ziet er niet hoopvol uit als de rest van de nieuwe spelers ook dit niveau heeft gespeeld.
  Die Roger Bongaearts denkt ook dat hij het voetbal heeft uitgevonden. Denkt door zijn opleiding in Amerika dat hij heel wat voorstelt in het voetbal. Bij de jeugdafdeling was hij al niet geliefd.
  De jeugd bij VVV komt veel te kort en dat is mede de verantwoordelijkheid van Roger Bongaerts geweest.

  1. Even een quoteje van deze Bongaerts: ‘We hebben geconcludeerd dat we bij het eerste elftal onze prestaties veel meer moeten benchmarken. Waar willen we naartoe? Hoe kunnen we ‘overpresteren’?’

   Moeten we een voetbaltrainer die dit soort quasi interessante prietpraat de wereld in slingert echt serieus nemen?

  2. Grad

   RuiverCity niet roeptoeteren, als de jeugd bij VVV veel te kort komt, hoe kan het dan zijn de afgelopen jaren nagenoeg elk jaar spelers, uit de jeugdopleiding van VVV worden opgehaald/gescout door met name PSV en Ajax.

   1. chretien

    Iedereen heeft zijn gelijk, de consequenties zijn echter vooral voor de kleinere clubs het grootst.
    Kindertjes zijn het nog als ze door de grotere clubs worden weggeplukt door het hele land. De grotere clubs kapen elke speler, als hij boven het maaiveld uitsteekt, direct weg.
    De wetenschap dat méér dan 90% na 1-2 seizoenen teleurgesteld afdruipt, interesseert de grote club niets.

    Kijk naar FC Utrecht. Redelijk grote stad, mooi stadion, hondstrouwe aanhang. Die proberen al tig jaren een stapje hogerop te maken. Ze hebben een fan die jaarlijks miljoenen extra in de club steekt. Ook zij komen niet veel verder.

    Ik denk wel dat VVV kan groeien door vooral NIET spelers aan te trekken via internet.
    Eigen jeugd is een must, steek er desnoods wat méér geld in.
    Tegen wegpikken door grotere clubs kun je niet veel beginnen, maar, geef een jonge jeugdspeler een aantrekkelijk contract, zeker als de deskundigen potentieel zien in een speler of meer. Als dan de grote club komt, dan ga je verdienen aan je eerdere investering.
    Koop, liefst gratis, een net niet speler van een grotere club. Bij ons kan zo iemand van grote waarde zijn.

    Laat een lobbyist geld halen bij vooral bedrijfsleven.

    Verbeter de relatie met autoriteiten.

    Wees goed voor je fans, communicatie en accomodatie.

    FORZA VVV!

   2. RuiverCity

    Oh je doelt o.a. op Essanousi. Die krijgt bij VVV niet eens een contract meer. Er is er nog niet één doorgebroken, dus jij verkondigt hier zaken die nergens op slaan.

  1. chretien

   En bij Celtic lachen ze zich nu dood om de hoogte van de betaalde transfersom.
   Krijgen we nu nog een paar ton, of nog meer, extra door de ingebouwde clausule bij promotie.
   Celtic kampioen dankzij Giakoumakis….

   1. Venlooow

    Hopelijk levert het idd nog geld op. Kampioenschap en gedeeld topscorer van Schotland!

 16. De Koel

  De jeugdopleiding van VVV is gewoon weggegooid geld. Jeugdspelers uit de regio die echt talent hebben, zijn allang door PSV of een andere grote club binnengehaald. Je krijgt als kleine club dus vooral tweede keus. Dit seizoen hebben we kunnen zien dat het gros van de jeugdspelers niet eens goed genoeg is voor de (sub)top KKD, laat staan dat ze meekunnen in de Eredivisie. Het is veel effectiever om dat geld te steken in betere scouting in binnen- en buitenland. Als we het van de jeugdspelers moeten hebben, spelen we nog heel lang in de KKD.

 17. spits

  Oke volgend seizoen hebben we Jos als trainer , Willem als tech manager en van Hintum als scout.
  Lijkt me een prima uitgangspositie.
  Ik zou Jos de belangrijkste beslissingen laten nemen wat betreft aan te trekken spelers want Willem is zoals hij zelf zegt het vak nog aan het leren .

