Berden; “Waarschijnlijk laatste seizoen Maurice Steijn in Venlo”

Vandaag wordt het Voorzittersdiner uitgezonden op L1 Radio. Hierbij spreken de voorzitters van de Limburgse profclubs over hun jaar en over de ideeën/plannen voor de komende jaren en komt er veel nieuws naar buiten toe.

Tot nu toe kwam er nog weinig nieuws naar buiten maar een opmerkelijk bericht werd er gisterenavond bekend gemaakt. Namelijk dat onze aftredend voorzitter Hai Berden en rekening mee houdt dat trainer Maurice Steijn aan het einde van dit seizoen vertrekt!

De Hagenees is al bijna 4 seizoenen werkzaam als trainer en heeft onze club vanuit een doodlopend pad weer laten bloeien. Zo mocht hij bouwen aan een perfect elftal dat hij naar het kampioenschap in de JL leidde en nu knap 10e staat in de Eredivisie. Het lijkt er dan ook op dat Steijn eigenlijk al zijn doelen heeft bereikt en dus op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Hai Berden zegt: “Ik verwacht dat hij dan ook een nieuwe uitdaging zoekt.” Volgens Berden heeft VVV bij een vertrek van Steijn al potentiële opvolgers op de korrel.

Het L1 voorzittersdiner is maandag 25 december te horen op L1 Radio, vanaf 16:00 uur. Daar zal meer bekend worden over de plannen rondom VVV.

Bron: L1&1Limburg

21 Responses

 1. chretien

  Niet vreemd, hoewel het niet nog een uitgemaakte zaak is. Voor hem wellicht verstandig te vertrekken, beter dan kan bijna niet? Ik zou niet naar het buitenland gaan, tenzij een of andere oliesjeik of Rus met belachelijke aanbieding komt.
  Komt er dit seizoen nog een versterking? Of alleen gelijkwaardige vervanging voor reserve speler(s).
  VVV moet voor volgende seizoen nu al uitkijken naar op elke linie tenminste een versterking en, indien mogelijk, kopen ipv huren.

  1. Geloof mij maar dat ze daar nooit stil zitten ze zijn na de eerste deadline alweer op zoek naar nieuwe versterkingen. Maar goed met ons budget is kopen of aantrekken niet echt mogelijk om een bepaald niveau te behalen. Ik denk eerder dat een aantal spelers gaan vertrekken die geen kans krijgen en daarvoor vervangers zullen gaan komen.

   Als er niemand vertrekt denk ik niet dat er veel bij zal gaan komen. We hebben nog altijd het minste budget in de Eredivisie.

  1. expat

   Je opmerking dat Steijn kandidaat kan zijn voor Utrecht lees ik op meer sites terug. Voor het gevoel is Steijn ons meer waard dan Utrecht Ter Hag. Maar of Utrecht ons nu zeg 5 ton gaat vergoeden voor een trainer… Het zou een domper zijn in ieder geval.

   Steijn had toch een contract tot 18/19 of niet? Misschien gaan we komende zomer wel het meest verdienen qua transfer dankzij de trainer.

   Luhukay lijkt me prima keuze idd.

 2. socrates

  Ik hoop dat Hai dit met Steijn heeft besproken, Kan me voorstellen als je dit als trainer in media moet lezen, je dat op zijn minst vreemd vindt. Vooral dat er blijkbaar al gewerkt wordt aan een opvolger. Voor een trainer die een groot standbeeld verdient een weinig respectvolle opmerking. We hoeven Hai toch niet te herinneren aan het handvol prutsers dat aan Steijn vooraf ging en dat nog slechts twee jaar geleden de club in categorie a deed belanden en waarbij de voorzitter op zijn knieën moest bij de gemeenteraad voor een overbruggingskrediet, anders was het al afgelopen geweest met de trap omhoog. Hopelijk heeft de champagne van het succesvolle afgelopen jaar niet het zicht op deze realiteit benomen.

 3. Animal

  Logistisch vanuit een Nederlands perspectief, trainers zijn passanten, maar waarom zou Maurice niet gewoon blijven ala Feruguson bij United, of Wenger bij Arsenal dat zou pas mooi zijn

  1. Ik heb de uitzending gehoord maar dat van Rutten heb ik nergens gezien of gehoord. Zou het ook vreemd vinden met drie rechtsbacks in je elftal. Heb het zelfs net nog eens beluisterd naar aanleiding van je opmerking. Berden zei dat ze gaan kijken of er überhaupt wat nodig is. Hij zei “we kunnen bijvoorbeeld wel 10 spelers gaan halen maar die moeten wel eerst ingepast worden in het team en dat geeft vaak heel veel onrust en dus is het verstorend.”

   Dit is een antwoord waar je vrij weinig mee kan waardoor we het ook niet echt groot genoeg vonden om het op onze site te delen. Maar zoals gezegd van Rutten niet gehoord maar misschien heb ik het gemist :).

 4. chretien

  Ik heb de huidige selectie nog eens “doorgelicht”. Resultaat is, zeer subjectief uiteraard, dat Rutte en Opoku (laatste veel blessures en wie weet wordt het toch nog wat) hebben moeite om aan te klampen. Beiden voldeden beter in de Jupiler. Alle andere spelers doen op het hogere niveau gewoon hun ding zoals vorig jaar of nog beter. Zij maakten dus progressie. Unnerstall, van Bruggen en Thy brachten het niveau verder omhoog. Ik zou kijken naar een extra man voor centrum achterin, een aanjager voor het middenveld en wellicht een extra voorhoedespeler. Voor het tweede deel van de competitie verwacht ik namelijk schorsingen en blessures en die kunnen dan beter worden opgevangen.. tot volgend jaar,,,

  1. Koelie

   Volgens de krant zouden Amenyido en Peeters niet voldoen en worden ze teruggestuurd naar hun clubs… Ik zou daarbij ook Tissoudali terugsturen en gaan zoeken naar een snelle buitenspeler.

 5. Koelie

  Net geluisterd, er is niet veel nieuws te horen. Dat Steijn zou kunnen vertrekken weten we ook al jaren.
  Tip voor ZL1: pas de naam aan naar “de Roda JC monoloog”. Dat dekt beter de inhoud.
  Wel weer lachen om die Roda directeur die nog steeds denkt dat ze daar het voetbal hebben uitgevonden: ze eindigen boven de streep, ze halen de bekerfinale en de miljoenen van de crimineel Korotaev gaan komen en daarmee nooit meer degradatie.

 6. Goodie

  Als er nog een extra speler wordt aangetrokken dan verwacht ik dat het een buitenspeler betreft. Hunte werkt hard en is zeker nuttig maar het rendement is (te) laag. Nwakali zie ik dan maar even als middenvelder en Tissoudali vind ik erg zwak.

  Is er trouwens nog nieuws over die Deense spits die op proef was?

 7. chretien

  Moch Steijn vertrekken en het is duidelijk de verwachting, ooit zal hij gaan, dan zie ik niet zo graag een “gearriveerde” trainer als Luhukay, met alle respect, maar ik zie liever een goede, jonge vent komen die hier perse wil slagen. Bovendien, Jos Luhukay is niet gek, hij weet wat hij elders kan krijgen. Dat geld hebben wij niet. Laten we ook maar niet te ver vooruit kijken, voorlopig zijn wij heel blij met Steijn.

Leave a Reply