Sinds 1972 is Stadion de Koel de thuishaven van onze club. In 2003 werd het stadion nog eens verbouwd maar hierna is er vrijwel niets meer aan het stadion gedaan. Hierdoor is het stadion enorm verouderd, gevaarlijk en een doorn in het oog van de club en vele supporters.

Jarenlang werd er gepraat over een nieuwbouw bij het kazerneterrein maar hier kwam na jaren gesteggel met de gemeente Venlo snel een einde aan nadat bekend werd dat er geen bestemmingsplan was om er te mogen voetballen.

Afgelopen jaren werd een vernieuwde poging gedaan om een nieuw stadion te bouwen. Ook dit keer loopte het op niets uit. Alle verspilde moeite en tijd is daarom ook zeer pijnlijk te noemen. Hai Berden blikt dan ook met weemoed terug op de periode waarin hij zijn droom definitief vaarwel moest zeggen. “Voor de club, de stad en de regio was een nieuw stadion het beste geweest. Helaas heeft het zo niet kunnen zijn, dat is een hele grote teleurstelling voor mij. Ik beschouw het als mijn grootste nederlaag.”

Voorlopig blijven we in de Koel staat er in de nieuwe toekomstvisie van de club. Berden verwacht niet dat een nieuw stadion er op de middellange termijn nog komt. “Dat is nu een gepasseerd station helaas. We kijken nu vooruit en renoveren de huidige Koel. Dat is de goedkoopste optie, en daarmee kunnen we ook op termijn een stabiele eredivisionist worden.”

Bron: 1Limburg