 18. Leonardus

  Het rommelt flink binnen onze club. En dat is allemaal de schuld van de totaal incompetente algemeen directeur Marco Boogers.

  Man man man wat maakt hij er een zooitje van. Het wordt echt tijd voor een exit zodat de weg vrijkomt voor een capabele directeur.

 19. kuebke

  Dat is oud nieuws maar dat ziet Boogers zelf toch niet in dat het allemaal door hem zelf komt en dat hij totaal niet geschikt is voor deze functie.
  Misschien heb jij wel wat namen Leonardus die geschikt zijn voor deze job.
  Ben benieuwd.

 20. spits

  Vreemd verhaal van Boogers over al dat geëvalueer deze week. Je krijgt het idee dat het achter de schermen behoorlijk rammelt.
  De communicatie vanuit de clubleiding varieert van ontwijkend tot niet.
  Het zou me niet verbazen als er deze week een flinke ” knal ” te horen zal zijn. Niet verwonderlijk na een van de slechtste haren sinds heel lang.

 21. lucien1978

  Wat me het meeste opviel in het interview was dat het niet meer dan realistisch was dat er gestreden zou worden voor plek 10 of daaromheen.

  Daaruit blijkt maar weer dat de realiteit van veel roeptoeters hier op het forum ver te zoeken is.

  Daarbij heerst er idd berusting bij de achterban en sponsoren. Die sponsoren blijven echt wel komen, net als de echte supporters met een VVV hart.

  Nu doorpakken waarbij doorselecteren erg belangrijk is en dan komen we vanzelf bij de playoff plaatsen uit.

  1. Ievel Knievel

   Tja, Bogers heeft wel 5 verschillende versies ten aanzien van de doelstellingen dit seizoen gegeven, afgelopen seizoen. Er zal er wel ééntje zijn uitgekomen ja.

   Onder Marco’s bewind wordt het wel van kwaad tot erger sportief gezien en financieel gezien. Dat is beiden zijn verantwoordelijkheid, uiteindelijk.

   En de communicatie was ruk, is ruk en blijft ruk en men heeft nu al meerdere keren aantoonbaar gelegen tegen pers en achterban. Niet bepaald iets om trots op te zijn. Sterker nog, het is een regelrechte schande.

   1. Ievel Knievel

    Slechtste seizoen in 20 jaar en er mag niemand verantwoordelijk gehouden worden?

    De man die serieus Steijn had kunnen terughalen en die Ron Jans had kunnen contracteren, maar dan ooit met Valkx besluit Maaskantje aan te nemen (en andere debacles)? Daar mag ik niks van vinden?

    De men die al jaren het stadiondossier verprutst (er zou toch iets gaan gebeuren tegenover het ziekenhuis?> nou nee hoor)?

    De man die keer op keer de band met de gemeente verprutst en dat als excuus blijft gebruiken en zo populistisch sommige supporters daarin nog meekrijgt ook.

    De jeugdafdeling die een bepaalde status zou moeten hebben en krijgen? Op basis waarvan wordt er daar resultaat gemeten eigenlijk? Op basis van ranglijsten of meetbare ontwikkelingen? Geen van beiden gebeurd nu geloof ik.

    Dames voetbal zou commercieel gezien met de jaren interessanter zijn geworden, maar VVV doet daar juist op het verkeerde moment iets mee.

   2. DeOtjes

    Er mag best iemand (of meerdere iemanden) verantwoordelijk gehouden worden. De vraag is alleen of de publieke opinie hierin leidend moet zijn.

    Dit publiek heeft niet alle ins- en outs noch heb ik ze kunnen betrappen op enige vorm van relativeren.
    Voorbeelden:

    Waarom is er gekozen om met zoveel jeugd aan het seizoen te starten ?
    Is dat gebeurd onder druk van financien ?
    Hoeveel van het budget is er beschikbaar voor de selectie ?
    In hoeverre zijn blessures / ziekte van invloed geweest ?

    Volgens mij zijn antwoorden op bovenstaande vragen toch best belangrijk voor een goede evaluatie voordat je conclusies gaat trekken. En er zijn er vast meer te stellen om een duidelijk beeld te krijgen.

    En niet zaken als jantje speelt alleen met pietje en klaasje heeft 8 jaar geleden poep gezegd.

   3. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Al die antwoorden op jouw vragen kunnen toch gewoon gegeven worden?

