Berden: grote veranderingen op komst bij VVV

Vandaag was er een artikel in Dagblad de Limburger te lezen over de gang van zaken binnen VVV. Hai Berden verklaarde tegenover een verslaggever dat er grote veranderingen plaats gaan binden in Venlo. ”We zijn de totale organisatie aan het doorlichten. Eert moet er intern met alle betrokkenen gesproken worden. Dat is een proces dat naar verwachting een aantal weken in beslag gaat nemen.” René Trost zijn contract werd gisteren niet verlengd door VVV-Venlo, daarmee is de eerste stap gezet.

Technisch manager Wim Dusseldorp had niet verwacht dat de club niet verder met Trost zou gaan. “Daar had ik geen rekening mee gehouden. Eerder werd de intentie uitgesproken om met René verder te gaan.” Dusseldorp wil niet inhoudelijk reageren op de eerdere berichten in de media dat Stan Valckx in beeld zou zijn om de plaats van Dusseldorp in te nemen. “Ik heb momenteel een aantal dagen vrij. De directie spreekt zich komende periode uit over de toekomst en er zal dus een beeld geschetst worden hoe het verder moet. Doordat promotie is uitgebleven, met de daarbij horende consequenties, zal waarschijnlijk ook het ambitie niveau veranderen. Dat heeft altijd zijn gevolgen. Zolang ik van niemand heb gehoord dat ik moet vertrekken, ga ik daar ook niet van uit.”

Het feit dat het ontslag van Trost bij Dusseldorp onverwachts aankwam zegt al genoeg over diens positie binnen de club. Eerder dit seizoen berichtten wij al dat Wim Dusseldorp op een dood spoor zit bij VVV en mogelijk vertrekt aan het einde van seizoen 2013-2014.

Wij zijn zeer benieuwd naar de grote veranderingen die gaan plaatsvinden binnen onze club. VVV zal trachten meer oud-spelers een functie binnen de club te geven. Hopelijk zien ze eindelijk in dat het beleid van de afgelopen jaren op niets is uitgelopen. De club is weer terug bij het punt waar het een aantal jaar geleden is begonnen. Een frisse wind binnen de club is de enigste oplossing om positief de toekomst in te gaan en weer te kunnen bouwen vanuit een stabiele organisatie met de juiste mensen op de juiste plaats.

26 Responses

  1. clubman

   Tuurlijk IevelKnievel, hij luistert naar ons gezwets hier…sterker nog, ik heb gehoord dat hij jou als persoonlijk adviseur wil hebben vanwege je geweldige ideeën!

   Je neemt jezelf en deze site veel te serieus Ievel, get a life…

   1. Ievel Knievel

    Ik weet niet of Berden wel op assistentie zit te wachten 😉 Die wil liever zelf de boel runnen. Prima, als hij het dan maar goed doet; anders gaat iedereen weer zeiken hier……..

 1. beek

  In een grijs verleden, toen VVV nog beroerder speelde dan het afgelopen seizoen en de meeste reaguurders op deze site nog in de luiers rondliepen, werd Dusseldorp trainer. Hij kreeg VVV weer aan het voetballen.
  Ik had veel vertrouwen in deze man. Misschien is hij als manager toch niet geschikt.
  Maar is Valckx dat wel? Heeft hij al ergens iets gepresteerd als manager??

  1. Ievel Knievel

   Hij is als manager vooral in de wielen gereden door zijn “baas”, daar lijkt het meer op. Als trainer heeft hij het bij VVV met beperkte middelen goed gedaan en de weg naar boven ingezet. Ook bij Heerenveen volgens mij prima gefungeerd. Al waren ze bij Roda ooit blij dat ze van ‘m af waren……dat dan weer wel……

   1. Ruben

    Onder Dusseldorp eindigde VVV als 18e, twee keer als 13e en als 7e.
    Met spelers als Begois, Ammi, Arts, van Galen, Hofstede, Leemans, van Loenhout, Verdellen, Rudge, Jacobs en Fleuren niet meer dan logisch dat je een stijgende lijn te pakken hebt.

    De spelers liepen toentertijd echter niet weg met Dusseldorp. Hij regeerde met ijzeren hand. Weet nog dat hij incognito de Doggy Punch binnen kwam om te controleren of er spelers van VVV alcohol dronken. (dit was ook zo, maar goed)

    Overigens saillant detail. Berden begon in 2003 bij VVV.

