Bestuursleden Hay Thissen en Jan Snel treden af!

Zojuist kwam VVV-Venlo met een bestuurlijke mededeling. De pas aangestelde bestuursleden Hay Thissen en Jan Snel zijn op eigen verzoek afgetreden als bestuurslid.

Omroep Venlo meldt: “Wij vinden dat er niet voldoende synergie is tussen de nieuwe mensen en het huidige bestuur“, aldus Hay Thissen. Verder wil de ondernemer niet ingaan op zijn vertrek. Thissen trad in januari toe tot het bestuur van VVV. Hij was verantwoordelijk voor de marketing.

Het vertrek van Thissen is opmerkelijk. Hij werd in de wandelgangen genoemd als mogelijke opvolger van voorzitter Hai Berden. Behalve Thissen is ook bestuurslid Jan Snel afgetreden. ‘Wij respecteren hun besluit en danken hun voor hun inzet voor VVV-Venlo’, staat er op de website van de club.
(bron Omroep Venlo)

38 Responses

 1. Ben

  Het is wat het is en niet anders. Bovendien, anders hadden we het wel geweten, niet waar?
  Wel mogen we opmerken dat het bestuurlijk niet helemaal hosanna, wellicht dat iets te maken heeft met de bestuursvorm?
  FORZA VVV!

 2. Meuske

  Dit is wel echt heel raar en hier zou ik de details wel eens van willen weten. Kan wel zeggen dat dit niet goed is want mijn inziens is Thissen geen verkeerde en is niet voor niks in januari ingestapt. Verwacht dat hier nog niet alles over is gezegd.

 3. RuiverCity

  Dit komt natuurlijk nooit op een goed moment maar nu is het toch wel heel zuur. Bestuur van VVV dat niet door een deur kan! In Kerkrade zal men dit met een lekker gevoel aanhoren. Ten eerste natuurlijk omdat ze de enige eredivisieclub zijn in Limburg en ten tweede zal men sponsoren en supporters uit Midden-Limburg nog eerder voor zich winnen. Dit gaat VVV veel geld kosten.
  Thissen leek mij ook geschikt om Berden op te volgen. De uitstraling van Berden neemt in de regio ongewild verder af. De thuiswedstrijden tegen NEC en NAC hebben veel verbloemd maar al met al was het seizoen 14-15 niet erg rooskleurig voor VVV. Blijkbaar is de gifbeker nog niet leeg. Vorige week hoopte men overeenstemming te bereiken met nieuwe spelers. Tot op heden blijft het daarover ook angstvallig stil…..VVV blijft achter de feiten aanrennen. Een ieder mag hier zijn conclusie uit trekken…..(wordt ongetwijfeld vervolgd)

  1. Gerardus

   Die slag in midden-limburg kon VVV nooit winnen aangezien Kerkrade toch sowieso iets meer in midden Limburg ligt en omdat Roda weet ik veel hoeveel jaren in de Eredivisie heeft gespeeld zullen ze niet ineens massaal naar Venlo komen om daar naar VVV-Telstar te kijken en hopen op af en toe wat jaren Eredivisie. Dus wat jij bedoeld is helemaal niet realistisch. Plus heeft Roda sowieso de steun van hun gemeente en van de provincie waardoor het bijna onmogelijk is om dat in te halen voor VVV.

   1. RuiverCity

    Gerardus……dat begint al vanaf Reuver/Swalmen/Roermond. Als je toch ziet dat er meer supporters vanuit Reuver naar Kerkrade gaan dan naar Venlo is er iets goed mis. En dat geld ook voor sponsoren. Daar is al een hele slag te slaan….

   2. Koelie

    Die gloryhunters wil je er toch niet bij hebben. In Kerkrade hebben ze vette mazzel, maar die zullen ook wel weer een keer afdalen. Verder wat Gerardus zegt tegen oneerlijke concurrentie is het onmogelijk opboksen. VVV moet eerst werken aan een eigen visie en nieuw plan. Dat gaat weer paar jaar duren. Dit gerommel in het bestuur helpt daar niet bij.