    Je kan toch vragen van de pers daarover naar eer en geweten beantwoorden als club?

    Je kan dit toch zelf aan de sponsoren en achterban meedelen?

    Het zijn toch geen staatsgeheimen die je verborgen moet houden?

    Wat is er mis met gewoon eerlijk zijn over wat goed gaat en wat niet goed gaat?

    Dat wat goed gaat behoud je en dat wat verkeerd gaat verander je. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn hoor.

    Voorkomt ook flik wat gemor.

 22. Oelie op zuid

  Als we degraderen is Bogers het schuld? Waarom kreeg hij dan niet de credits toen we kampioen werden en naar de eredivisie zijn gepromoveerd. We promoveren en degraderen met zijn allen. Dus niet nöllen, maar de schouders eronder. Op naar het volgend jaar. Ik ben en blijf supporter en seizoenskaarthouder en blijf vvv steunen.

  1. Ievel Knievel

   Wij zijn gepromoveerd dankzij Steijn. Die een team heeft gebouwd. Verder was dhr Bogers ook toen het stadiondossier al aan het veprutsen en kreeg Valkx toen al te veel de vrije ruimte, wat dus later geëscaleerd is.

   Dhr. Bogers zat al in het bestuur ten tijde van het Lokhoff debacle en eerdere debacles. In de tijd dat Bogers in het bestuur zat heeft men tot 3x toe een stabiel lijkende eredivisiepositie weg laten glippen, door verkeerde beleidskeuzes. Denk daar maar eens aan.

 23. roermond

  Gezien de vele negatieve reacties op deze site, heeft de Limburger haar doel bereikt. Altijd negatief schrijven over VVV, de boel opnaaien, geen hoor-en wederhoor plegen…nooit iets positiefs schrijven. Maar zo gauw als er geruchten zijn er gelijk bovenop springen en maar stoken. Come op iedereen die ons clubke een goed hart toedraagt, blijf achter je club staan en blijf positief…Come on Venlo…forza VVV…

   1. Grad

    Je kunt je afvragen of Qasim Hakim hierin wel helemaal objectief oordeelt, gezien het feit dat er nog oud zeer zit en/of bepaalde racunes vanuit het verleden, toen VVV hem eens (tijdelijk) de toegang tot de persruimte/tribune is ontzegd. Het is daarom geen toeval, dat hij de auteur is van alle negatieve artikelen in DDL over VVV van de laatste tijd, terwijl hij geen clubwatcher is, maar als freelance journalist werkt.

   2. Ievel Knievel

    Klopt. de Limburger schrijft negatief en de verantwoordelijk journalist heeft een appeltje te schillen met VVV (deels terecht, censuur vanuit VVV is ongepast). Toch zijn de punten die hij beschrijft vaak kloppend en legt hij vaak de vinger op de juiste plek. Ongeacht zijn negatieve perspectief.

   3. Ievel Knievel

    Je hoeft geen clubwatcher te zijn als journalist om over VVV te mogen schrijven. Dat mag iedereen. Sterker: iedereen mag journalist zijn. Mensen toegangen tot stadions ontzeggen en de mond willen snoeren omdat een mening onwelgevallig is neigt naar flinke autoritaire/ dictatoriale trekjes. Soms zijn mensen het oneens met je. Als je als club/ bedrijf wil bepalen wat journalisten schijven en mensen onder druk gaat zetten te schijven wat jij wil, ben je fout, zeer fout bezig. Dat werkt dan dus ook averechts en tegen je op de lange termijn.

 24. chretien

  Onbegrijpelijk vind ik de kritiek op onder andere de algemeen directeur….

  We mogen ontevreden zijn over afgelopen seizoen. Dat hebben we met zijn allen ook vaak geuit, de ontevredenheid.

  Laten wij ons op deze site bezig houden met voetbal, de selectie, de trainers, de aanstormende jeugd, aan te trekken nieuwe spelers, de accommodatie….. het bier.

  Maar verder? Wat weten wij of deze of gene geschikt is op bestuurlijk niveau. Come on, laat dat over aan het bestuur. Of adresseer je ongenoegen daar.

  FORZA VVV!

  1. DeOtjes

   Helemaal mee eens.

