Berden wil De Koel opknappen met hulp gemeente

VVV-voorzitter Hai Berden gaat met het college in overleg om te kijken of de gemeente wil bijdragen aan het opknappen van stadion De Koel.

‘We willen met het college van gedachte wisselen hoe het verder moet met de club. Wij hebben aangegeven dat we niet alleen het bedrijfsleven maar ook het gemeentebestuur nodig hebben. We zijn bezig om die gesprekken op te starten’, aldus Berden.

Volgens de voorzitter moet het stadion worden opgeknapt nu een nieuw complex er voorlopig niet komt. ‘We hebben een sterk verouderd station. Daar moet iets aan gebeuren, anders haken steeds meer mensen af.’ Er zijn onder meer investeringen nodig in verlichting, veiligheid, comfort en afwatering.

Berden zegt dat nieuwbouw voorlopig van de baan is. ‘De hamvraag is: wat is de toekomst van betaald voetbal in Venlo?’

Bron: Omroep Venlo

7 Responses

 1. Ben

  Laat alles sponsoren! De trap bijvoorbeeld vervangen door een roltrap. Zeker weten dat je gemakkelijk een sponsor vindt die deze roltrap gratis plaatst. Win win situatie voor iedere partij. Veel extra publiciteit via radio en tv, etc. Stadion in ieder geval uitbreiden tot 12000 toeschouwers. FORZA VVV!

 2. YowVVV

  @Ben Prima idee van die roltrap! Graag ook een fatsoenlijke trap voor de supporters.
  12.000 toeschouwers? Nou, nee. Opknappen is niet de bedoeling als uitbreiding van de Koel, huidige capaciteit 7 a 8 duizend is prima, op termijn moet het altijd nog mogelijk zijn om de capaciteit met 2-4 duizend te verhogen, staantribune (gedeelte) andere zijde achter het doel bijvoorbeeld kan al een middel zijn. Punten die Berden noemt zijn essentieel, kan me niet voorstellen dat de gemeente daar nee tegen gaat zeggen, waarom heeft VVV eigenlijk nog de toevoeging Venlo als dit zo doorgaat. Anders gaan we wel gewoon verder alles VVV (niet VVV Venlo).

 3. Meneer Berden heeft zeker een punt! Het stadion is een mooi stadion maar verouderd en onveilig. Zo zijn de trappen niet meer goed vanuit de O zijde. Het afwateringssysteem werkt niet meer goed waardoor als het regent het De koel aan de maas wordt. Lekkages, zo kun je denk ik wel 40 dingen opnoemen die niet meer functioneren. Als wij hier langer willen/moeten voetballen moeten er een aantal dingen gebeuren. En dan denk ik niet aan stadionuitbreiding maar aan verbetering van sommige stukken in het stadion.

  1. supportertje

   Daar heb je gelijk in Lincoln, tijd dat de krachten eens gebundeld gaan worden in Venlo, om ons stadion een goede facelift te geven en te moderniseren. En het zou mooi zijn als ook de zitplaatsen uitgebreid zouden worden tot 10000 personen. De ruimte is er, en naar de toekomst kijken is altijd goed. Wat mij betreft blijft de het stadion van VVV waar het is.

 4. Sanderkuh

  Laten we het maar eens eerst opknappen, want inderdaad…die trap bij O is slecht, grote plassen achter de O-tribune.
  Die vieze Boelsbakken zijn gelukkig weg..kun je op Z naar de WC…en wat betreft toeschouwers aantallen…stadion is nu al half leeg (of half vol)…

  1. supportertje

   Klopt, maar met een mooi opgeknapt stadion, wat aantrekkelijk is om te verblijven zou je ook meer toeschouwers kunnen trekken. Ook zakelijk gezien. Het presenteert zich dan natuurlijk veel beter naar iedereen toe.

Leave a Reply