   3. Gerardus

    Dat snap ik, die Plaatsen hebben toch ook niet echt een binding met Kerkrade of Venlo ? Daarom zal het voor hun niet zo veel uitmaken qua binding maar wel qua status. Je kunt het het beste vergelijken met de Europa league en de Champions league. Je bent geen fan van deze 4 ploegen die er in staan maar je kunt wel de kaarten krijgen voor een schappelijke prijs voor beide wedstrijden. Welke wedstrijd kies je dan ? Dnipro – Sevilla of Juventus – Barca ? Dat is eigenlijk gewoon hetzelfde als VVV – Telstar of Roda Ajax. En als de mensen hier in de omgeving niet eens zo zeer warmlopen voor VVV hoe moet dat dan in de verdere omgeving wel zo zijn?

 4. spits

  Heb opgezocht wat synergie betekent: dat is dat het resultaat van samenwerken groter is dan wat de afzonderlijke personen in hun eentje kunnen bereiken.

  Kennelijk is het bij VVV niet mogelijk dat Berden en Thissen/Snel samenwerken ?
  Begrijp er eigenlijk niets van.

 5. roermond

  Verkeerd geciteerd: De uitspraak:” Wij vinden dat er niet genoeg synergie is tussen de nieuwe mensen en het bestuur ” is van Hay Berden en niet van Hay Thissen. Zo ontstaan de misverstanden en geruchten. ..Gaarne corrigeren. ..

 6. Pala

  Valt er überhaupt met Berden samen te werken? Neumann, van Dijk, Soentjes, Thissen. Ik noem maar wat, plus een aantal andere namen die plotseling hun biezen konden pakken.

 7. De Koel

  Thissen en Snel zullen een andere mening gehad hebben over de te varen koers dan Hai. En dan ben je bij Hai Blatter aan het verkeerde adres. Het zou een zegen zijn voor de club als deze man vertrekt en iemand anders de handschoen opneemt.

 8. Koelie

  Allemaal speculaties. Misschien was dit de proeftijd en is het hun niet bevallen. In bestuur zitten kost tijd en geld.
  Hai Berden wegsturen is gelijk aan het licht uitdoen en de club opdoeken. Dan vertrekt ook de hoofdsponsor. Echt waanzinnig hoe over hem wordt gesproken. Ga eens met hem praten op een forumavond. Dude heeft alles over gehad voor de club, helaas ongelukkige adviseurs gehad en daarom verkeerde technische keuzes gemaakt.

 9. spits

  Wat is dat is en het ergste wat je kunt hebben is een bestuur dat niet op een lijn te brengen is. Als dat op deze manier kan worden voorkomen dan is dit een juiste beslissing. De verdiensten van Hay Berden voor VVV mogen we nooit vergeten !!!!!
  Bovendien moet het op het veld worden waargemaakt en niet op de bestuurstafel. Met Maurice Steijn hebben we een prima trainer en voor volgend seizoen heb ik alle vertrouwen in de club.

 10. Godfried

  Mensen, waar hebben we het nou weer over?! Er was geen synergie op Marketing gebied! Boeien. Dag en tot ziens. Graag of niet. Voor hem staan er tientallen in de rij om wel een constructieve bijdrage te leveren aan het succes van deze mooie club.

  Wellicht wilde deze ondernemer (want dat is en blijft hij) een (te) hoge vergoeding die VVV niet wil en kan betalen. Weten wij veel! Daarbij heb ik 100 x liever mensen met een verleden in de voetballerij dan koning ketchup. Wedden dat Valckx beter de club kan vermarkten dan Thissen!