   Kijk ook eens naar andere clubs en hoe vaak een Algemeen Directeur daar in de spotlights verschijnt. Zelden dus. Tenzij de prestaties op het veld tegen gaan vallen. Dan moeten ze zich verdedigen en proberen ze (op de achtergrond) zaken te lijmen en bij te sturen. En als dat succesvol is dan krijgen anderen (bijvoorbeeld de trainer) de credits.

   Ook managen is een team effort.

   1. Ievel Knievel

    Ja, maar deze “manager” heeft veel meer verkeerde beslissingen op zijn naam staan dan goede en is al (volgens mij) langer dan 15 jaar een zeer belangrijke pop in de vereniging en later het bedrijf van VVV en dus verantwoordelijk. Sinds zijn directeurschap zijn de blunders veel aanwezig en zitten we toch echt in een enorm dalende lijn. En voor de uitschieters naar boven is zo’n beetje iedereen verantwoordelijk behalve de AD.

  2. Leonardus

   Wat een onzin. Ik heb net zoveel recht als een ander om hier mijn mening te uiten over de gang van zaken.

   Als VVV (lees Boogers) nou eens wat meer openheid van zaken zou geven was dit allemaal niet nodig.

   Conclusie:
   * Rapport over de degradatie niet openbaar
   * Rapport over afgelopen seizoen en doelstelling komend seizoen niet openbaar

   Ze houden alles onder de pet en weigeren zelfs met de pers te praten. Logisch dat je dan kritiek krijgt.

   Wel het handje ophouden bij sponsoren omdat het nodig is, maar openheid van zaken geven ho maar.

   En daarin is Boogers zelf de hoofdschuldige.

 25. kuebke

  Ben met deze conclusie volledig eens.
  Er zijn sponsoren die klagen steen en been over het functioneren van Boogers en twijfelen of ze nog wel het sponsorschap willen verlengen.

   1. Ievel Knievel

    Onzin. Je stopt geld, soms veel geld in de club. Dan is het logisch dat er vanuit de club beleid gemaakt wordt en dat uitgevoerd wordt en daar helder over gecommuniceerd wordt. Zowel over de zaken die goed gaan als minder goed gaan. De meeste sponsoren doneren geen dubbeltjes, maar behoorlijke bedragen.

   2. kuebke

    Ze mogen heel blij zijn als ze nog sponsoren kunnen behouden en ik kan het mij goed voorstellen dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten ,moeten ze dan capitale bedragen betalen om toch alleen maar voor gelogen te worden gehouden door Boogers etc. bestuur. ( Dat al jaren aan de gang is en nog steeds) .

 26. supportertje

  Denk dat we hier rustig onze bezwaren, gevoelens, meningen over elke zaak mogen plaatsen. Inclusief wat we er van vinden hoe de club geleid word. Daar is niets mis me, mits we niet vervallen in gescheld tegen personen. Natuurlijk mogen we zeer kritisch zijn, zeker als je ziet wat er allemaal gebeurt is de afgelopen jaren. Het grootste probleem wat ik zie is de communicatie, open en eerlijkheid, tegen de supporters. Het is een kasteel daar op de berg, en de hangbrug staat niet niet eens op een kiertje. We horen niets, zien niets, weten niets, behalve dat we onze SZ kaarten moeten verlengen. Marco sloeg de kreet een aantal weken geleden ” we moeten meer doen voor de supporters “. Begin dan eens met een open en eerlijke communicatie naar de supporters, en laat ze niet in het ongewisse. Dat is mijn kritiek op het geheel.

 27. Ievel Knievel

  Ik zie hier op 2 of 3 mensen na nooit iemand echt schelden op bestuurs-verantwoordelijken. Ja, op spelers soms. Te veel soms naar mijn smaak op die spelers, maar de terechte en vaak gewoon beschaafde kritiek die op het bestuur gegeven wordt is voor een zeer groot deel terecht. Deze kritiek wordt vaak ook gewoon onderbouwd.

  Zie onderstaande:
  “Na het teleurstellend verlopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie weigert VVV mee te werken aan interviews over de afgelopen voetbaljaargang. Directeur Marco Bogers wijst naar de overvolle agenda’s die het plannen van evaluatiegesprekken bemoeilijken.”

