Beschamende primeur VVV-Venlo na beroerd jaar

De Koel2VVV-Venlo heeft een negatief record overgehouden aan de beroerde prestaties in uitwedstrijden dit kalenderjaar. De kwakkelende Limburgers hielden geen enkel punt over aan hun zestien competitieduels buiten Venlo.

In de historie van de Eredivisie kwam het nog nooit voor dat een club in één jaar alle uitwedstrijden verloor. Er zijn weliswaar genoeg clubs die in het eerst deel van een kalenderjaar puntloos bleven in uitduels, maar door degradatie naar de Eerste Divisie werd die slechte reeks doorgaans onderbroken.

VVV-Venlo kwam bij zijn zestien uitnederlagen op rij in 2011 tot slechts negen treffers en incasseerde tegelijkertijd 51 doelpunten. Slechts vier ploegen kregen ooit in één kalenderjaar nóg meer doelpunten om de oren in uitduels: SC Enschede (52 in 1959), DOS (52 in 1966), PEC Zwolle (52 in 1984) en RBC Roosendaal (52 in 2005).

 

De laatste keer dat VVV een punt overhield aan een Eredivisiewedstrijd op vreemde bodem, dateert van 10 december 2010. Op die dag speelden de Venlonaren met 2-2 gelijk op bezoek bij Heracles Almelo. (Ramon Min)

Bron: Voetbal International

Leave a Reply