VVV-Venlo

Betaald voetbal zegt “nee” tegen 1/3 bezetting stadions

Het betaald voetbal zegt “nee” tegen 1/3 bezetting van de stadions. De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben dit gisteravond laten weten aan het kabinet.

Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.

Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.

Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep.

Marco Bogers, Algemeen Directeur van VVV-Venlo, legt uit waarom de club zich aansluit bij het statement dat de voetbalwereld gezamenlijk maakt. “De maatregel om de stadions voor een derde te vullen is voor ons zeer teleurstellend en onacceptabel. We willen namelijk zo snel mogelijk alle supporters en sponsors terug in het stadion hebben. Met de maatregel die nu op tafel ligt, schiet niemand iets op. Onze achterban niet en wij als club al helemaal niet. Want het stadion voor een derde vullen met inachtneming van de anderhalve meter kost de club namelijk alleen maar meer geld. Zo wordt de financiële schade alleen nog maar groter en daarom steunt VVV-Venlo het bovenstaande statement volledig.”

12 Responses

   1. supportertje

    Kuebke er zijn al 2800 SZK houders. Daarvan gaan de meeste toch echt wel komen. Dat zijn zo wie zo de getrouwen onder de supporters. Er komt toch een heel ander sfeertje te hangen bij de thuis en uit wedstrijden. Zou precies het duwtje in de rug kunnen zijn om de prestaties omhoog te duwen.

   2. Gerardus

    Kuebke heeft het over zijn eigen clubje Roda. Dat moeten we niet vergeten bij zijn reacties.

 1. Ievel Knievel

  Of je wacht als club gewoon tot het volgende weegmoment dat al over 3 weken is. Misschien kunnen er dan, als de ziekenhuiscijfers stabiel blijven, wel 50% capaciteit aan bezoekers in het stadion en over 6 weken 75%.

  Overigens kunnen met deze 1/3 capaciteit alle seizoenskaarthouders het stadion in en worden deze in ieder geval beloond voor hun trouwe steun. Dat is een mooie bijkomstigheid die niet bij/ voor iedere club opgaat. Ik snap dat het VVV op deze manier geen extra inkomsten (losse verkoop) oplevert, maar het is in ieder geval een goede service naar de seizoenskaarthouders toe, dat deze weer terecht kunnen.

  Door een goede spreiding over het stadion en een goede aankleding van dat stadion (met banners, vlaggen, spandoeken en ander grut) kan je het stadion toch behoorlijk sfeervol krijgen. Ik heb in de jaren negenttig toch veelvuldig met minder dan deze 2800 toeschouwers in de eerste divisie in het stadion gezeten. Zelfs met 1600 of minder. Gelet op de huidige stand op de ranglijst en de resultaten van de afgelopen 2 maanden is die 2800 man publiek nog niet eens zo heel slecht eigenlijk.

  Laten we zaken nu eens gewoon met een optimistische en positieve blik bekijken.

  Je kan als club zijnde ook vragen of alle seizoenkaarthouders 1 consumptie per wedstrijd aan de club willen schenken bij gebrek aan losse verkoop. Dat levert je dan misschien wel 2,75 x 2800 op en dat is 7700 euro, per thuiswedstrijd. Dat moet genoeg geld zijn om uit de kosten voor het openen van het stadion te komen.

  Via lagotronics kunnen er ook 1 of 2 videowalls geplaatst worden (gebaar vanuit lagotronics), waarop losse kaartkopers te zien (en te horen) zijn tijdens wedstrijden (extra 12e man in het stadion). Misschien kan VVV samen met ESPN een dealtje sluiten, waardoor de mensen die op die videowall te zien zijn tegen gereduceerd tarief de thuiswedtrijden van VVV kunnen bekijken. Dit zou ik in combinatie met de City Cinema of De Nieuwe Scene kunnen, zodat niet-seizoenskaarthouders daar wellicht de wedstrijden volgens de bioscoopregels kunnen volgen in een redelijk gevulde filmzaal. Als VVV en ESPN 5 euro per wedstrijd kunnen vragen aan deze supporters en in het geval van de bioscopen 10 euro per wedstrijd, dan kan iedereen er nog een zakcentje aan over houden. Het is in ieder geval een mooi gebaar naar de eigen aanhang toe. Dan moet ESPN natuurlijk wel de wedstrijden filmen/ vastleggen en iemand van VVV moet wel de lobbyschoenen aan doen.

  VVV kan ook nog een leuke actie met Omroep Venlo radio opstarten, waarbij luisteraars van het radioverslag een kleine donatie aan VVV doen, waarbij deze supporters dan van VVV in ruil daarvoor een leuk presentje (merchandise) krijgen.

  1. supportertje

   Het zou niet meer als eerlijk zijn dat de SZK houders in het stadion plaats nemen. De meeste hebben vorig jaar ook al niets gezien, en hebben ook van hun eventuele compensatie afgezien. Dit jaar trouw hun SZK weer gekocht, en weer een aantal wedstrijden mogen missen. Er mag voor een derde gevuld worden, en dat moet dan maar met deze mensen. Niet meer als rechtvaardig denk ik, gezien het feit dat ondanks dit risico, zij weer hun SZK hebben aangeschaft om VVV te steunen.

   1. supportertje

    En ik realiseer mij nu dat er ook nog legio mensen waren die meer als het bedrag van de SZK hebben betaald om VVV te steunen in de moeilijke tijd van corona.

  1. DeOtjes

   Uiteindelijk gelukt. Blijkbaar hangen onze kaarten allebei onder hetzelfde mailadres. Gevolg ik kan er geen bestellen en mijn partner 2. Dat wordt nog wat bij de controle want nu staat de reservering voor mij niet op mijn naam. Wat een aanfluiting deze procedure

 2. supportertje

  Mee eens, wat een ramp dik een uur bezig geweest. Wat natuurlijk ook niet meehelpt is dat we gelijk kunnen bestellen voor Roda, had dat gewoon na de wedstrijd gedaan van a.s. zondag.

Leave a Reply