Ben van Dael geslaagd voor opleiding Coach Betaald Voetbal

In april 2012 begon assistent-coach Ben van Dael aan de opleiding Coach Betaald Voetbal. Half mei was het zo ver en kreeg Ben te horen dat hij geslaagd is en officieel is toegetreden tot de selecte groep van iets meer dan 200 coaches betaald voetbal in Nederland.

In de afgelopen dertien maanden moest hij 5 zogenaamde PVB’s (proeven van bekwaamheid) afleggen. Allereerst was er het coachen van een wedstrijd (dat deed Ben bij Jong VVV-Venlo/HS tegen Jong Sparta), vervolgens moest hij training geven en een jaarplan op trainingsgebied maken.

Als derde PVB moest er een ontwikkelplan opgesteld worden met spelers en ook een teamontwikkelingsplan op zowel fysiek als tactisch gebied. Als vijfde en laatste was er ook aandacht op het gebied van beleid.

Naast deze vijf PVB’s bestond de opleiding nog uit een buitenlandse stage, die Ben afwerkte bij de twee Borussia’s van onze Oosterburen: in Mönchengladbach en Dortmund. Ook was er een projectweek in het Zwitserse Nyon aan de voet van de Mont Blanc.

Nu al deze examens met goed gevolg zijn afgelegd, krijgt Ben aan het einde van dit kalenderjaar zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Er wordt namelijk gewacht op enkele kandidaten die tot en met december van dit jaar de tijd krijgen om alle verplichte onderdelen af te ronden.

Namens iedereen bij VVV-Venlo feliciteren wij Ben van Dael met dit prachtige resultaat!

Bron: VVV

Leave a Reply