    Jij zegt dat de stijgende lijn er in zat dankzij de trainer. Maar pas nadat Dussldorp weg was, ging het echt goed met VVV. Onder bewind van Stewart en Allach als TD. Mannen met een visie. Ik zie Valkx als een soortgelijke TD.

   2. Koelie

    Jan Versleijen werd 18e (of hadden we toen een ad interim, omdat Jan vertrok in tijdens de winterstop naar Japan?). Dusseldorp 2x 13e met nacompetitie in 2004 (Emmen uit!!!!).

   3. Ievel Knievel

    Ik dacht ook dat Versleijen (in ieder geval als trainer begonnen aan dat seizoen) 18e werd. Dusseldorp is in mijn herinnering in de zomer van 2001 aangesteld als trainer en is dus 2x 13 e en 1x 7e geworden. De budgetten waren toen zeer laag, zeker niet hoger dan toen we 18e werden. Het stadion was immers nog niet gerenoveerd.

   4. Ruben

    ps de technisch manager heeft vooral invloed voorafgaand aan het seizoen, met het aantrekken van nieuwe spelers. Dus begrijp niet zo goed waarin de voorzitter hem dan in de wielen zou hebben moeten rijden. De meeste aankopen waren namelijk bekenden van Dusseldorp. Tekenend dat de voorzitter hier juist niets mee te maken heeft.

 2. kenfen

  Stan zal toch wel een goed netwerk hebben, die begint hier niet als hij geen goede kans ziet om er wat van te maken
  Voor mij mag het nieuwe seizoen beginnen, ik ben benieuwd

 3. vvv_supporter_op_zuid

  pfffff…. Dusseldorp zelf, als de TECHNISCH manager en dus ‘in principe’ verantwoordelijk voor de voetbal zaken, had niet verwacht dat VVV niet verder wilde met Trost.

  Uh…. geen wonder dat naast het niet verlengen van contract Trost ook heel duidelijk in de media de naam van Valckx wordt genoemd als nieuwe technisch manager.

  Als Dusseldorp als technisch manager dat nog niet eens wist dan weet je toch dat hij ook niets te zeggen had/heeft.

  Toch allemaal een vreemde gang van zaken ….

  In ieder geval is hiermee alvast duidelijk dat Dusseldorp z’n tijd ook al ten einde is.
  En nog een 2 jarig contract? pfff…

  1. Ievel Knievel

   Altijd al geroepen dat Berden de touwtjes in handen heeft. En dat riepen alle ontslagen trainers tot nu toe ook altijd al, tot en met het bemoeien met de opstelling aan toe. Kennelijk heeft Bogers er geen moeite mee een trekpop te zijn. Dit gaat wel weer onnodig geld kosten……..(en daar hadden we al niet meer zoveel van)

  2. De Koel

   Er is er maar 1 die het bij VVV voor het zeggen heeft, dat is wel duidelijk. Maar het is inderdaad een vreemde gang van zaken. Dusseldorp zal wel de volgende zijn die eruit wordt geknikkerd.
   Na het (gedwongen?) vertrek van Soentjens heeft Hai de touwtjes weer stevig in handen genomen. Maar of dat VVV ten goede komt?

  1. Ievel Knievel

   Feitelijk onjuist; de algemeen directeur is de baas en de technisch manager/ directeur de baas over het voetbalbeleid. Zo staat het in de statuten. Dit wordt dus bij VVV (niet officieel natuurlijk) aan zijn laars gelapt. Als ik VVV was zou ik maar eens gaan oppassen, want in zo’n organisatie wil geen speler, trainer of manager werken.

   1. Ievel Knievel

    En “news travels fast” in de voetbalwereld. Klein wereldje he. Weet je meteen waarom het VVV niet (en andere clubs wel) lukt om fatsoenlijk personeel aan te trekken.

   2. Koelie

    Klopt maar het bestuur controleert de directie. En die krijgen nu een slecht rapportcijfer dus doei. Dus precies zoals het hoort en precies zoals het ook bij andere clubs gaat. Welkom in de voetbalwereld.

    Spelers komen hier niet heen omdat het ver rijden is, of omdat Hai aan de touwtjes trekt, nee omdat hier geen perspectief is of niks te verdienen is. En misschien omdat er maar 1 bubbelbad in de kleedkamer staat.

 4. Ben

  Ik heb nu begrepen dat het grote bezuiningen gaan worden. Overigens niet onvoorstelbaar, tweede jaar Jupiler gaan de inkomsten verder omlaag. Ben nu wel heel erg benieuwd waar onze voorzitter mee komt? FORZA VVV!

Leave a Reply