Berden: ‘Nog geen gedwongen spelersverkoop’

De transferperiode is nu enkele dagen bezig en alhoewel er nog niet veel concreets is te melden voor de Venlonaren, houdt het de gemoederen wel flink bezig. Vooral omdat de financiële problemen nog altijd aanwezig zijn, zijn de supporters bang voor een gedwongen spelersverkoop met een leegloop als gevolg.

Ook Voetbal International zat met vragen over de financiële kwestie en stelde deze dan ook aan voorzitter Hai Berden in de Voetbal International van deze week. De vragen gaan veelal over de financiën en de rol van de gemeente in het oplossen daarvan. Ook werd er gevraagd of er gedwongen spelersverkopen moesten plaatsvinden. “Nog niet, want we hebben geen liquiditeitsproblemen. Die dreigen wel in het tweede kwartaal, als er niks verandert.” Aldus de voorzitter.

In het 4 pagina’s vullend interview met Berden geeft de voorzitter ook aan dat er misconcepties bestaan over de salariëring van professionele voetballers in de Jupiler League en met name bij VVV-Venlo. Een vaak gehoord geluid is,  dat volgens de belastingbetalers er bezuinigd moet worden op de selectie. “Luister” vervolgt Berden zijn betoog. ”VVV heeft een begroting van rond de 3,5 miljoen Na aftrek van de posten talentontwikkeling, maatschappelijke projecten en stadionkosten blijft voor onze selectie een budget over van 1,1 miljoen. Er bestaat in Nederland – ook bij de politiek – nog steeds een beeldvorming van overbetaalde vedettes, maar dat is complete waanzin. Spelers van VVV verdienen gemiddeld nog geen drieduizend euro bruto per maand. Dat zijn modale bedragen, ook in de normale maatschappij.”

 

14 Responses

 1. marcel

  misschien zijn er nog andere factoren die ik niet goed in kan schatten, maar laat ik eens op zijn jan-boeren-fluitjes tellen.
  ff aan de hoge kant tellen 40 (!) selectiespelers en trainers….. a 3000 euro gemiddeld kom ik uit op een goede 120.000 euro. waar is die andere miljoen?

 2. Meuske

  Als Hai slim is houdt hij nu even wijselijk zijn mond over de gemeente en laat hij de negatieve uitlatingen richting gemeente even achterwege. Denk dat die koekenbakkers een vinger hebben uitgereikt met die 250.000 en de firma Hypercube dus nu gaan schoppen kan alleen maar averechts werken naar mijn idee. Heb het artikel niet gelezen maar misschien niet zo’n slim moment om dat nu uit te brengen, of juist wel?? Ben nog steeds positief gestemd over de toekomst maar dan moeten de neuzen wel dezelfde richting uit. Forza VVV en de toekomst

  1. Het artikel gaat over het financiële verloop van de laatste jaren en hoe nu verder. Enerzijds kun je er vraagtekens bij stellen over het uitbrengen van het artikel. Anderzijds heb je nu wel vol de aandacht te pakken. Het belangrijkste is dat iedereen hetzelfde wilt en dat we als collectief samen gaan werken om dit op te lossen. Ik denk dat iedereen hetzelfde wilt, namelijk het behouden van professioneel voetbal in Venlo.

 3. Goodie

  Volgens Wilma Loop (wie kent haar niet), een L1 journalist en tevens Roda watcher, is VVV naar de mogelijkheid aan het kijken om nog een speler van West Ham te huren.

  1. Momenteel ben ik Londen dus kan ik helaas niet alles meekrijgen uit de Nederlandse pers. Dit vermoeden had ik overigens wel maar het is afwachten en ik zal niet gek opkijken als er echt iemand voor een half seizoen over zal stappen van WHUFC. Dus het kan zeker maar dat is even afwachten. Misschien morgen meer.

   1. Goodie

    Ik verwacht eigenlijk dat VVV rond kijkt voor een middenvelder en dat Sevinc het dan mag laten zien bij Fortuna.

 4. robvvv

  Zou het een idee zijn om alle seizoenkaarthouders te vragen te overwegen een halve seizoenskaart te kopen en daarmee een (zij het geringe) bijdrage te leveren aan de financiele ondersteuning van OS VVV ??? Ik ga het doen .. Of die stoel bezet wordt bepaal ik zelf . Ik neem wel mijn kinderen / vrienden mee .

 5. Ben

  Om het evenwicht in de selectie, dan wel team e behouden zie ik liever niemand komen, tenzij het een enorme versterking zou betekenen.
  Ik zou wel eens willen weten wat de Engelsen van hun relatie met VVV vinden? Vito?
  FORZA VVV!

Leave a Reply