Beelden Jupiler League bij L1

De samenvattingen van Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo, Fortuna Sittard en MVV Maastricht zijn komend seizoen te zien bij L1. De regionale omroep zendt de wedstrijden uit op zaterdag en zondag om 17.40 uur.

L1 heeft een overeenkomst gesloten over de Limburgse clubs in de Jupiler League met rechtenhouders SBS en Fox.

‘Het is een veredeld kampioenschap van Limburg, die Jupiler League”, aldus Hoofd Nieuws & Sport Maurice de Heus. “Door op zaterdag en zondag op een gunstig tijdstip uit te zenden, hopen we de Limburgse voetbalfans te bedienen. De Jupiler League kan echt gaan leven in Limburg dit seizoen, zeker als een aantal clubs gaat strijden om promotie. In die beleving kunnen we als regionale omroep een belangrijke bijdrage leveren. Dat is voor alle betrokken partijen goed.”

De wedstrijden van Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo, Fortuna Sittard en MVV Maastricht worden op zaterdag en zondag direct na het L1-nieuwsprogramma uitgezonden, met een herhaling in de carrousel later op de avond.

Anders dan in voorgaande jaren zendt L1 geen live-wedstrijden meer uit op TV, zoals de Limburgse derby’s. De rechten voor die live-duels liggen bij Fox Sports, dat drie wedstrijden per speelronde zal uitzenden.

Bron: L1

Leave a Reply