  1. Ben

   Misschien moeten dit soort mededelingen blijven VOO wat ze zijn bedoeld: mededelingen en geen verdere discussie op deze site? Immers we lezen iets en verder weten we niks, tenzij bestuur iets meer kwijt wil? Maar dat is de vraag?
   Wij moeten verder, FORZA VVV!

 11. Ievel Knievel

  @ Ben

  Ik bepaal zelf wel waarober ik wil meepraten of wil mee discussiëren.

  Helaas roep ik al jeren hetzelfde en komt het ook nog jaarlijks uit, dat meneer Berden onze club meer kwaad dan goed doet. Met de financiele positie en huishouding is het huilen met de pet op; en dat ligt echt niet aan het wel of niet door gaan van een stadion. Dat ligt aan te veel geld uitgeven aan te dure spelers in het verleden en te veel afkoopsommen moeten betalen; en het afdruipen van sponsors; en niet te vergeten het wegblijven en weglopen van publiek. Daarnaast wordt er meermaals door dhr. Berden in de pers openlijk gelogen. Men wil slechts hulp van de gemeente en nu blijt het gewoon hand ophouden voor een miljoen te zijn. Een miljoen dat te veel is uitgegeven tijdens het lopende seizoen. Lekkere begroting dan……..

  Helaas zijn er genoeg mensen met lekkere alternatieve plannen waar VVV wat aan zou kunnen hebben, maar dhr Berden lijdt VVV als een gesloten bolwerk met alle gevolgen van dien. Heeft zich zelfs ooit laten ontvallen dat dhr. Munsterman zijn grote inspiratie is, en een referentie voor hem. Kijk wat er bij Twente van is gekomen. Bij VVV vertaalt zich dat door.

  1. Godfried

   Sorry, maar wat maak jij jezelf compleet belachelijk met jouw uitspraken.
   De voorzitter is volgens jou dus schuld aan afkoopsommen, hoge salarissen en het wegblijven van gloryhunters?? Verdiep je anders even in de bedrijfsstructuur en wie waarvoor verantwoordelijk is aub.

   De laatst alinea slaat werkelijk alles. Jij wist 5 jaar geleden natuurlijk al lang dat Twente in de problemen zou komen en dat dit direct de schuld zou zijn van Munsterman. Toch?!

   Ik blijf altijd benieuwd naar wat mensen op deze site als werk/opleiding hebben. Volgens mij zijn er namelijk enkele uitstekende ondernemers en bestuurders actief op deze site…

   1. Ievel Knievel

    @ Godfried. Ja, dat kon je 5 jaar geleden al zien aankomen. Hoogmoed komt namelijk voor de val.

    Over mijn opleiding en werk hoef je jezelf geen zorgen te maken. Eerst op Mediapark werkzaam geweest (en weet dus wel het een en ander over het reilen en zeilen achter de schermen bij betaald voetbalclubs; vanuit Studio Sport) nu leidinggevende overigens. Excuses voor mijn slecht getypte stukje gisteravond; ik was een beetje moe.

 12. Ievel Knievel

  @ Godfried.

  Ja, de voorzitter heeft daar, zeker als ex-directeur, nogal een grote rol in. Hij stuurt het bestuur aan die weer de directieleden aanstellen en daar toezicht op houden. Ook weten we allemaal dat Berden de lakens uitdeelt en dat het gaat zoals hij wil dat het gaat. Als bestuursleden die zijn aangetrokken om een frisse wind te doen waaien kennelijk niet meer welkom zijn of zelf opstappen dan geeft mij dit de indruk dat het lastig is samenwerken binnen de club, zeker gelet op de gesneuvelden de afgelopen jaren. Daarnaast is het de voorzitter die gemiddeld 1x per maand halve waarheden en onwaarheden via de media de wereld inslingert, alleen maar om zijn eigen straatje schoon te geven. Het is naming and shaming wat de klok slaat. Zo werk je niet samen, met niemand, en ook niet met een gemeente waar je van afhankelijk bent.