  Hoe dan?!?!?!?! En die evaluaties had je dus al weken kunnen houden/ schrijven/ maken. En waarmee zijn die verantwoordelijken dan nu zo druk? Maken ze geen 8-10-urige werkdagen dan bij VVV? Werken ze nooit over?

  En hoezo het WEDEROM weigeren de pers te woord te staan. Heeft men iets verbergen op de berg? En wordt het steeds moeilijker om je in de leugens klem te lullen?

  Het weigeren te woord staan van Omroep Venlo is wederom een blunder en een schande en een brevet van onvermogen van de AD. Ben nu eens eindelijk een keer open en transparant en STOP met liegen. Mensen die doelbewust liegen en manipuleren op hun werk dienen ontslagen te worden.

  Die spelers en staf hebben toch nog geen vakantie nu? Die kan je toch gewoon op laten draven op hun werk om 9 uur in de ochtend? Tot 17:30 in de avond? 4 dagen in de week en 1 weekenddag doorgaans?

  1. Ievel Knievel

   O ja, ik wacht nog steeds op die evaluatie van vorig seizoen trouwens……

   En er gebeurd wederom niets aan zaken die gewoon gedaan zouden kunnen worden op dit moment om de club een bepaalde uitstraling naar buiten te geven.

   Wat extra publiekstrainingen en gesprekjes met de supporters bijvoorbeeld.

   Opknapbeurt van de Koel met behulp van vrijwilligers en medewerkers waar je (iedere dag) leuke sfeerreportages van kan maken. Al dan niet als teambuilding> “schouders eronder”.

   Een dagboek/ logboek van de AD en TD hoe je het volgend seizoen anders gaat doen en wat je van plan bent te doen. Hier zijn ze wederom te laat mee. Net als met het presenteren van de shirts voor volgend seizoen. Men sukkelt weer lekker in slaap door richting de zomervakantie. Wanneer start Willem eigenlijk? Is er al een mentor/coach voor ‘m aangesteld?

   1. Koelie

    Ik verbaas me nergens meer over. Het is amateuristisch geleide organisatie, waar op basis van hoe de wind waait beslissingen worden genomen. Met als gevolg zoals al eerder is aangestipt hier, dat alle strategische doelen geen enkele vooruitgang geboekt. Een frisse wind is nodig.

    Dat het beeld wordt in Nedinscoplein door de “negatieve” Hakim bevestigd.
    https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/vvv-houdt-kaken-op-elkaar-na-teleurstellend-seizoen

    Eerst hoe men van Stan Valckx af wilden komen, maar daar niet open en eerlijk over durven te zijn . Bang voor negatieve publiciteit. Dus dan Valckx een verlaagde aanbieding doen en hopen dat hij die niet accepteert. Ondertussen is Willem Janssen al vastgelegd, omdat het hip is om jonge onervaren oud spelers in directiefuncties te benoemen (zie bijv Roda, Utrecht, etc) en om een goede sier te maken naar buiten. Ik geloof ook niet dat daar over nagedacht is.

    Nu is het moment om door te pakken (evalueren had al gebeurd moeten zijn) en te bouwen aan een betere selectie. Maar de nieuwe TD is nog aan het voetballen dus alles wacht. Daarna moet hij nog ingewerkt worden.

    Ongetwijfeld zal hij eenmaal ervaring heeft opgedaan in deze job goed werk gaan verrichten. Maar daar heb je nu niet zoveel aan als je aan de vooravond staat van een nieuw seizoen.

    Een nieuwe algemeen directeur zou voor mij daarom ook prioriteit hebben. Echter dat zou betekenen dat je nu compleet stuurloos zou worden, maar of dat erger is?

   2. Grad

    Level Knievel, ik ga er vanuit, dat je inmiddels een uitgebreid rapport klaar hebt en dat morgenavond bij de seizoensafsluiting aan de betrokken mensen gaat aanbieden.

   3. Ievel Knievel

    @ Grad

    Flauwe opmerking die er alleen maar opgericht is om me weg te zetten en op de man te spelen (en doet afbreuk aan dit gesprek).

    Maar goed, je mag al mijn reacties wel verzamelen, uitprinten en bundelen en aan Marco overhandigen. Daar heb je je rapport en beleidsplan voor de toekomst. Ik communiceer wel in de openheid. Ook als ik tegengas krijg.

   4. DeOtjes

    Ik heb dit al eerder gezegd.

