VVV-Venlo

Bezzat en Van Horne verlaten VVV-Venlo

Lugman Bezzat en Dion van Horne gaan VVV-Venlo verlaten. De twee spelers komen niet voor in de plannen van Maurice Steijn en zijn technische staf, en zijn te licht voor het geweld van de Eredivisie. Zij zoeken hun heil nu in het buitenland bij KSK Hasselt en SV Straelen. Dat melden de clubs.

Lugman Bezzat speelde maar liefst 10 jaar voor VVV-Venlo en doorliep de eigen jeugdopleiding. Tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet, hij speelde voornamelijk zijn wedstrijden in de oefenwedstrijden en voor het reserve elftal van de Venlonaren. De 21-jarige aanvaller kwam in totaal tot 2 wedstrijden voor VVV-Venlo – hij speelde in 2016/2017 een wedstrijd in de Jupiler League tegen Telstar (1-2 winst) en hij mocht een paar minuten maken in de beker tegen Blauw Geel ’38 (0-3 winst).  Hij vertrekt nu naar KSK Hasselt dat uitkomt in de Tweede Klasse amateurs (4e niveau) in België.

Ook Dion van Horne gaat de club verlaten. Ook Van Horne doorliep de jeugdopleiding en kwam voor verschillende clubs in de jeugd uit zoals NEC, Helmond Sport en Borussia Mönchengladbach. De 19-jarige centrale verdediger kwam niet tot een optreden in de hoofdmacht van VVV-Venlo (hij zat wel bij de wedstrijdselectie in de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel ’38), maar kwam tot 40 optredens in VVV-Venlo Onder-19. Het is altijd maar afwachten of een jeugdspeler kan doorbreken, maar het leek er niet op dat Van Horne goed genoeg was voor de Eredivisie. Hij vertrekt nu naar transfervrij naar SV Straelen. Die club komt volgend jaar uit in de Regionalliga West (4e niveau in Duitsland), nadat ze het afgelopen seizoen kampioen werden in de Oberliga Niederrhein.

Eerder vertrokken er al meerdere jeugdspelers uit Venlo en nu ook weer. Deze spelers zouden het niveau Eredivisie denk ik niet aan kunnen, maar het zet je wel aan het denken. Het is wellicht een teken dat de opleiding niet aan de wensen voldoet, maar het kan ook een teken zijn dat de jeugd niet voldoende de kans krijgt. Feit is wel dat de selectie nog steeds heel dun is en ook zeker in de breedte spelers mist. Jeugdspelers trainen vaak mee met het eerste elftal en dus moeten daar ook genoeg spelers bij zitten.

6 Responses

 1. supportertje

  Ze komen niet voor in de plannen van Steijn. Maar wat zijn de plannen van Steijn, wat gaat hij zelf doen. Hoe gaat het verder verlopen. Daar blijft het op dit moment wel akelig stil, wie het weet mag het zeggen. Ik hoop in ieder geval dat hij nog een jaartje bij ons blijft. Er zal wel iets aan het systeem van spelen moeten veranderen. Ook ben ik benieuwd wat er nog aan spelers gaat komen. Het blijft weer lang stil, maar vorig jaar was dit ook het geval, en dat heeft goed uitgepakt. Wel hoop ik dat we ook in de thuiswedstrijden iets meer te zien krijgen. Uit was het een feest, terwijl het thuis vaak La La was.

  1. pavisto67

   Ik denk dat Steijn het liefst was vertrokken maar dat uiteindelijk ondanks sluimerende belangstelling toch niets echt concreet is geworden. En met nog een contract van 1 jaar dus gewoon blijft. Het is de vraag of het verstandig is of niet. Maar daarvoor is Stan mede verantwoordelijk, welke spelers haalt hij naar VVV. Het lijkt mij ontzettend lastig met zo weinig budget spelers aan je te binden. Spelers die vaak zelf drie a vier ijzers in het vuur hebben dus geduld zullen we moeten hebben. Hoop vooral op creativiteit wat betreft spelers. Seuntjes kan toch ook in de spits spelen….gaat waarschijnlijk meer scoren dan Thy lijkt mij.

 2. VenloVVV

  Ze wachten om de juiste slag te slaan op een zo’n gunstig mogelijke manier! Geen paniek aankopen, en de huurspelers komen altijd pas later (dit zal toch een groot deel van de selectie zijn helaas).

Leave a Reply