  1. Godfried

   Noem mij dan een 12 zaken op die Berden het afgelopen jaar geroepen heeft in de media, die negatief zijn geweest voor VVV. Noem dan ook direct even op wie er de afgelopen jaren gesneuveld is binnen VVV, die volgens jou onterecht is weggestuurd.

   Dat je op het mediapark hebt gewerkt zegt overigens nog niet dat je ook op de hoogte bent van en goed geïnformeerd bent over wat er in de bestuurskamers afspeelt bij de BVO’s in Nederland.

   Mijn punt is dat iedereen hier een mening heeft, die hoofdzakelijk gebaseerd is op aannames en aangejaagd wordt door teleurstelling over de prestaties van VVV. Geloof mij, die zijn 9 van de 10 keer onjuist!

   Moet altijd denken aan de plannen van Vaesen op het Kazerne kwartier. die werden hier even door jan en alleman afgeschoten. Alsof die man niet weet waar hij het over heeft. Alsof hij niet kan ondernemen… Hij staat potverdomme in de quote 500 met een geschat eigen vermogen van ruim 42 mln. Maar enkele supporters van VVV zouden weten wel eventjes vertellen hoe het allemaal in z’n werk gaat.

   Nogmaals. Ik durf te wedden dat het bij het aftreden van deze heren vooral te maken had met het feit dat VVV terug moet in begroting en het dus lastig werken is. Vooral Marketing Technisch. Dat is de eerste afdeling waar op beknibbelt wordt. En logisch voor een BVO.

 13. Ievel Knievel

  Misschien moet je een fanclub op gaan richten voro Berden en zijn vriendjes. VVV glijdt in rap tempo af maar een van de mensen die daar het meest voor veranwtoordelijk is, wordt door jou op handen gedragen. Vreemd.

  Dan over Vaesen. Verschrikkelijke vent. Kazerneterrein gaat een fiasco worden, let op mijn woorden.Waarom? Omdat het plan slecht is. Je kan van dat hele Kazerneterrein beter een universiteitscampus maken voor de Universiteit Maastricht en Universiteit Wageningen. Valkbij centrum, studentenwoningen erop, treinstation naast de deur waar intercity stopt, geen aantasting historische resten, dus ook geen slepende juridische procedures, minder geziek met buren. Des tduentenfacilieteiten aanvullen met zaken die zowel voro dtuenten van belang zijn als rest van de gemeenschap, een sportcentrum met zwembadWaarschijnlijk, als dat de keuze was geweest, was het al zover geweest.

  Ik kijk niet op tegen mensen met een groot vermogen, Zegt mij niets, Andere waarden in het leven zijn soms veel belangrijker dan het hebben van geld of het zakelijk goed doen. Zaken doen staat zo ongeveer gelijk aan andere mensen naaien, zo overleef je het daar namelijk.

  Paul Beck was ooit de grote man van de Efteling; heeft er bij de Floriade en waar al niet meer, toch een financiële puinhoop van gemaakt. Zegt mij dus allemaal niets. Mensen die het woord “leissure” in hun mond nemen, nemen ik al niet meer serieus eigenlijk.

 14. Ievel Knievel

  Sorry voor de typefouten, mijn post werd geplaatst, voordat ik klaar was, ging technisch iets mis. Ik wilde dus zeggen. Vul de eventuele studentenfaciliteiten op zo’n Kazerneterrein aan met een sportcentrum, zwembad, kroegjes, filmhuis, café, restaurant en supermarkt en je bent klaar.

