Bastiaans verlengt contract bij VVV-Venlo tot medio 2023

VVV-Venlo en Aaron Bastiaans gaan langer met elkaar door. De 19-jarige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding stond tot medio 2021 onder contract in De Koel, maar inmiddels zijn de handtekeningen gezet onder een nieuwe verbintenis die Bastiaans in ieder geval tot de zomer van 2023 verbindt aan VVV.

Bastiaans is een van de vele jeugdexponenten van VVV die momenteel actief zijn in het eerste elftal. VVV zet zeker sinds de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie in op jonge spelers uit de eigen jeugd en is dan ook blij dat het met Bastiaans weer een jonge en talentvolle speler langer heeft kunnen binden. Dit seizoen kwam Bastiaans, die in 2019 zijn eerste profcontract tekende, in alle competitiewedstijden van VVV in actie. Trainer Jos Luhukay ruimde tot nu toe al vier keer een basisplaats in voor de Limburger.  

Daarmee is Bastiaans bezig aan zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van VVV, dat hem vorig seizoen in de tweede seizoenshelft nog verhuurde aan Helmond Sport. Daar kwam de middenvelder tot twaalf optredens, voornamelijk als invaller. Dit seizoen is Bastiaans dus weer terug in Venlo en daar wist hij in de openingsfase van de competitie een goede indruk achter te laten. Daarvoor wordt hij nu beloond met een nieuw contract tot de zomer van 2023 en daar is Bastiaans blij mee. “Ik zit hier al mijn hele jeugd en het voelt wel echt als mijn club. Dus ik vind het erg mooi dat ik hier een nieuw contract kan tekenen. Ik maak momenteel veel minuten en daar ben ik super blij mee, want zo kan ik me verder ontwikkelen.”

Volgens Technisch Manager Stan Valckx is de contractverlenging van Bastiaans een logisch gevolg van zijn prestaties op het veld. “Aaron heeft in de eerste wedstrijden van het seizoen laten zien dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor het eerste elftal, dus het was eigenlijk een vanzelfsprekende beloning dat we langer met hem doorgaan. Het is een jonge speler uit onze eigen jeugdopleiding met veel potentie en die houden we graag binnenboord.”

Bron: Persbericht VVV-Venlo

5 Responses

  1. chretien

    Goed dit te lezen. Noot: moet ik hieruit concluderen dat zijn eerdere contract eind juni afliep? Hij had dus transfervrij kunnen vertrekken? In ieder geval blij dat hij blijft. Ik vind het een mooie speler om naar te kijken. Hij groet nog!

  2. chretien

    Goed dit te lezen. Noot: moet ik hieruit concluderen dat zijn eerdere contract eind juni afliep? Hij had dus transfervrij kunnen vertrekken? In ieder geval blij dat hij blijft. Ik vind het een mooie speler om naar te kijken. Hij GROEIT nog!

  3. Oelie op zuid

    Goed om te lezen dat hij zijn contract heeft verlengd. Ik hoop dat enkele talenten die nog op amateurbasis spelen ook snel een contract krijgen aangeboden en tekenen.

  4. Goed dat ze zijn aflopende contract nu al verlengd hebben. Speelt nog wisselvallig maar in Volendam heeft hij me positief verrast. Hij moet nog meer durf tonen en zelf voor zijn kans gaan als hij de diepte in wordt gestuurd, want scorend vermogen heeft ie, dat heeft hij al eerder bewezen. Zijn snelheid is ook een belangrijk wapen, ook daar kan hij meer uithalen. Maar uit zijn interview blijkt dat hij er zich terdege van bewust is dat hij nog veel moet leren, maar Luhukay laat hem veel spelen en geeft hem dus de kans!

Leave a Reply