Ben van Dael de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard

Het hing al enige tijd in de lucht. Ben van Dael wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De Swalmenaar is zeer blij met de kans om hoofdtrainer te worden maar weet tegelijkertijd dat er veel werk aan de winkel is. Hij zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo: “Ik ken veel mensen binnen Fortuna. Van jongens als Roel Janssen, Ferry de Regt en Joeri Schroijen tot Chris Burhenne en Jos Klingen. Zij weten hoe ik werk. Hun verhalen hebben Charly bereikt en daar moet ik het van hebben. Ik ben nou eenmaal geen grote naam in de voetballerij. Ik denk dat ik op het juiste moment bij Fortuna instap. Dit team heeft duidelijkheid en structuur nodig en dat zijn mijn sterke punten. Het is nu aan mij om de juiste snaar te raken. Om ze te motiveren, te stimuleren en te prikkelen. Dat kan ik goed.”

Ben werd vrijdagavond volgens een betrouwbare bron gepresenteerd aan de sponsoren van de Sittardse club. Hij nam zaterdag al afscheid van de Venlose technische staf en spelers. Assistent trainer Ben van Dael gaat hierdoor na velen jaren dienstverband onze club verlaten. Van Dael tekent bij Fortuna een contract tot het einde van dit seizoen met optie voor nog éen seizoen.

De Swalmenaar had al enige tijd de ambitie om hoofdtrainer te worden maar kreeg tot nu toe niet de kans om zich te laten gelden. De kans is er nu gekomen in de club Fortuna Sittard. De club uit Sittard was al enige tijd opzoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het gedwongen vertrek van Peter van Vossen.

Hierbij willen we Ben van Dael bedanken voor zijn jarenlange inzet voor VVV-Venlo en wensen wij hem veel succes in zijn nieuwe avontuur bij Fortuna Sittard.

1 Response

  1. Ben

    Ben de Beste wensen en succes bij fortuna. Bedankt voor de vele jaren bij VVV. Wie weet zien we elkaar ooit terug in de eredivisie? Wie weet, ooit? Aan jou om de goede relatie tussen fortuna en VVV te bestendigen. FORZA VVV!

Leave a Reply