  Misschien een ander idee voor VVV, behalve de hand ophouden bij de gemeente, vraag burgers en bedrijven om een vrijwillige donatie voor een nieuw stadion, dat scoort beter dan mensen via belastingen verplichten mee te betalen. Kun je meteen zien hoeveel steun je hebt bij de bevolking. Vervolgens bouw je dat stadion in de buurt van het huidige stadion, maar dan wat beter gelegen. In de buurt van het oude klooster of bij de oude grensovergang? Lijkt me prima plek. Goed bereikbaar, ook voor Duitse supporters. Misschien moet VVV een fusie aangaan met een wat kleinere Duitse prof-of-semi-proflub over de grens. Misschien goed om een relatie op te bouwen met het Duitse achterland.

  Marketingmensen trek je trouwens aan om je begroting te verhogen meneer de expert. Marketingmensen trekken geld aan en leveren geld op. Dat is de algemeen geldende regel. Marketingmedewerkers verdienen vaak hun eigen salaris terug. Dit waren trouwens bestuursleden die dus vooral een beleidsmatige en adviserende rol hebben. Minder dan 6 maanden aanblijven duidt op gedoe, wat dat gedoe dan ook is, want dat weet jij net zo min als ik. Of ben je toch een insider?

  1. Godfried

   Van een ‘leidinggevende’ verwacht ik een iets andere reactie dan “je moet maar een fanclub oprichten.”
   En VVV is afgegleden?? Dus jij noemt van structureel bij de laatste 5 eindigen in de eerste divisie, naar structureel nacompetitie (zowel ere, als eerste divisie) afglijden? Ok. VVV is een kleine club, in een nog kleinere stad. Beter gezegd, in een groot dorp. Een groot dorp in Limburg. VVV staat dus precies waar het hoort te staan. Clubs als MVV, Den Bosch, Sparta, Emmen, Almere etc. die al jaren in de JL spelen zijn in potentie allemaal groter dan VVV. Daarbij hebben clubs in de Randstad een veel grotere aantrekkingskracht op jonge spelers. Wat moeten die in godsnaam in Venlo komen doen? Maar prima. Geef jij maar de schuld aan Berden. Wat jij wil. Ik denk dat elke club in Nederland dezelfde ambities heeft als VVV. Maar we kunnen helaas niet allemaal eredivisie spelen.

   En ja, het kazerne terrein gaat in deze vorm ook een fiasco worden, alleen al omdat er mensen zijn die een stem hierin hebben, maar totaal geen verstand van zaken hebben. Zoals iedereen in de gemeenteraad. Jij wil er faciliteiten huisvesten voor de universiteit Maastricht? Voor die 200 studenten die hier in de dependance zitten? En dan moet er een sportcentrum komen, kroegjes, filmhuis, restaurant en supermarkt. Jaja. De kroegen in de binnenstad draaien geen omzet, het filmhuis dat er al is trekt 5 bezoekers per voorstelling, er zijn veel te veel restaurants in het centrum en haast op elke hoek van de straat zit een sportcentrum. Waarom zou dit wel gaan werken volgens jou? Dit zijn exact dezelfde plannen zoals elke andere stad in Nederland deze ook heeft. Niet heel uniek dus.

   Als laatste jouw opmerking mbt de Marketing Medewerkers. Marketing medewerkers zet je in eerste instantie niet in om je omzet te verhogen. Dat is het secundaire doel. Het primaire doel van marketingmedewerkers is je merk op een bepaalde manier in de markt zetten. Jezelf top of mind maken, imago verandering bewerkstelligen, of de sterkte van je merk consolideren. Dat daaruit eventueel meer geld binnenkomt is mooi meegenomen. Maar niet het eerste doel. Sec geld in het laatje brengen doet gewoon de sales-afdeling in de vorm van sponsoren zoeken.

   In je laatst zin geef je overigens toe dat je niet weet wat er speelt. Maar toch geef je Berden de schuld. Dat vind ik te makkelijk en ik doe hier niet aan mee.

 15. Ievel Knievel

  Haha; Godfried die grootste roeptoetert van allemaal!

