Berden: “Yoshida wil naar Premier League”

De Koel2De kans is groot dat Maya Yoshida naar de Premier League vertrekt. Japan verloor dinsdag de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi met 3-1 van Mexico. Japan kan nog een bronze medaille tegen Zuid Korea verdienen. Yoshida heeft een uitstekend toernooi gespeeld. De Japanner heeft veel indruk gemaakt op de scouts die aanwezig waren bij de gespeelde wedstrijden. VVV-Venlo-voorzitter Hai Berden verwacht dat de Japanner een transfer gaat maken. ‘De belangstelling voor Maya is legio. Met zijn prestaties op dit toernooi heeft hij veel indruk gemaakt op de scouts. Ga maar na, vier keer de nul gehouden, zelf gescoord, aanvoerder.’ Yoshida heeft zelf ook aangegeven een stao hogerop te willen maken. VVV wilt meewerken aan een transfer, omdat de Jappaner nog maar een contract voor een seizoen heeft. Berden was zelf aanwezig bij de derde groepswedstrijd tegen Honduras.

Ook tijdens de halve finale was Hai Berden aanwezig in London. ‘We zijn tot nu toe nog niet in onderhandeling met clubs. Dat gaat ook moeilijk omdat de spelers van de Japanse ploeg volledig worden afgeschermd. Maar zijn doel is helder: Maya wil naar de Premier League en uit die competitie is voldoende belangstelling”, aldus Berden tegenover Voetbal International.

Mocht Yoshida vertrekken dan is verdediger Arnold Kruiswijk de mogelijke opvolger van de Japanner. De 27-jarige speler van SC Heerenveen staat namelijk op het lijstje van de Venlonaren. Soentjens bevestigd dit tegenover Voetbal International.

Leave a Reply