Berden: ‘Langzaam wordt duidelijk dat ik gelijk had’

_vi_logo

VVV-Venlo werd voorheen wel eens bekritiseerd of weggehoond wanneer opnieuw een Nigeriaan of Japanner zijn opwachting maakte in het eerste elftal. Deze kritische houding lijkt sinds enkele weken omgeslagen in bewondering.

Hai Berden, de preses van de Limburgse club, haalde met dank aan zijn netwerk enige seizoen geleden Keisuke Honda naar Venlo. Aanvankelijk was er scepsis, maar de Japanner ontwikkelde zich tot smaakmaker en werd voor een miljoenenbedrag verkocht aan CSKA Moskou.

Hetzelfde gold voor de Nigerianen Uche Nwofor, Michael Uchebo en Ahmed Musa. Te licht en te frivool, was al snel het oordeel van velen. Maar inmiddels lijkt Berden met terugwerkende kracht zijn gelijk te halen. Nwofor en Musa blonken afgelopen weekend tegen PSV (3-3) opnieuw uit.

‘Langzaam begint wel duidelijk te worden dat ik gelijk had’, vertelt Berden in gesprek met het AD. ‘Nu begint iedereen te zien hoe goed onze Japanners en Nigerianen zijn. Ik heb daar zelf altijd in geloofd.’

Trainer Glen de Boeck staat pal achter zijn voorzitter en is maar al te blij met zijn spelers. ‘Er is weinig budget voor transfers, dus moet je inventief zijn. Door de goede contacten van de voorzitter in Nigeria lukt dat. Als een speler een meerwaarde is, dan is zijn nationaliteit onbelangrijk.’

Bron: VI

Leave a Reply