  UM: PLannen voor een college campus; oftewel gericht op groei. Er komt een aanbod van bacheloropleidingen. Venlo focust zich op studenten, omdat de verhouding laagopgeleid-hoogopgeleid in Venlo hardstikke scheef is, met alle negatieve gevolgen van dien. Een grote campus, centraal in de gemeente zou juist toekomstgerichtbeleid zijn, aangezien de hele gemeente daar op de lange termijn van gaat profiteren. Wanneer je een restaurantje of een café’tje vestigt op het terrein, zorg je dat er in de avond ook wat leven is op het immense terrein. Dat hoeft helemaal niet op de massa gericht te zijn., aangezien het vooral in een behoefte van de doelgroep op het terrein zal gaan voorzien. Aangezien het er dan wel is, zal het misschien ook mensen van buiten de campus aantrekken. Aangezien ook studenten veel bewegen is een sportcentrum, dus geen fitnesscentrum, een goede investering daar, zeker in comi met een zwembad. De rest van de gemeente gaat hier ook van mee profiteren.

  Dat er in het centrum te veel restaurants zitten, ja, dat is een keuze van de betreffende ondernemers zelf. Het zijn er misschien nog te veel, maar wat je vooral in Venlo ziet is dat veel ondernemers geen kaas hebben gegeten van ondernemen. Zich veel te veel richten op dezelfde doelgroep. Daarnaast is men vooral bezig met geld verdienen en ontrbeekt het aan passie en lust voor je vak, hetgeen afstraalt op het publiek, dat dan ook wegblijft. Veel café resturants hebben een goedkope uitsraling, serveren niet de beste hap en trekken publiek waar ik allesbehalve mee geassicieerd wil worden, denk aan doelgroep met een grote bek, op het randje alcholist. Of het andere uiterste, men richt zich op de dieknekken van de vriendjesclub van de VVD. Je kan je zelfs afvragen of veel café-restaurants niet een witwasfunctie hebben.

  Dat jij hier clubs als een MVV, Den Bosch, al als groter ziet in potentie als VVV, maar dan ook nog Emmen en Almere als clubs met meer potentie ziet, laat zien dat je zelf het allerminste verstand hebt van zaken waar je wel veelvuldig commentaar op meent te moeten hebben. Almere mag een grote stad zijn, in Almere wonen veel uit regio Amsterdam afkomstige mensen; het ligt er ook dichtbij, Ajax is dus vooral de club met een grote fanbase aldaar, wat er voor zorgt dat Almere nooit een grote club zou worden. Als het Ajax niet is dan is ook Utrecht relatief dichtbij. Er is bijvoorbeeld ook een reden dat een Hilversum en Amersfoort al vele jaren geen pfofclub meer hebben. Emmen, tja, daar hoef ik nog niet eens commentaar te op te geven. Den Bosch en MVV, tja, MVV is qua historie en fanbase geen grotere speler dan VVV, hetzlefde geldt overigens voor Den Bosch, ook zijn beide gemeentes niet heel veel groter qua inwoneraantallen; ik heb het dus bewust over gemeentes en niet over de steden zelf. Sparta, daar heb je misschien een punt qua historie, maar Sparta is al vele decennia niet meer een club die veel publiek trekt en men heeft al lang geleden de strijd om de club an Rotterdam te zijn verloren. Met Sparta heb je msischien een punt Godfried, maar misschien ook niet.

  Overigens beprekt je commentaar zoch met name tot het rebouncen van kritiek op Berden. Waarom eigenlijk?

  Qua kennis op het gebied van marketing val je volledig door de mand, alleen maar om per sé je punt te moeten willen maken. Zeg dan niets. In de marketingwereld is het de normaalste zaak dat je mensen contracten geeft waarin staat dat men zichzelf moet terugverdienen. Het creëren van een positief merkgevoel heeft als enige doel een groter bereiek creëren, is meer geld genereren. Dat straal af op je publiek en dus ook op potentiële sponsoren, die op een groter publieksbereik afkomen.