    Waarom denken supporters dat ze alle recht hebben om alle info te krijgen over de club ? Je koopt een kaartje om een wedstrijd te kunnen zien en hoopt te kunnen genieten. Dat maakt niet dat je recht heb om evaluaties in te zien of dat je stem mede onderdeel uitmaakt van een beleid. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een dagboek/logboek. Misschien is zoiets er wel of noemen ze het management notulen. Die krijg ik bij het bedrijf waar ik werk ook niet te zien. Ook niet bij de bedrijven waar ik klant ben. Daarnaast is er niet altijd nieuws voor de klanten van het bedrijf waar ik werk. Dat betekent niet dat er niks gebeurd. Maar dat er dingen gebeuren waar de klant niks mee van doen heeft.

    Zou wat zijn dat ik met wat kaartjes voor de efteling mocht bepalen welke nieuwe attracties er moeten komen. Of dat ik bij mijn supermarkt kon meebeslissen over de indeling omdat ik er klant ben.

    Waarom zou VVV een vrijwilligersdag organiseren? Tuurlijk, ze hebben er voordeel bij. Maar als het in de ogen van derden niet goed genoeg is of niet snel genoeg gaat. Contact VVV, neem de organisatie zelf op je en wellicht kun je aan de slag.

    VVV doet heel wat op maatschappelijk gebied. Dat het sommige mensen niet aanspreekt betekent natuurlijk niets dat ze niks doen.

    Daarmee is niet gezegd dat de ideeen niet goed zijn. Maar ietwat nuanceren of anders belichten en de wereld van VVV vs de supporter ziet er ineens anders uit

   5. supportertje

    DeOtjes, deels met jouw eens en deels niet. VVV wil graag zijn supporters en sponsoren behouden. Vooral de supporters zijn van toegevoegde waarde bij iedere wedstrijd. En ja daar kopen ze een kaartje voor, maar ontslaat VVV niet van zijn verplichting om te laten weten waar ze op weg naar toe zijn. Als je een kaartje van de bus of Efteling koopt weet je waar je naar op weg gaat of welke attracties je kunt bezoeken. Ook maken ze veranderingen bekend, en wat ze het volgende jaar gaan doen, nieuwe attracties, nieuwe weg naar de plaats van bestemming. Bij VVV is het gewoon afwachten wat het weer gaat brengen. En als ik niet weet wat het gaat brengen, moet ik maar in vertrouwen afwachten wat het seizoen weer gaat brengen. Dus een kaart kopen en maar zien wat ik er voor krijg, ergo is het helemaal niets dan hoef echt niet aan te komen om het restant van het geld terug te krijgen. Dus is in mijn ogen een goede communicatie belangrijk door VVV. En nee, ze hoeven mij niet alles aan de neus te hangen, en een directeur hoeft aan mij als supporter geen verantwoording af te leggen. Daar is een RvC voor. Maar informatie waar ze mee bezig zijn om te realiseren op het veld dat wel. Daar kom ik voor, de spelers op het veld, en het stadion, en de maten, en een biertje, en de gezelligheid. En daar mag rustig meer info over naar buiten komen zodat ik een weloverwogen keuze kan maken v.w.b. de aanschaf van mijn toegangsbewijs. Voetbal is ook een stuk emotie, en bij VVV ook een stuk samen zijn. Dus mogen supporters best uitgenodigd worden voor een praatje en vertellen wat zij nu echt belangrijk vinden, is gewoon een stukje erkenning. Als zij zich happy voelen, betaald dat zich uit in een betere verkoop van kaarten. Ook moet het besef doordringen dat zonder supporters er ook geen sponsoren komen. Want wie wil nu sponsor zijn in een leeg, emotieloos,sfeerloos stadion. Het stadion mag oud zijn, maar niet vervallen. Dodelijk is het als er geen sfeer en emotie meer heerst. Maar ja, zo denk ik er over en natuurlijk mag iedereen een andere mening hebben.

   6. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Supportje stelt het terecht.

    VVV liegt zijn klanten, supporters en sponsoren, regelmatig voor. Veegt zaken onder het tapijt.

    Bij de achterban gaat op deze manier een steeds groter gebrek aan vertrouwen in de club en de leiding spelen. Dat veroorzaakt men zelf als club zijnde. Daar begin je nu de vruchten van te zien. In de reacties o.a..