  1. Ievel Knievel

   Je vergeet natuurlijk dat het affglijden van VVV in de ere-divisie volledig te wijten is aan het maken van verkeerde keuzes van het bestuur en het verkeerd besteden van geld. Anders hadden we er waarschijnlijk nog ingezeten. Zie scenario Heracles. Kleine stad, grote buur Twente heel dichtbij, daarnaast ook nog concurrentie van de Graafschap; gebeid rondom Lochem is wel achterhoek, maar is ook regio Twente georienteerd namelijk. Heracles laat zien, wat VVV had moeten doen. VVV is in potentie een vele grotere club dan Hercles, maar Heralces laat zien hoe het moet. Je kan het dus positief draaien dat VVV nu al jaren nacompetitie speelt; je kan net zo goed stellen; en dat ziet ook nagenoeg iedereen, dat het compleet niet noidg was dat VVV nu al jaren nacompetitie speelt. De reden dat het publiek wegblijft heeft namelijk helemaal niet zo veel met gloryhunter gedrag te maken, zoals hier vaak geroepen wordt, dat heeft vooral met een negatief gevoel rondom de club te maken, ontstaan door beleidskeuzes van het bestuur. Andere clubs zouden namelijk ruim meer dan vijduizend man publiek trekken met de stand op de ranglijst van een VVV. VVV deed dat zelf ook tot aan

  2. Godfried

   Dus omdat er mensen uit Amsterdam in Almere wonen zou de club in potentie niet groter kunnen zijn dan VVV? Almere is twee keer zo groot als Venlo en ligt net zo ver van Amsterdam af dan Venlo van Helmond. Wanneer Almere onverhoopt promoveert, dan trekken die met gemak 10.000 supporters uit die stad.

   En een campus maken op het kazernekwartier.. ik moet er nog om lachen. Venlo is geen studentenstad en zal ook nooit een studentenstad worden. Een zo’n groot oppervlak inrichten op studenten die er nooit gaan komen is kansloos. Dat er een kloof tussen opgeleid en laag opgeleid is klopt, maar dat komt niet omdat er domme mensen in Venlo wonen, dat komt omdat er voornamelijk transport en logistiek werk te vinden is in de regio. Leuk wanneer er in het meest rooskleurige scenario 8.000 studenten naar Venlo komen. Deze vertrekken zodra ze zijn afgestudeerd, omdat er hier geen werk op hun niveau te vinden is.

   Om dan toch nog maar even terug te komen op het marketing verhaal. Want volgens jou val ik door de mand. (ondanks dat ik toch al een tijdje werkzaam ben in de marketing sector) Er is werkelijk niemand in Nederland die een contract tekent waarin expliciet staat vermeld dat hij zichzelf terug moet verdienen. Dit geldt namelijk voor elke baan! Of neem jij mensen aan die alleen maar geld kosten? Dat zou fraai zijn. Marketing is helemaal niet alleen om een groter bereik te creëren. Er zijn zelf vele gevallen waarbij juist het tegenovergestelde waar is. Merken willen juist top of mind zijn bij hun doelgroep, ipv algemeen bekent bij het grote publiek! Daarnaast is het doel ook niet altijd om meer geld te genereren. Maar ook om consistentie te waarborgen. Of denk jij dat Coca Cola nóg bekender kan worden dan dat ze al zijn? Dan kunnen ze beter stoppen met Marketing. Toch? Nee, die willen maar een ding. En dat is hun imago bevestigen door er een hele belevingswereld eromheen te creëren. Wanneer zij een campagne van 100 mln opzetten, verdienen ze deze echt niet terug dor voor 100 mln méér cola te verkopen in verhouding met hun normale omzet!