   7. DeOtjes

    @supportje. Ik snap wel wat je zegt en sta er ook wel achter. Tuurlijk mag / moet je stukken van plannen wel duidelijk maken. Maar wat ik probeerde duidelijk te maken is dat je ook kunt overvragen. Een evaluatie van interne zaken hoort volgens mij intern. Stukken beleid, zoals wat je wil doen mag best kenbaar gemaakt worden. Maar het feit dat het op dit moment niet wordt gedaan kan natuurlijk zijn omdat men andere zaken wil afwachten (de nog te vormen selectie, de beschikbare financiele middelen enz). Dat men het nu niet doet betekent niet dat er niks gebeurd. Ze houden natuurlijk wel supporters avonden. Wellicht niet zo veel als dat anderen zouden willen maar ze zijn er wel.

    @Ievel ik zie nergens dat Supportje zegt: VVV liegt zijn klanten, supporters en sponsoren, regelmatig voor. Veegt zaken onder het tapijt. Niet direct noch indirect. Het gegeven dat ze een evaluatie als voorbeeld niet in het openbaar brengen kan ik goed snappen. Ik wil hem best weten maar ik snap dat ze het niet doen. Als ze bepaalde zaken niet naar buiten brengen is dat niet ‘onder het tapijt vegen’ voor mij maar intern houden wat intern zou moeten blijven in hun visie. Ik heb niet het gevoel dat ze me voorliegen.

    Als ik het interview met die journalist bekijk hoor ik dat de achterban zich berust in hoe het afgelopen seizoen is gegaan. De toon op dit forum doet anders vermoeden. Maar dat geldt voor meer dingen Als voorbeeld: hier op het forum in van Crooij afgeschreven. In DDL wordt hij genoemd als 1 van de lichtpuntjes dit seizoen. Dat zegt voor mij meer iets over het publiek op dit forum dan over van Crooij.
    Hetzelfde heb ik dus met de toon op dit forum.

    Ik heb zelf het gevoel dat het veel tijd gaat kosten om de aansluiting met de top 6 te vinden. Zeker als ik zie wat er degradeert. Top 8 zal al moeilijk worden en zal ook tijd kosten. Ook met een versterking van de selectie. Ik hoop dat ik ongelijk krijg. Maar als ik zou luister en lees heb ik er best een hard hoofd in. Dat houdt me niet tegen om weer naar VVV te gaan.

   8. Grad

    level Knievel, hoezo flauw en op de man spelen? Jij bent toch de auteur van deze ellenlange conslusies, suggesties en adviezen. Als je een echte kerel bent, dan biedt jijzelf deze aan bij de RVC en Bogers. Ik doe het niet want dan ga je me mogelijk om beschuldigen van schending van het auteursrecht.
    En nog dit, je kent toch het spreekwoord ‘De beste stuurlui ………’.

 28. FC VVV03

  Die shirts zijn al jaren een drama daar wen je wel aan als supporter zijnde. Voor de eerste oefenwedstrijd horen die al in de fanshop te liggen bij een betaald voetbal club. Bij VVV mag je blij zijn als ze gedragen worden bij de htm

  1. marcel

   en dat gaat ook niet veranderen zolang ze Masita als sponsor hebben. Met een sponsor die snel kan leveren wat je wilt, hadden we wellicht ook echt mooie (afwijkende / historische) shirts gehad tijdens 50 jaar De Koel. nu kon men de bestaande nog snel bedrukken met een logo’tje.

   1. Ievel Knievel

    Alle andere Masita clubs hebben de shirtjes meen ik eerder en op tijd. Dus aan wie zal het dan liggen denk je?

   2. Nou nee, dat ligt niet aan VVV. In de VI seizoengidsen van de laatste seizoenen zag je Fortuna en MVV ook in trainingshirts en in shirts van het seizoen ervoor voor de elftalfoto poseren omdat Masita te laat was.

    Het is elk seizoen weer hopen dat Masita op tijd levert om in ieder geval eind juli bij de HTM in nieuwe shirts te spelen.

    Afgelopen seizoen hebben de VVV keepers ook tot november in oude shirts staan keepen omdat de nieuwe keepershirts maanden te laat geleverd werden. En die zijn echt wel tegelijk met de spelersshirt besteld..

Leave a Reply