   1. Ievel Knievel

    Almere is gebouwd als uitloop gebied van Amsterdam. Bevolt door Amsterdammers die Amsterdam niet meer konden betalen, veel mensen uit de Jordaan bijvoorbeeld. Almere City FC is een voortzetting van de Zwarte Schapen. Almere ligt hemelsbreed zo’n 7 km van de rand van Amsterdan, tien naar het centrum, geografie is niet je sterkste kant geloof ik. De vergelijking met Helmond loopt nogal spaak.

    Je maakt de typsiche Veblose denkfout dat wat niet is nooit gaat komen. Als je zo denkt, gebeurd dat ook niet natuurlijk. Venlo heeft veel potentie, op meer gebieden dan jij denkt. Daarnaast maak je nog een dekfout of twee. Venlo heeft niet veel laagopgleieden dankzij de logistieke sector, ook zijn er veel inder mensen in werkzaam dan jij denkt. Op de lange termijn nog minder vanwege vergaande automatisering. Daar zit je dan met je grote leger aan laagopgeleiden zonder kans op werk, daar moet je dus iets aan doen, regeren is vooruitzien. In ieder geval kun je de balans natuurlijker maken, want dat is hij nu niet, met een verdeling van dertig % hoogopgeleid zou je beter zitten iig.

    Qua marketing val je nog verder door de mand, best raar voor iemand die er werkzaam in is. Dergelijke contracten, de terugverdien contracten zijn namelijk heel nromaal in de marketing. Stel je verdient veertig mile, dan moet je minimaal tachtig binnenharken in een jaar tijd, wil je een vervolgcontract krijgen. Dat is heel normaal.

    Je laatste verhaaltje over marketing raakt kant nog wal: https://decorrespondent.nl/2643/Waarom-je-Heineken-lekkerder-vindt-dan-Schultenbrau-terwijl-er-geen-verschil-is/101610135-3fdbe49c

 16. Ievel Knievel

  2007, tussen seizoen 2004/ 2005 en 2007. En toen kwam VVV uit een zwart gat. Het gevoel onder het publiek was toen dus heel anders en dat heeft vooral veel met beleid te maken.

 17. Ievel Knievel

  Als laatste. Ik hou niet van calimerogedrag. VVV is gewoon een stad met een stadse vibe. Ok het is een kleine stad, maar daar horen we vooral blij mee te zijn. Een fijne kleine stad in het groen, meet veel poetntie. Ambitieus zijn hoort daarbij. Het is alleen jammer dat er in Venlo of enerzijds calimerogedrag is: “we zijn een dorp en het gaat toch allemaal niet lukken”, of anderzijds het overambitieus naast je schoenen lopen. De reden dat mensen uit omliggende dorpen niks met Venlo hebben en ook de voornaamste reden dat deze mensen allemaal geen dingen in Venlo komen doen. Een van de voornaamste redenen waarom het cetrum in Venlo niet loopt zoals het zou moeten doen en een reden waarom mensen uit de omliggende dorpen niet massaal VVV fan zijn. Daarvoor heb je dus o.a. marketing nodig. Waarom niet gematigd ambiteus zijn ipv roepen dat VVV in potentie een topper of een subtopper is zoals Berden zelf deed en altijd maar wijzen op het Duitse achterland. Gezond ambitieus zou zijn: VVV is een club voor plek 14-10 in de eredivisie. Gezond ambitieus is niet willen concurreren met Maastricht of zelfs Roermond, maar gewoon een leuke, aantrekkelijke stad willen zijn voor het gebied tussen Roermond en Boxmeer en Deurne tot het Duitse grensgebied. Daarnaast een uitvalsbasis willen zijn qua toerisme voor mensen die deze groene streek, de Hamert of de groene gordel over de grens, willen bezoeken.

  Dus geen Floriade organiseren maar echt investeren in diversiteit in je stad. Investeren in een voetbalclub die het anders doet dan alle andere clubs in Nederland. Geen grijze middenmoot, geen top, maar VVV zijn, zoals VVV deed in de jaren ’50, ’70, ’80 en jaren 2000.

Leave a Reply